Pořízení štěňátka - frustrace

Anonymní
20.10.21 13:19

Pořízení štěňátka - frustrace

Dobrý den, předtím než sem napíšu cokoliv, pořízení pejska bylo opravdu dlouho promýšlené. Uvědomovala jsem si, co vše takové malé mimi potřebuje. Pořídili jsme si tedy štěňátko čivavy, konkrétně od paní, která ji nechtěla - neměla na ni čas. Já v sobě cítila, že ji chci zachránit, štěndo je úžasné, miluje lidi a pejsky, dokud spím já, spí i ona. Avšak se prostě cítím frustovaně, mám neustálý strach. Diagnostikovali mi středně těžké deprese, čivku jsem si vždy přála a teď se cítím strašně zahanbeně, miluju ji, ale furt je tam ta myšlenka, co kdyby tu s námi nebyla a vše by bylo jako dřív.. Prosím, nechci žádné urážlivé a výchovné komentáře. Pro fenečku dělám vše co můžu, jen to teď psychicky nesnáším moc dobře. Setkali jste se s tím někdy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
20.10.21 13:30

Štěně někomu darujte a kupte si tamagoči :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
20.10.21 13:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, předtím než sem napíšu cokoliv, pořízení pejska bylo opravdu dlouho promýšlené. Uvědomovala jsem si, co vše takové malé mimi potřebuje. Pořídili jsme si tedy štěňátko čivavy, konkrétně od paní, která ji nechtěla - neměla na ni čas. Já v sobě cítila, že ji chci zachránit, štěndo je úžasné, miluje lidi a pejsky, dokud spím já, spí i ona. Avšak se prostě cítím frustovaně, mám neustálý strach. Diagnostikovali mi středně těžké deprese, čivku jsem si vždy přála a teď se cítím strašně zahanbeně, miluju ji, ale furt je tam ta myšlenka, co kdyby tu s námi nebyla a vše by bylo jako dřív.. Prosím, nechci žádné urážlivé a výchovné komentáře. Pro fenečku dělám vše co můžu, jen to teď psychicky nesnáším moc dobře. Setkali jste se s tím někdy? :nevim:

Nesetkala jsem se s tím, ale když je to tak, pejska pošlete dál. Je mi ho teda líto, ale lepší, než se sesypat. Horší je, když má někdo takové pocity po narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.21 13:42

Já miluju děti, i pejsky. Fenečky vám líto být nemusí, dopřávám jí lásky co můžu, spí semnou celou noc a tulím se s ní. Nechci aby si někdo myslel, že je to chudina, která je trápená, naopak. Je rozmazlovaná.. Vím, že jí dáváme, co ji předchozí majitelé nedávali, je vděčná, já řeším spíše to, jestli to je přechodný stav.

Příspěvek upraven 20.10.21 v 13:44

• Citovat
  • Upravit
164
20.10.21 13:44

Dej toho pejska prosim nekomu jinemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.21 13:47

Fascinuje mě, že si někdo očividně myslí, že je trápená. Pane bože, píšu tu, že je rozmazlovaná, furt jí dáváme lásku, pusinky, tulení. Já se snažím situaci řešit a jediné co se zde dozvím je, že mám dát fenečku pryč? Nepřipadá v úvahu, já ji miluji, je to můj malý boban.

• Citovat
  • Upravit
42348
20.10.21 13:53

Jestli je to nové, může to pro tebe být stresující. Zvláště, jestli se cítíš nejistě a chceš, aby se měla dobře. Pokud ji máš ráda, zvykneš si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.10.21 13:56
@Anonymní píše:
Fascinuje mě, že si někdo očividně myslí, že je trápená. Pane bože, píšu tu, že je rozmazlovaná, furt jí dáváme lásku, pusinky, tulení. Já se snažím situaci řešit a jediné co se zde dozvím je, že mám dát fenečku pryč? Nepřipadá v úvahu, já ji miluji, je to můj malý boban.

Podívej, ten pes nepotřebuje jen mazlení a pusinky. Musíš ho vychovat a vycvičit. Jsi toho schopná? Pochybuju. Navíc ti evidentně zhoršuje deprese a to je cesta do pekla. Zajdi za psychiatrem, proberte to, ale opravdu by ses měla připravovat na to, že toho psa budeš muset dát někomu jinýmu. Naštěstí to je jen čivava a ne rotvajler.

• Citovat
  • Upravit
1229
20.10.21 13:57

Můžu se zeptat, z čeho máš strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
20.10.21 14:00
@Anonymní píše:
Fascinuje mě, že si někdo očividně myslí, že je trápená. Pane bože, píšu tu, že je rozmazlovaná, furt jí dáváme lásku, pusinky, tulení. Já se snažím situaci řešit a jediné co se zde dozvím je, že mám dát fenečku pryč? Nepřipadá v úvahu, já ji miluji, je to můj malý boban.

to si sedne. Mě to u nového štěnda trvalo tři čtvrtě roku, než jsem si k ní našla cestu, a teď? Ani za nic, aby šla z baráku, to radši sama budu jíst suchej chleba… Chvilku vydrž a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
20.10.21 14:01
@Anonymní píše:

Může to být přechodné. Třeba si potřebuješ jen zvyknout. Ale to Ti tady přece neumí nikdo říct, jak to u Tebe bude. Není to běžné. Lidi by si měli pořizovat psa po tak důkladné úvaze, aby jim pak nebyli zaskočeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
20.10.21 14:03

Áno, mala som to tak u oboch psov, že prvých pár týždňov som mala chvíle keď som si nebola istá, či to bol dobrý nápad. Prešlo to pomerne rýchlo, hneď ako som začala vidieť pokroky v našej spoločnej komunikácii a výchove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.21 14:03

Máme ho doma 5 dní, vychováváme ho, co ho máme, naučil se čurkat na podložku, bohužel venku stále nic. Dokonce jsme ji naučili už i místo a nesmí. Po minulých majitelích ani stesk, pláč.. nic. Jde vidět, že nám dává veškerou svoji možnou lásku. Abych to popsala, vidím, že něco ve mně není v pořádku, což určitě přisuzuji svým depresím. Dostala jsem v neděli svůj první panický záchvat, což nebylo nic příjemného, asi tuším, že to bude z toho stresu. Nesnesu ten pocit, že bych ji měla dávat někomu jinému, nevěřím tomu, že by jí někde bylo líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.21 14:07

Strach mám nejvíce z toho, že se nějak psychicky zhroutím a nezvládnu ji. Jakmile se dostavil panický záchvat, což jsem měla štěstí, že byl doma přítel a pomohl mi, tak mám strach, že to přijde jakmile s ní budu sama doma třeba. Navíc teď na sebe s přítelem nemáme vůbec čas, protože stěndo. Což je pro mě taky strašně ubíjející..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.21 14:11

Jak jsem psala, pejsek byl dlouho plánovaný, takže mluvit tady o tom, že to má být po důkladné úvaze nemusí být vůbec řeč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný