Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,potřebuji poradit od někoho kdo už má porod za sebou a má už zkušenost.....
Jsem dneska 38+5 a jsem neuvěřitelně unavená,ale bohužel ne a ne usnout během dne.
Chtěla jsem se zeptat jestli je to normální,říkám si,že takhle vycucaná jsem nebyla ani v začátku těhotenství.Porod se mi blíží a já nevím jestli je to normální,vždyt takhle vycucaná ten porod nemůžu ani zvládnout…Kde mam nabrat ty síly.
Doktorka mi v pondělí udělala hamiltnuv hmat a od té doby špiním,takže mi odchází pomalu hlenová zátka,porod se mi asi fakt blíží a mě zajímá jestli ta únava je normální a patří ke známkám blížícího se porodu? moc děkuji za odpovědi…
Já jsem byla unavená asi týden před porodem pořád.. jenom jsem spala.. takže zkus hodně spát a odpočívat
Budeš to potřebovat
Je to zátěž..však tvé tělo prochází šílenými změnami během krátký doby..neboj,až se mimi narodí a ikdyby jsi pak měla míň spánku,rozhodně si aspoň pohodlně lehneš a spánek bude i silnější z únavy,takže bude dobře
V porodnici jsem říkávala,že dám cokoli za hodinu spánku
ten spánek je pak vydatnej
Já to mám naopak. Byla jsem od 30tt tak unavená a teď se citím mnohem lépe. Dokonce i chůze je lepší, předtím jsem nedošla pořádně ani nakoupit aniž by mě nebolelo břicho a nebyla zpocená až … ![]()
ber to tak že ne všichni mohou spát ve dne i když na pár sekund se mně to stalo a dítě bylo vzhuru vedle mně s knížkou ![]()
Pak budeš padat z unavy, já vím že jsem měla problémy ráno zda dítě neleží v naší posteli jak sem byla zblbá zda jsem ho vůbec vrátila ![]()
Holky moc děkuji za vaše rady,opravdu to zkouším během dne usnout,ale fakt ani kdybych se rozkrájela,tak to prostě nejde ![]()
Budu muset počkat na noc ![]()
Jindy to nebyl problém,tak možná to je třeba i tím dnešním vedrem a tlakem,jinak fakt nevím…
Ale moc děkuji ![]()
Neboj třeba se vyspíš po poodu nádheně.můj syn je od naození spáč
.od třech měsíců jsem ho už ani nebudila na jídlo a spí celou noc dodnes,ani zuby,ani pdíky vše v pohodě a já se vyspím jako nikdy
.teda doufám,že jsem to ted nezakřikla
![]()
co se týká spánku jsi možná ve strachu z porodu a je to normální,zkus relaxovat,ale vydím to na psychiku,takže klídek a za chvilku to budeš mít za sebou a až budeš kojit,tak usneš i při něm. Po porodu se ti bude chtít strašně spát a nepůjde to,protože se ti budou vyplavovat endorfiny a to pak uvidíš ten záhul. Držím pěstě a hlavu vzhůru
gabulda píše:
Holky moc děkuji za vaše rady,opravdu to zkouším během dne usnout,ale fakt ani kdybych se rozkrájela,tak to prostě nejde
Budu muset počkat na noc
Jindy to nebyl problém,tak možná to je třeba i tím dnešním vedrem a tlakem,jinak fakt nevím…
Ale moc děkuji
kamikaa píše:
Neboj třeba se vyspíš po poodu nádheně.můj syn je od naození spáč.od třech měsíců jsem ho už ani nebudila na jídlo a spí celou noc dodnes,ani zuby,ani pdíky vše v pohodě a já se vyspím jako nikdy
kamikaa píše:
Neboj třeba se vyspíš po poodu nádheně.můj syn je od naození spáč.od třech měsíců jsem ho už ani nebudila na jídlo a spí celou noc dodnes,ani zuby,ani pdíky vše v pohodě a já se vyspím jako nikdy
![]()
Tak si říkám,že máš teda veliký štěstí…To já určitě mit nebudu…držím pěsti,at jsi to nezakřikla
vojti píše:
co se týká spánku jsi možná ve strachu z porodu a je to normální,zkus relaxovat,ale vydím to na psychiku,takže klídek a za chvilku to budeš mít za sebou a až budeš kojit,tak usneš i při něm. Po porodu se ti bude chtít strašně spát a nepůjde to,protože se ti budou vyplavovat endorfiny a to pak uvidíš ten záhul. Držím pěstě a hlavu vzhůru
Strach z porodu nemám,spíš obavy,aby všechno bylo jak má být,na malou se už moc těším ![]()
Dneska jsem se vyspala,spala jsem až do 9
Ale únava už na mě jde taky,tak nevím,půjdu zase relaxovat,jak jste mi radily ![]()