Hamiltnův hmat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1687
5.8.11 11:13

no toho se taky bojim,ze to nepomuze a budu prenaset.Jsem 39+5.U prvni dcery jsem rodila v 37tt a mela jsem bezproblemovy porod.Tedka me strasne boli ty zada a jsem takova cela bolava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.8.11 17:04

Tak nevim od vcerejsiho vecera mam,nepravidelne kontrakce.Meli jste to tak taky nekdo?jsem z toho docela nervozni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.8.11 13:58

Ahoj vsem co jste mi psaly vase zkusenosti a nazory.V sobotu 6.8.2011 se nam narodila dcera Julie :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
10.8.11 14:19
kreali píše:
Ahoj vsem co jste mi psaly vase zkusenosti a nazory.V sobotu 6.8.2011 se nam narodila dcera Julie :dance: :mavam:

moc gratuluji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.8.11 14:50
kreali píše:
Ahoj vsem co jste mi psaly vase zkusenosti a nazory.V sobotu 6.8.2011 se nam narodila dcera Julie :dance: :mavam:

Taky se přidávám ke gratulacím, ať jste zdraví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.8.11 17:48
kreali píše:

Také moc gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
10.8.11 22:16

gratulace :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.9.11 08:23

Mně dr. udělal Hamiltona odpoledne při prohlídce (38+1), hned se mi rozjeli poslíčci v rozmezí 8-12 minut, v deset večer jsem to šla zaspat a o půlnoci už mě probudily pravé kontrakce. Malá se narodila ve 3:10 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.9.11 20:17

Mě ho dělali na poslední poradně, protože se báli přenášení. Naše holčička byla moc maličká. Hmat mi dělali kolem jedenácté dopoledné a v šest večer už jsem jela a porodila jsem v deset večer. Ale i paní doktorka říkala, že je možné, že to nezabere, nebo až za několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
3.10.11 10:11

Ahojky,tak mě ho dělala paní doktorka dnes a musím říct že mi to bylo dost nepíjemný a to i přes to že mam vysoký práh bolesti :zed: ale da se to…a ted čekam začalo mě sice vše bolet ale žadny intervaly v tom nevidim a ani je po prevdě nesleduju..:) :-) Do stredy mam počkat a pak vyvolavák,tak ted už je to jedno..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
3.10.11 10:36

no Hamilton by se v hrobe obracel. Povazuji od ceských lékaru za drzost, tohle vydávat za Hamiltonuv hmat. Hamilton zachranoval lidské zivoty tím, ze podobným hmatem utisoval krvácení PO porodu.
Jinak tenhle zákrok, co mnohým z vás provedli, je podle svetové zdravotnické organizace škodlivý, neopodstatněný a lékaři by ho neměli bez souhlasu pacientek vůbec provádět. Jeho údajný přínos při urychlení či vyvolání porodu nebyl prokázán. Před termínem porodu je mnohde zakázaný.
A rozčiluju se tak proto, že ho před pár dny provedli kamarádce bez jejího vědomí na začátku 39. týdne a ona několik dní protrpěla v šílených bolestech. Na porod už neměla dost sil, tak skončila císařem. Chlapeček je samozřejmě nedonošený, zřejmě nebyl ani v tom 39. týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
3.10.11 11:14
Lamm píše:
no Hamilton by se v hrobe obracel. Povazuji od ceských lékaru za drzost, tohle vydávat za Hamiltonuv hmat. Hamilton zachranoval lidské zivoty tím, ze podobným hmatem utisoval krvácení PO porodu.
Jinak tenhle zákrok, co mnohým z vás provedli, je podle svetové zdravotnické organizace škodlivý, neopodstatněný a lékaři by ho neměli bez souhlasu pacientek vůbec provádět. Jeho údajný přínos při urychlení či vyvolání porodu nebyl prokázán. Před termínem porodu je mnohde zakázaný.
A rozčiluju se tak proto, že ho před pár dny provedli kamarádce bez jejího vědomí na začátku 39. týdne a ona několik dní protrpěla v šílených bolestech. Na porod už neměla dost sil, tak skončila císařem. Chlapeček je samozřejmě nedonošený, zřejmě nebyl ani v tom 39. týdnu

Myslim že kdyby neby tak opodstatněný tak to ani dělat nemůzou,zdřejmně je to věc názoru,ale ja už přenáším a byt jen fakt že je to poslední vec kterou jsme mohli udělat pro to aby malá nešla na svět mě uklidnuje a myslim že spousta psychyckych i fyzickych stavu se hodne odjimá od toho čemu věříme a čemu ne,myslím že pokud to nemá být tak to ani přes již zminovany hmat nebude ale muže nám to pomoci po uplně jiné stránce…Tím chci říct že i když mi porod vyvolaji a ja budu třeba trpět o trochu více než normalne(pry je to bolestivější)budu vědet že pro ten normální průběh porodu jsme udělali vse..:) jinak před termínem si také myslím že je to zbytečne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
3.10.11 11:15

oprava…aby mala nesla na svet vyvolavanim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
5.10.11 20:54

Ahoj. Přidávám taky svou zkušenost. Hamilton mi provedla primářka porodnice na kontrole den po termínu. Byla jsem v tu dobu otevřená asi na dva centimetry a měla jsem prý úplně připravený čípek. Tenhle stav už mi ale trval asi třetí týden. Primářka se mě ani nezeptala a začala hmat provádět. Bylo to nepříjemné a překvapilo mě to, tak jsem se podle toho tvářila. Ona potom do zápisu nechala napsat, že ho kvůli mému tváření neudělala. Nabídla mi, abych zůstala v porodnici, ale já se na porod ještě necítila. Nicméně další den jsem opět přišla na kontrolu. Tentokrát mi doktor oznámil, že jsem na 5 cm, že rodím a že si mě tam nechá. Hamiltona zopakoval, přičmž se vyjádřil, že ho paní doktorka asi den předtím provedla. Od rána jsem teda byla na sále, odpoledne mi pustili vodu a do půl hodinky po tom začly kontrakce.
U mě tedy hamilton zafungoval v tom, že jsem se začala pořádně otevírat. Porod pak trval něco kolem 4 hodin.
S tím, co vím dneska, bych si nechala hamiltona udělat už tak dva týdny předtím. Mimčo totiž bylo hodně velké (4,14 kg) a MS termín jsem přenosila o 9 dnů. UZ termín jen o dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
29.10.11 12:03

ahoj, me ho udelal doktor rano v poradne s tim, ze uz jsem otevrena na 3 cm, ale miminko melo na monitoru tachykardii, takze se snazili porod co nejvic urychlit, hned z ordinace jsem sla na sal, za 3 hodiny mi praskli plodovku (to jsem byla otervena na 5cmú, pak zacaly kontrakce a za dalsi 3,5 hod se malinka narodila :srdce: takze me pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí