Porod doma,nazory,rizika

4
2.3.23 15:54

Porod doma,nazory,rizika

Dobry den/ahoj,
Jsem tady nova, tak uplne nevim, jak tato stranka funguje.

Jsem mlada holka, ktera začína uvažovat o miminku, predpokladam, ze jsou zde zkusenejsi zeny nez ja.
Holky/ženy, jake mate nazory, pripadne zkusenosti s porody doma?
Od malička nemocnice pro me moc nejsou a tak se snazim jim cely zivot co nejvice vyhybat.

Pokud by tu byla nějaka hodna duše, ktera ma s timto zkusenosti a rada by se s nimi semnou podelila, pripadne mohla bych se Vam treba ozvat na e-mail nebo tady?

Predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16274
2.3.23 15:57
@Lupinek03 píše:
Dobry den/ahoj,

Jsem mlada holka, ktera začína uvažovat o miminku, predpokladam, ze jsou zde zkusenejsi zeny nez ja.
Od malička nemocnice pro me moc nejsou a tak se snazim jim cely zivot co nejvice vyhybat.

Pokud by tu byla nějaka hodna duše, ktera ma s timto zkusenosti a rada by se s nimi semnou podelila, pripadne mohla bych se Vam treba ozvat na e-mail nebo tady?

Predem dekuji

Sdělím svůj pohled a názor. Nemocnice nemám ráda, ale rodit jinde bych se neodvážila. Skrz péči o mě a miminko se to dá prostě přežít, jinak ano, rozhodně prostředí je lepší doma, ale ne na porod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
2.3.23 16:01

Rodit jinde než v nemocnici bych se taky neodvážila…a taky nemocnice nesnáším…můžeš porodit ambulantně, jít po pár hodinách domů…nemusíš tam ležet…to mi přijde vyhovující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
2.3.23 16:03

Doba jde kupředu a když jsem rodila před 10 lety, tak si při zmínce o porodu doma ještě 99% lidí klepal na čelo. Teď je to asi o něco běžnější, nicméně pořád ve společnosti je to kontroverzní téma. Vždy se najdou zastánci a odpůrci, úplně nevím, zda ti diskuze něco dá. Ale pokud bys do toho šla, asi by to chtělo větší presvedceni než jen,,nemocnice pro mě moc nejsou" (protože, představ si, ony pro nikoho,,moc nejsou" :D :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.3.23 16:10
@Lupinek03 píše:
Dobry den/ahoj,

Predem dekuji

Ta nemocnice by zde nebyla pro tebe, ale pro tvé dítě. Osobně sem ráda, že byl vždy kolem lékařský personál. První dítě byl vyvolávaný porod a akutní SC, druhé dítě plánovaně SC ve 38tt. Pokud nemáš nemocnice ráda, tak můžeš zkusit ambulantní porod. Osobně bych doma nerodila, člověk nikdy neví 😊

• Citovat
  • Upravit
559
2.3.23 16:15

Chápu, že prostředí nemocnic nemusíš, ale řekni, co budeš dělat, když se při porodu doma zjistí že má dítě třeba omotanou pupeční šňůru kolem krku? Nebo že prostě došlo k závažné komplikaci, při které je nutný císařský řez a jde o minuty? Jak to zařídíš v domácích podmínkách? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
2.3.23 16:16

Neznam nikoho, kdo by mel nemocnice rad.
Doma bych nikdy nerodila, v porodnici jsem byla klidná a v pohodě. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se u domácího porodu, cokoliv podělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
2.3.23 16:17
@Lupinek03 píše:
Dobry den/ahoj,

Predem dekuji

Já bych si to nelajzla. První nepostupoval a doktor pomahal ručně dorotovat. Druhy Ok a tam bych si dokázala představit rodit doma. Kamarádka u druhého porodu u holky dostala do par hodin horecku omladic a dítě prvních par dnů nevidela a nevypadalo to s ni vůbec dobre. Další kamarad má postizineho kluka protože se sprajcnul v porodnich cestách - stravu jen kasovitou, nehybny, slinta… kolega má jen jedno dítě, ze mu žena malem vykrvacela při porodu a měla takové komplikace, ze se zarekli a druhé nebude… jako z okolí je to treba 1 porod z 20 a to nepočítám ty předčasne. Osobně bych spis volila ambulantní porod - tj 24 h po porodu odchazis a dítě je v péči pediatra po předchozím souhlasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.3.23 16:17

Ty chceš rodit doma, jak před sto lety? To je na úrovni nechat si trhat zuby u kováře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.3.23 16:19

@Da12 pouze o tom přemyslim, chci znat vice nazoru, než se rozhodnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
2.3.23 16:23

Záleží, koho se zeptáš :lol: ale vždy je lepší pocitat s čímkoli, pro případ. Někdo rodi i v autě kupříkladu, nebo v porodnici ve výtahu :lol: ten vtip spociva v tom, ze nikdy nevíš, jak ti to vyjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.3.23 16:25
@Lupinek03 píše:
@Da12 pouze o tom přemyslim, chci znat vice nazoru, než se rozhodnu

Teď to asi nemá smysl řešit, když nejsi ani těhotná. Uvidíš pak jak by to probíhalo, ono se toho pos.rat může fakt hodně, ale taky nemusí. Určitě bys musela pak tuhle věc konzultovat s pediatrem, PA atp. Abys měla aj někoho v pohotovosti. Tam už nevím jak vše probíhá, nikdy sme se o to nezajímali do hloubky.

• Citovat
  • Upravit
2164
2.3.23 16:28

Je to nezodpovědnost k dítěti, k sobě i ke společnosti jako takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
2.3.23 16:35

Podle me je porod doma jedna z nejsobectejsich veci… nikdy bych si to nelajzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.23 16:37

Ambulantni porod je fajn věc, přijdeš za 5 minut 12, porodíš a za 2 hodiny můžeš jít domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí