Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
zdravím maminky… ![]()
pozítří mám termín porodu(druhého porodu,první byl o 5 dní před termínem),ale nijak zvlášť necítím,že by se něco chystalo,snad jen bolest kyčlí v noci,ale to už mám měsíc…poslíčky jsem měla snad jen 2×…a teď už delší dobu nic.....začínám být z toho zoufalá a vymýšlím pitominky…sex nezabral,včera sklenička vína,potom rychlá procházka,horká vana a na to svařák…a zase NIC!!!
už to chci mít za sebou… ![]()
ale všude se dočítám,že u vícerodiček to vše začne až těsně před samotným porodem…můžete mi říct jak to bylo u vás,u druhého porodu?
děkuji za odpovědi ![]()
ahoj, tak přesně jak píšeš:
jela jsem do porodnice na kontrolu, pak autem domů, po cestě velký nákup, doma večeře, uložili jsme starší dítko a já zalehla k TV asi 9 večer, v 10 se mi zdálo, že mě trošku brní v břichu, no o půlnoci už jsem rozháněla stahy ve vaně, a ráno byl malý na světě, ten den mne ani nenapadlo, že budu ráno rodit, byla jsem akční a plná energie, vůbec jsem to nepoznala. Hlenová zátka mi odešla až u porodu. Nebylo mi špatně, průjem nic (narozdíl od prvního).
Tak přesně takto jsem to měla, první porod týden před termínem, břicho tvrdlo jak divý celé těhotenství, porod se hlásil posli, zátkou…
A druhý nic, břicho skoro netvrdlo, boleli mě maximálně kyčle, dvakrát výraznější posli někdy ve 35.tt, myslela jsem, že budu rodit před termínem, když jsem druhorodička a prd, velký kulový, rodila jsem 3dny po TP.A nic tomu nenasvědčovalo, akorát mi začla ve 4 ráno ucvrkávat voda a cvrkala až do pozdního večera a teprve pak se začlo něco dít. U prvního porodu jsem měla předtím docela posli a v noci praskla voda a za 2,5h bylo hotovo.
Teď se mi úplně vybavilo, jak už sjem šíleně chtěla porodit, masírovala jsem se různými olejíčky, pila odvary a stejně to nepomohlo ![]()
ahoj, ja druhe miminko rodila 2dny po druhem terminu, zadni poslicci, nic… v 6 rano si usmyslela, ze uz je na case a 10:35 byla venku, vzala to hopem ![]()
drzim pesti, at to mas take tak rychle za sebou ![]()
jeste dodam, ze prvni ditko bylo take 6 dni pred TP
jeee děkuji,taky bych to brala takhle rychle… ![]()
snad se poštěstí,nějak jsem automaticky počítala s tím,že když první bylo dřív,tak bude i to druhé… ![]()
asi neeeeeee ![]()
presne to jsem si myslela i ja ![]()
bylo pozdeji, ale o to rychleji ![]()
Ahojky , já taky čekám druhýho prcka a zítra začínám 39.tt, tak jsem zvědavá kdy to přijde a jak to půjde rychle. Zatím to na porod prý nevypadá, ale že u druhorodiček se nález může změnit během několika hodin
Co mi ale říkaly kamarádky, tak druhej porod prej byl o dost rychlejší než první, za to ale o to bolestivější. Taky jsem si myslela, že druhý porod bude dřív, ale jak tady píšete vůbec to neplatí co? První dcera se narodila 9 dní před termínem, tak jsem fakt zvědavá, kdy se vyklube bobík.
Mějte se krásně všem bezproblémový porod ať už přijde kdy chce ![]()
Moje druhé mimi bylo o měsíc dřív naštěstí proč naštěstí nebudu radši psát at tě nevyplaším.Jinak o čtvrt na 6 ráno praskla voda,o 7 trochu začly stahy a 11,05 byl tady
ja kdyz to srovnam.. u prvniho porodu jsem zvracela, u druheho ne, u prvniho mi vodu pichli, u druheho odesla sama, prvni se dal snest, u druheho jsem myslela, ze vypustim dusi
bolelo to neskutecne, ale vazne byl rychlejsi, rodil me i manzel, pac PA nestihala ![]()
taky jsem četla,že je rychlejší,ale bolestivější…mě první chytl asi kolem páté ráno a malá byla 14.10 na světě…a pořádný bolesti asi tak dvě hodiny…i když jsem si je představovala jakkoliv,tak mě to hooodně dostalo jak moc to může bolet,a to jsem tvrdá nátura a vydržím hodně,jsem myslela,že skočím do zdi
…porod už byl vysvobozením ![]()
mě teda manžel nerodil,ale tlačil se mnou a držel mi kapačku a kyslík,pač mě braly mdloby…a už se těší jak si to zopáknem.....jen už ví,že na placentu se už dívat nemá
![]()
druhý porod jsem měla rychlejší a daleko míň bolestivý - opravdu to bolelo jen asi půl hodinky…obě děti se narodili 10 dní po termínu. ptrvní vyvolaný, druhý se po nástupu na vyvolání v porodnici rozběhl sám ![]()
poprvé jsem měla velké šití, podruhé jen minimum
Celkově druhý porod krásný, vše v naprosté pohodě a bez stresu jako u prvního
tak přeju štěstí, zdraví a ať je to rychle za tebou
![]()
tak já druhý porod taky rychlejší a bolestivější,ale ono je to pak úplně jedno
.tak jako tak to bolí jako svině
.v říjnu jdu toho po třetí,tak jsem normální??
a to jsem po každém porodu říkala,že už nikdy
.
njn,když ono ve vzpomínkách zůstává vždy to hezčí ![]()
mě když poprvé ukázali malou,tak jsem jí přede všema slíbila,že bude jedináček…všichni se na sále smáli…dnes už vím proč…
![]()
presne tak
syna jsem rodila pred 17ti lety a zadnou hruzu nepamatuji… po narozeni dcery jsem NECHAPALA, jak muze nekdo chtit druhe dite a rikala si, dikybohu ze mi je tolik a dalsi tim padem nepada v uvahu.. jo, nechapani mi vydrzelo jeden den, male jsou ctyri mesice a s manzelem si rikame, honem jeste kluka, dokud muzu ![]()