Hamiltnův hmat

1687
4.8.11 17:09

Hamiltnův hmat

Ahoj,rada bych se zeptala komu pomohl hamiltnuv hmat a za jak dlouho jste rodily?
Me ho v porodnici na kontrole delal doktor dneska,rada bych porodila do nedele.V pondeli mi totiz manzel odjizdi na cely tyden pracovne pryc :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
4.8.11 17:23
kreali píše:
Ahoj,rada bych se zeptala komu pomohl hamiltnuv hmat a za jak dlouho jste rodily?
Me ho v porodnici na kontrole delal doktor dneska,rada bych porodila do nedele.V pondeli mi totiz manzel odjizdi na cely tyden pracovne pryc :cry:

Ahoj, mě ho dělali asi tak 5×-7× :think: . Pořádně si to nepamatuji, ale bylo to na každé prohlídce v nemocni. A stejně jsem pak musela nastoupit na vyvolání.. Ale moje kamarádka po něm porodila ještě ten den :lol: . Je to dost individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.11 17:24

Mě ho dělali a nepomohl, pouze mi vyvolal poslíčky. Rodila jsem pak vyvolávaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3330
4.8.11 17:27

Ahoj,
jak píšou holky, je to individuální…mě ho dělá primář každé pondělí už 4 týdny a zatím nic-vypadá to, že půjdu na vyvolání. No a známé ho udělal v pondělí a v úterý ráno porodila…tak uvidíš, držím pěstičky ať to stihneš do neděle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
4.8.11 17:30

ahoj, mě v úterý a ve čtvrtek ráno porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
4.8.11 17:37

Ahoj holky budu za blbku, ale co to ten Hamiltův chmat je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
4.8.11 17:40

Hammiltonův hmat je lékařský úkon prováděný v konečném stádiu těhotenství pro vyvolání porodních kontrakcí. Ovšem není to pravidlo, ne vždy a ne každé ženě zabere.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
4.8.11 17:42

A bolí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.8.11 17:48

Mě ho poprvé udělali téměř týden po TP (nechápu, proč vám ho dělají tak brzo, to pak fakt nemá zásadní vliv) a druhý den jsem rodila. Kdybych neporodila, tak bych další den šla na vyvolání. Čím později se udělá, tak tím větší má šanci, že bude úspěšný, ale dělat ho 4 týdny před porodem mi přijde fakt zbytečný. Jo a některý maminy říkají, že bolí hodně, ale mě to přišlo trošku nepříjemnější než normální prohlídka (porod je horší :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.11 17:57

Mně udělala doktorka hamiltona několik dní po TP. Nějak tak ve mně prohrábla prstama a když jsem se jí zeptala, jestli to bylo ono, tak ona řekla, že ano. Takže mně osobně to nebolelo vůbec nějak víc než normální gyn prohlídka v těhu. Hmat mi provedla dopoledne a odpoledne už jsem začala mít kontrakce. Druhý den večer jsme jeli do porodnice a tam na nás vykouklo naše dětátko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.8.11 18:04

Mě ho doktor udělal v úterý v poledne a ve středu ráno se dvojčata narodili :wink: Takže mě pomohl a vůbec nebolel, jen jsem slaboučce zašpinila, ale ani na slipovku to nebylo. A už od 17:00 jsem začala mít kontrakce :wink:

Ale někoho to bolí tak hrozně, že to popisuje horší jak porod :nevim: Je to individuální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
4.8.11 18:10

bohuzel nepomohl, mela jsem behem tydne dva a nakonec se stejne vyvolavalo

• Citovat
  • Upravit
27305
4.8.11 18:12

Mne ho delal na kontrole tyden pred terminem, porodila jsem den pred terminem.
Bylo to hodne neprijemne, ale snesitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
4.8.11 18:36

Mě dělali asi 3 Hamiltony, a nepomohlo to.. až jsem se rozrodila sama, respektive mi začali nad ránem kontrakce…
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.8.11 18:42

Ahojky, je to určo individuální a záleží na celkové „připravenosti“ k porodu.
Nastoupila jsem na vyvolání, doktor na mě koukl, řekl, že jsem připravená, takže malému „objede“ hlavičku. Nebolelo to, ale mám docela vysoká práh bolestivosti. To bylo před polednem, v devět večer se to rozjelo a za tři hodiny byl malý na světě, ještěže jsem byla v porodnici, jinak se naložím do vany, ani jsem si nebyla jistá, jestli to jsou kontrakce :oops: :nevim: :lol:
Rozhodně Ti přeji, aby jsi porodila co nejdříve, věřím, že Tě to stresuje, když má manžel odjet :hug: :hug: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí