Porod do vody

Kapi
23.10.09 10:07

Porod do vody

Ahojky, máte někdo zkušenost s porodem do vody? Slyšela jsem že v této poloze hrozí nejmeší riziko natržení či nastřižení hráze apod. Děkuji moc za všechny odpovědi :-) :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
23.10.09 10:21

Já to měla v plánu. Celou první dobu porodní jsem strávila ve vaně, bylo to super, ale jak začaly tlaky, tak mě vytáhli a šla jsem rodit normálně na porodní lůžko. Abych pravdu řekla, v tu chvíli mi to bylo fuk, kde rodím, hlavně, když už bude malá venku.Vlastně ani nevím, jestli jsem jim řekla, že chci rodit do vody nebo jen, že chci do vany…
Faktem je, že jsem porodila za 2,5 hodiny od příjezdu dítko 4,1kg bez nástřihu, tak možná ta teplá voda udělala svý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.09 10:39

Ahoj, já si s tou myslenkou taky pohrávala..ale nakonec jsem přijela do přeplněné porodnice na 8cm otevřená, takže jsem rovnou sedla na vak a rodila :lol:
jo a neměla jsem žádné šití, žádně poranění. Malý mel 3000/49. Nemasírovala jsem hráz. Je ale fakt, že jsem před porodem plných 5 hodin strávila ve vaně doma. Nevěřila bych že se do smaltu dají udělat drápance nehty :lol: :lol:
a taky je fakt, že na strie jsem netrpela, takže je to i o elasticitě kůže konkrétní rodičky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.10.09 10:40

jee zapomnela jsem se podepsat (jsem u našich):

Janac + Martinek 8m

• Citovat
  • Upravit
9867
23.10.09 10:52

Já si před prvním porodem porod do vody přála :) Po třech porodech za sebe ani náhodou - když si představím, co je po narození míminka kolem za svinčík, pak mi představa toho kolem mě ve vodě nedělá dobře :D:D:D:D Ale to je osobní, neřiď se tím, jo?

Mezi námi, porod je humus kdekoli a jakkoli ale to potom to vynahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.09 11:34

Tak já to mám přesně jak Lesina - před prvním porodem jsem nad tím uvažovala, ale nedovedu si představit, že bych dítko porodila do vody, kam by zároveň uniklo i něco ze střev…
Co nejvíc času jsem trávila ve sprše na balónu, nástřih jsem neřešila. Nakonec jsem nastřižená nebyla.
Tfuf, tfuj;)
 Hana

• Citovat
  • Upravit
2318
23.10.09 11:40

Taky mě to lákalo, ale když jsem začala rodit a napustila si doma vanu, zjistila jsem, že mi to dělá při kontrakcích hrozně zle být ve vaně, mokrá… prostě to nebylo moje gusto. Ad nástřih - ono taky docela hodně záleží na vedení porodu. Když narazíš na PA, která do tebe hučí furt jen tlačte tlačte a pak najednou rup a máš roztrhnutej i konečník, tak to nepovažuju za optimální… + je taky individuální, jak se roztáhnou tkáně, jak je velký dítě. Babička rodila 6 dětí, všechny kolem 4 kil, potrhaná takto nebyla. Moje máma rodila nás 2 se ségrou bez nástřihu či nátrhu - přičemž jsme ale obě měly jen necelý 3 kg… Podle mě je to jako se striemi, někdo má někdo nemá - ať maže nebo nemaže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
23.10.09 12:11

Taky se mi ta varianta líbila, ale rodila jsem nakonec normálně a jsem ráda, nějak si nedokážu představit, že bych u toho byla ve vaně. V první době porodní byla super teplá sprcha na baloně. Pak jsem byla ráda, že ležím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
23.10.09 12:20

Ahojky, taky jsem to měla v plánu, ale nakonec to šlo tak rychle že nestihli napustit vanu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
23.10.09 13:23

Druhy porod jsem mela do vody, do pulhodky bylo hotovo, bez nastrihu ale na 1 steh natrh, pohoda. Obavy z vedlejsich produktu do vody se u me teda nevyplnily, a to jsem nebyla ani po klistyru. Ptala jsem se na to pro jistotu i sveho muzskeho, ale taky si niceho nechutneho nevsiml. Hned po vytlaceni miminka se voda z vany vypousti, takze i kdyby neco, nelezis v tom. Tolik moje zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí