Nárok na porodné v Německu

2.8.11 15:25

Narok na porodne v Nemecku

Ahojda lidicky… Vubec netusim,jak pridat prispevek k jiz vytvorenym tematum,tak jsem zkusila zalozit nove diskuzni tema… Nemate nekdo zkusenosti s porodem v Dresdenu a s uplatnenim porodneho v Cechach?Rodit bych mela ke konci rijna a na netu porad nemuzu nic najit,jestli to neni taky tim,ze na net chodim jen ke zname a to jen kratce… :-( No kazdopadne jsem slysela,ze mozne to je,ale nevim,kde bych to mohla zjistit…? :cry: Predem dekuji za odpoved…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.8.11 15:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.11 15:53

Mockrat dekuji,ale asi jsem uplne natvrdla,ale nemuzu tam nic najit,ale dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.8.11 16:45

No podle mě je rozhodující ten bod 06, že musí být trvalý pobyt na území ČR a potom ten příjem. Takže člověk může být i dočasně v zahraničí. Akorát pokud tam s někým žiješ, pokud máte příjmy, tak nevím, jak se bude ten příjem vypočítávat, zřejmě se bude počítat dle domácnosti zde v čechách, kde máš trvalý pobyt, ale to jen tipuju.
Případně se můžeš obrátit na správu sociálních věcí, napsat jim maila, odpovídají na dotazy, taky jsem tak psala a v pohodě mi do pár dnů odpověděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.8.11 18:56

Do prijmu o porodne se zapocitava akorat pritel pripadne manzel se kterym zije.A porodne se vyplaci akorat na prvni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
4.8.11 17:59

bych řekla, že porodný nedostaneš..co jsem načetla, tak bych musela žít sama a mít něco kolem 10 000..jestli jste 2, tak je podle mě smůla..ale fakt nevím :nevim: pokud na něj dosáhneš, tak gratuluju :-)

možná bys to mohla pak zkusit s mateřskou..teta to tak dřív měla, ale myslím, že má trvalý bydlište stále u babičky (tady v ČR) a děti mají český a německý občanství..ale toho papírování kolem toho bylo moooc a hlavně na dlouhý lokte..ale nevím jak je to teď, když to všechno skrouhli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.11 13:03

O.K.Vsem moc dekuji,asi budu muset zkusit napsat na vyssi mista… Trvaly pobyt mam v nasem mestecku,kde jsem driv bydlela,ale na urade,tak nevim a s tim prijmem,tak je to taky o nicem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí