Porod dvojčátek

2415
7.12.10 22:37

Porod dvojčátek

Ahoj holky, čekám dvojčátka, TP je 8/3. Zajímalo by mě, pokud by děti byly hlavičkami dolů, jestli mě nechají rodit normálně nebo berou automaticky na císaře. Rodit budu na Obilňáku, tam se prý na dvojčátka specializují a navíc mají výbornou neonatologickou péči. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
7.12.10 22:50

Ahoj, před dvěma lety jsem ležela na Obilňáku na pokoji s maminkou dvojčátek a rodila je normálně, pak loni v lednu tam rodila kámoška taky dvojčata a taky normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
7.12.10 22:55

Ahoj, pokud nebudeš mít jiné komplikace a obě děti budou hlavičkami dolů, neměl by být problém rodit přirozeně. Já mám doma 11ti měsíční dvojčátka, obě byla hlavičkami dolů, ale kvůli moji viroze jsem rodila akutním císařem v částečné narkoze. Jinak bych taky rodila přirozeně.
Přeji hodně štěstí, ať vše dopadne podla tvých představ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
7.12.10 23:03

já měla holky hlavama obě dolů a kdyby nebyly jednovaječné s jednou placentou, mohla jsem taky rodit normálně, ale kvůli tý placentě jsem nemohla :-( takže neboj…jestli máš dvě placenty a budou obě hlavičkama dolů, není pro císaře důvod!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
2415
7.12.10 23:14

Děkuji za odpovědi. To jste mě potěšily, já jsem se bála, že na císaře berou automaticky. Takhle mám alespoň šanci, že budu rodit přirozeně ( čekám dvojvaječná dvojčátka, tzn. dvě placenty ). Ale samozřejmě to nechám na doktorech, kafrat jim do toho nebudu :lol: , když to třeba z nějakého důvodu přirozeně nepůjde, tak se taky neposkáču, nejdůležitější je, aby to bylo bezpečné pro bobečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.12.10 23:50

ahojky.. já porodila mé dvojčátka normálně :palec: Do poslední chvíle jsem netušila jak budu rodit.Holčička byla obrácená nahoru otočila se mi až ve 36týdnu 8-o 8-o a najednou byli oba hlavičkama tak jsem se zajímala o porod.A 8-o ale pravda byla taková že mi naznačily že pro děti bude určitě lepší císař ale že pokud se rozhodnu pro spontální porod mělo by to jít ale budu neustále pod dozorem a taky bude nachystaný sál kdyby něco.A tak se událo.. naštestí porod super.. rychlí,děti jsou od sebe 3minutky ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.12.10 23:51
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.10 08:27

Já rodila dvojčata na Obilňáku, ale bohužel císařem.
Ale jednak nebyli hlavou dolů (ani jedno) a navíc, já jsem hodně malá a těhotenství s dvojčaty mi ke konci způsobovalo už docela problémy, takže šly i plánovaně dřív.
Kdybych neměla problémy a děti byly hlavou dolů, tak jsem rodila přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
28414
8.12.10 09:13

Já rodila dvojčata normálně, byli hlavičkama dolů :wink: Ale malá „B“ byla dlouho napříč a nebo zadečkem, otočila se až nějak ve 34tt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
8.12.10 10:55

Ahoj,

já mám taky jednovaječné, s jednou placentou a rodit jsem je mohla normálně ( ve 31tt se mi Julinka otočila KP, tak šly ve 38 týdnu sekcí :-( ), není pravda, že se nemůžou narodit normálně, můžou ( kamarádka od nás z diskuze takhle rodila kluky ve 38tt v Hradci ), ale MUSÍ být obě hlavou dolů, kdežto u dvojvaječných může být jedno KP a druhé hlavou dolů, to je poroditelný, jednovaječný takhle nelze porodit.
Tak držím palečky, ať ti takhle zůstanou a neotočí se ti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
8.12.10 13:56
Amynka píše:
Ahoj,já mám taky jednovaječné, s jednou placentou a rodit jsem je mohla normálně ( ve 31tt se mi Julinka otočila KP, tak šly ve 38 týdnu sekcí :-( ), není pravda, že se nemůžou narodit normálně, můžou ( kamarádka od nás z diskuze takhle rodila kluky ve 38tt v Hradci ), ale MUSÍ být obě hlavou dolů, kdežto u dvojvaječných může být jedno KP a druhé hlavou dolů, to je poroditelný, jednovaječný takhle nelze porodit.
Tak držím palečky, ať ti takhle zůstanou a neotočí se ti :palec:

pravda je, že rodit se nutně nemusí císařem, ale bylo mi vysvětleno, že když se narodí Ačko, tak placenta se odloučí a Béčku jde o život, může se udusit, musí být ten porod hodně rychlej a v krajním případě se přistupuje k akutnímu císaři…jako riskovat život nebo zdraví druhého dítka se mi nechtělo, tak jsem radši na císaře přistoupila a v 99% to tak všude dělají… to jen na vysvětlenou, aby to nevypadalo, že tvrdím, že to nejde…jde to, ale… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lina ab
13.12.10 14:19

Porod dvojčat

Ahoj,já mám 6-týdenní dvouvaječná dvojčátka. Narodili se v 36 tt,jsem drobné postavy-162 cm a 48 kg(váha před i po porodu) a také jsem chtěla rodila spontálně. Lékaři se na to moc netvářili-to je pravda,každý se mě snažil přesvědčovat,abych šla na císaře.Netrvala jsem na přirozeném porodu za každou cenu,nejdůležitější pro mě byly malošci,ale nakonec šlo vše bez problému a to i přes to,že druhé dvojčátko bylo nožkama. Pro všechny případy byl připraven sál,který naštěstí nebyl potřeba. Ale v porodnici jsem byla rarita,protože jak mi bylo řečeno spontálně se přestávají rodit jedno-děti natož tak dvojčata. Ale jsem ráda ,že jsem tak rodila,mám na to krásný vzpomínky:)ale samozřejmě nic se nedá naplánovat dopředu i já nevěděla do poslední chvíle jak budu rodit.Držím ti ale palce,ať ti to dopadne podle tvých představ a hlavně jste všichni zdraví.

• Citovat
  • Upravit
5077
14.12.10 11:40

Ahoj,
mám už skoro roční dvojčátka a stále dost nerada na porod vzpomínám. Celou dobu jsem počítala s císařem, nakonec jsem rodila spontánně. První se narodil chlapeček, jenže holčička se tam nějak zamotala a začala se dusit. Takže fofrem na sál a na císaře. Naštěstí vše dopadlo dobře, ale nepřála bych to nikomu. L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
14.12.10 12:26

Já rodila císařem, protože holčička se neotočila a na svět se cpala první, takže kolizní postavení plodů-přirozeně to nešlo, mohli by se o sebe zaseknout. Pořád jsem chtěla rodit přirozeně, ale teď jsem ráda za císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
14.12.10 14:34

Lino, moc gratuluji k dětičkám i relativně bezproblémovému porodu.
Je mi jasné, že dopředu nejde nic naplánovat. Samo, že si přeji přirozený porod, ale na prvním místě je pro mě bezpečí dětí, když budou muset jít císařem, půjdou císařem, o nic nejde. Za každou cenu rodit přirozeně nechci, nechám to na doktorech.
Někde jsem četla, že když se děti narodí císařem, trvá matce dýl, než se s nimi sžije, než si je zamiluje. Myslím si, že je to kravina, já už je miluju teď a je mi jedno, jestli půjdou porodními cestami nebo přes břicho :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí