Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojda lidicky… Vubec netusim,jak pridat prispevek k jiz vytvorenym tematum,tak jsem zkusila zalozit nove diskuzni tema… Nemate nekdo zkusenosti s porodem v Dresdenu a s uplatnenim porodneho v Cechach?Rodit bych mela ke konci rijna a na netu porad nemuzu nic najit,jestli to neni taky tim,ze na net chodim jen ke zname a to jen kratce…
No kazdopadne jsem slysela,ze mozne to je,ale nevim,kde bych to mohla zjistit…?
Predem dekuji za odpoved…
Mockrat dekuji,ale asi jsem uplne natvrdla,ale nemuzu tam nic najit,ale dekuju…
No podle mě je rozhodující ten bod 06, že musí být trvalý pobyt na území ČR a potom ten příjem. Takže člověk může být i dočasně v zahraničí. Akorát pokud tam s někým žiješ, pokud máte příjmy, tak nevím, jak se bude ten příjem vypočítávat, zřejmě se bude počítat dle domácnosti zde v čechách, kde máš trvalý pobyt, ale to jen tipuju.
Případně se můžeš obrátit na správu sociálních věcí, napsat jim maila, odpovídají na dotazy, taky jsem tak psala a v pohodě mi do pár dnů odpověděli
Do prijmu o porodne se zapocitava akorat pritel pripadne manzel se kterym zije.A porodne se vyplaci akorat na prvni dite.
bych řekla, že porodný nedostaneš..co jsem načetla, tak bych musela žít sama a mít něco kolem 10 000..jestli jste 2, tak je podle mě smůla..ale fakt nevím
pokud na něj dosáhneš, tak gratuluju ![]()
možná bys to mohla pak zkusit s mateřskou..teta to tak dřív měla, ale myslím, že má trvalý bydlište stále u babičky (tady v ČR) a děti mají český a německý občanství..ale toho papírování kolem toho bylo moooc a hlavně na dlouhý lokte..ale nevím jak je to teď, když to všechno skrouhli ![]()
O.K.Vsem moc dekuji,asi budu muset zkusit napsat na vyssi mista… Trvaly pobyt mam v nasem mestecku,kde jsem driv bydlela,ale na urade,tak nevim a s tim prijmem,tak je to taky o nicem…