Porod a tupozrakost

11620
9.8.11 12:31

porod a tupozrakost

Ahoj, jsem ve 33. týdnu, porod už se blíží a já řeším otázku, jestli při jednostranné tupozrakosti (nevidím na to oko v podstatě nic) je doporučován normální porod. Ptala jsem se gynekologa a myslela jsem, že mě uklidní, že se nemám čeho bát. Ale on zvážněl a poslal mě urychleně na oční. Už jsem objednaná, ale docela to ve mě hlodá. Tak než tam půjdu, podělíte se někdo o vlastní zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1626
9.8.11 13:16

Četla jsem tu kdysi diskuzi, nebo deníček, teď nevím, jak nějaká paní s hooodně dioptriemi musela rodit císařem, ale popravdě se v těch očních vadách vůbec nevyznám. Ale zkus pohledat, třeba to tu najdeš a pomůže ti to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.8.11 13:23

no právě já na to jedno oko vidím dobře, jsem bez brýlí a odpověď na tohle jsem tu nenašla :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.8.11 13:24

Jo o dioptriích taky vím, že se při porodu většinou zhorší, takže je lepší císař…Ale u tupozrakosti přesně nevím, ale mám jí taky a snažme se o mimčo, a vůbec mě nenapadlo to řešit… :nevim: Tak ať ti to dobře dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.8.11 13:29

mam taky tupozrakost ale s nikym jsem to neresila, tak snad mi to oko při porodu nevypadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.8.11 13:41

Já teda mám strach, kdyby se mi měl zhoršit zrak u toho jednoho dobrého, tak poteš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
9.8.11 13:42

to snad ne. plno lidi ani nenapadne to doktorovi rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koty nepřihlášená
9.8.11 13:51

Ahoj, já mám taky tuto oční vadu a rodila jsem normálně. Můj gyndr. mi taky řekl, že se mám zeptat na očním a tam říkali, že to není problém. Tuším, že se to týká snad jen krátkozrakých, ale teď nechci kecat :nevim: Každopádně při těhotenství ani po porodu jsem žádné zvláštní výkyvy ve vidění nezaznamenala..

• Citovat
  • Upravit
2271
9.8.11 14:20

Mám celkem dost dioptrií a jedno oko tupozraké, rodila jsem nedávno a všechno v pořádku. Nikomu jsem o tom ani neříkala. A v těhotenství jsem byla u očaře a o ničem se nezmiňoval, že bych měla rodit císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.8.11 11:12

Tupozrakost by neměla ničemu vadit. Bylo mi vysvětlováno, že se vlastně jedná jen o to, že jedno oko má větší vadu než druhé a proto při vidění mozek upřednostňuje obraz jen z toho lepšího oka a tím horším se jakoby „přestane koukat“. Na tohle by porod neměl mít vliv (pokud k tomu není přidružená nějaká vada sítnice nebo změny nitroočního tlaku, to by mohlo něco znamenat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
17.8.11 13:41

Tady ale nešlo o to tupozraké oko, ale právě o to „zdravé“, aby se u něj při porodu nevyskytla nějaká komplikace, která by zhoršila zrak. Je jasné, že na tom tupozrakém již není co zkazit… PS: Zatím to vypadá spíš na císaře. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.8.11 14:43

Já vycházela z toho, že to druhé na tom musí být líp - buď uplně bez vady a nebo jen s mírnou vadou, jinak by to první nebylo tupozraké. Takže v tom případě by to nemělo činit potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí