Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se to některé z vás stalo. Jsem 4 týdny po spontáním porodu. Vše proběhlo jak má jen mě trošku nastříhli. Očistky jsem měla 14 dnů a pak jen lehce špinila ale od pondělí krvácím jako při ms. Doktorka shledala že jsem v pořádku ale netuší co se semnou děje. Koukal na mě i jinej dr a ten řekl to samý.
Netušíte někdo co by to mohlo být?
S.
Pokud doktor neshledal špatně vyčištěnou dělohu, tak bych tipovala normální začátek menstruace. Někdo má holt rychlejší nástup.
Neboj nemusí to být ani začátek MS jen se ještě dočišťuješ.Pokud je u dr vše ok tak si nelam hlavu
Nebooj, když Tě viděl dr (jestli něco nezůstalo v děloze), bude to ok.
Já jsem najednou krvácela 5 týdnů od porodu (i když jsem kojila), pak to ustalo a menstruace přišla až v 10. měs. dítka. Takže nebuď vystrašená. A kor kdybys kojila - kojící tělo má občas na nějakou tu výtržnost nárok.
ahojky…já po porodu normálně krvácela a později špinila ,tak 3 týdny a za týden dorazila normální menzes. Dr.říkal,že to tak klidně může být.....že se to stává.I já jsem cítila takový mírný tlak v podbřiše,jako při ms.
To nic nebude. Já měl očistky jen týden po revizy a pak jsem měla za 4 týdny přesně MS.
Pokud nic neshledal doktor. Tak buď v klidu.
Buď v klidu, mě při porodu ani nenastřihovali a krvácela jsem skoro celé šestinedělí a celkem fest… Už jsem pomalu začínala plašit a najednou to z ničeho nic skončilo. MS to určitě nebyla, tak přišla mnohem později. Každé tělo je jiné, takže bych byla až do konce šestinedělí v klidu.
Děkuju moc. Chtěla jsem jen vědět jestli se to někomu přihodilo, protože z toho doktorka byla trošku na rozpacích. Hledala pro to odbornou diagnozu a nic nenašla v jakési chytré knize co měla v ordinaci. Tak snad bude vše ok.
Ještě jednou moc děkuju
![]()
Ahoj, tak já teda rodila sekcí, ale normální MS jsem dostala 5 týdnů po porodu, přičemž byla dost silná a dlouhá, naštěstí to trvalo jen 3 cykly a nebyla bolestivá.
Ja som krvacala takmer cele sestonedelie, uz som zacinala byt tak nejak nervozna. No a teraz som zase, lebo mala bude mat pomaly 10 mesiacov a menzes nikde ![]()
Sihaja píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se to některé z vás stalo. Jsem 4 týdny po spontáním porodu. Vše proběhlo jak má jen mě trošku nastříhli. Očistky jsem měla 14 dnů a pak jen lehce špinila ale od pondělí krvácím jako při ms. Doktorka shledala že jsem v pořádku ale netuší co se semnou děje. Koukal na mě i jinej dr a ten řekl to samý.
Netušíte někdo co by to mohlo být?
S.
Ja silne krvacela celych 6 tydnu ..na kontrole bylo vsecko v poradku…ale pak mi pichli injekci (nejakou hormonalni na podporu obnoveni sliznice) a tou to prestalo…
Dr. se o náké injekci zmiňovala ale nemá jí v ordinaci protože to prodávají jen po 500 kusech což se jí nevyplatí.
Tak mi řekla že pokud se to do pátku nezklidní tak mám zajít do motola. Tak tam asi zítra dojdu a uvidím co mi řeknou.
Sihaja píše:Ja silne krvacela celych 6 tydnu ..na kontrole bylo vsecko v poradku…ale pak mi pichli injekci (nejakou hormonalni na podporu obnoveni sliznice) a tou to prestalo… Dr. se o náké injekci zmiňovala ale nemá jí v ordinaci protože to prodávají jen po 500 kusech což se jí nevyplatí.
no ja chodila na gynekologickou ambulanci do nemocnice, tak mozna proto meli..... rekli mi ze kdyz nezabere budu muset asi na cisteni, ze to neni uplne normalni…ale fakt zabralo snad do druheho dne a od te doby vsekco v pohode…
Prosim anonym uz zas si jdu pro radu zdravim potrebuju pomoct sem mesic poporodu a s pritelem sme nevydrzeli a meli sex.. ocistky uz zadny nebyli nic me nebolelo citila jsem se na to… no ale zacala jsem krvacet k dr jdu zitra krvacim treti den.. mam strach jit k dr jinak zadne bolesti nemam. kojim jen vecer dokrmuju porod jsem mela s nastrihem a potrhana ve vnitr.. moje otazka zni mate s tim nekdo zkusenost? a k jakemu dr jit ke gyndari nebo do nemocnice? "" dekuji za odpovedi sem
strasne vystrasena
Nastrih a vnitrni siti a mesic po porodu sex? ehh, no mas odvahu…
jinak nekdy se stava, ze ocistky skonci a zas zacnou. dalsi moznost je, ze uz mas prvni MS. ja ji dostala tesne po sestinedeli, kdyz jsem nekojila. predpokladam, ze kdybys si nekde roztrhla siti nebo tak neco, tak by to bolelo jak krava.