Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezke dopoledne,holky jen tak dotaz zakricely-zarvaly jste si u porodu?Ja teda ano a dost se mi vzdy ulevilo
.Byla u nas svagrova rodila u nas v nemocnici asi pred 4mes. A tak jsme se bavily o porodu a rikala ze tam narazila na por.asis.ktera kazdou maminu pri porodu sjela za kazde zakriceni krikem nebo nejakou nemilou poznamkou.To je snad zakazane kricet,kdysi jsem cetla nejakou diskuzi v ktere kriceni podporovaly por.asis.a ted tohle.Uz tak mam hruzu jit tam rodit po druhe a jeste narazit na tu zenskou tak ji asi splna hrdla poslu nekam. ![]()
Ne, na to jsem nemela silu.
Jinak na predporodnim kurzu nam rikali, at nekricime, protoze to vysiluje.
Ahoj, tak za sebe můžu říct, že jsem si fakt nezakřičela. Dusila jsem to v sobě, co to dalo, sem tam nějaký výdech byl, ale křičení to ne. Když jsem slyšela, jak se kolem mě ječí, tak jsem si řekla, že já nebudu.
Ahojky u prvního který trval dlouho a před tím jsem několik dní bolestma nespala jsem si pak zakřičela jak jen to jde jen jendou teda ale musela jsem
u druhého jsem nekřičela jen spíš opbčas zasténala do polštáře
ale por.as. mi říkala že klidně at si zakřičím pokud se ještě nemůže tlačit tak at se křičí protože když se křičí nedá se tlačit:)Takže to neřeš každá to vnímáme jinak mě něoc takové říct tak u druhého porodu sjem byla dost od rány takže by ta p.a asi slízla pěknou sodu ![]()
sem to napsala asi blbe ne pri samotnym tlaceni,ale ty kontrakce..ja mnela vyvolavacku takze jsem se otvirala hoodne rychle a ne postupne..no prave ja na tu svagrovou koukala jako puk i ona prave rikala ze si zakricela a rodila po 3 ![]()
Některý kontrakce byly fakt výživný, takže jsem si občas zakřičela. Ale ne že bych řvala, spíš jsem si potřebovala tak zaúpět ![]()
Ale taky tam byla PA, která mě pokaždý napomenula, že nemám řvát, že mě to vysiluje. Tak už jsem jí pak odsekla, že mi to stačilo říct jednou.
Ale při porodu samotným jsem neřvala, dali mi dýchat nějakej oblbovák, byla jsem z toho zpitomělá.
Já taky nekřičela, ale smáli se mi, že jsem dělala s výdechem takovej zvláštní tón, bylo to jako by íííííííííí, tak prý mám dobrou tóninu ![]()
Ani jsem celej porod nepípla, za prvé proto, že vedle řvala rodička jak na lesy a já se zabejčila, že takhle řvát nebudu a za druhé proto, že by mi to stejnak ani nepomohlo..A při tlačení samotném jsem ani nedejchala, natož křičet.. ![]()
Ale neboj, nebudeš jediná, kdo si tam zakřičí, já když jsem chodila na monitory, vždycky tam někdo řval, doktoři jsou na to zvyklí..
A když jsem se ptala PA, jestli je to normální, odpověděla: " Když jim to pomáhá…".Ale nevypadlo to, že by věřila, že pomáhá
Nu což, je to tvůj porod, dělej si tam co chceš ![]()
Příspěvek upraven 04.12.10 v 12:46
Já ne, bylo by mi trapně ![]()
Ale nějaká maminka co rodila v boxu vedle mě řvala hodně…a hodně sprostě
![]()
při tlačení jsem nepípla to žu nebylo proč:))) a neumím si představit že při samotném tlačení se dá křičet ![]()
tak já jsem si při té poslední kontrakci pěkně hejkla,to bylo něco tak strašnýho a to jsem si taky říkala že řvát nebudu ale najednou to ze mě samo vyjelo a to byl řev jak tygr že jsem tomu sama nemohla uvěřit jestli jsem to fakt byla já......prostě samo
ale snad mě pochopili-malej měl 4650g ![]()
Příspěvek upraven 04.12.10 v 12:47
holky u nás v nemocnici je gynda a o patro výš porodka a o další dvě patra nad porodkou jsou por.sály a jak rodičky řvou a vyloženě řvou jak envím co tka ej to vždy tak slyšet
a denně to tam slyšíte několikrát
kdžy jsme tam jako těhule ležela bylo dobrý tohle poslouchat a počítat kolik se denně asi narodí miminek ![]()
Ja jsem asi moc nekricela si myslim.Proste jsem se tak soustredila na tlaceni,ze kdybych kricela tak bych nemohla dobre tlacit.
Já ani tak neřvala jako skučela, pokud si dobře pamatuju. Křížový bolesti byl hnus. Řev ve smyslu na celé oddělení si nevybavuju, ale hlasitá jsem asi místy byla dost
Spíš jsem prý nadávala.
Rodila jsem dlouho a pomalu se otvírala, přestože kontrakce už byli ke konci po minutě a zakřičela jsem si…teda snažila jsem se to nějak korigovat, a pořvávala jsem si hlavně v koupelně, kde mě snad nebylo tak slyšet, ale když jsem musela být na monitoru a měla kontrakce v posteli, tak jsem si taky trochu zahulákala, ale vím, že jsem se porodní asisetnce omlouvala a at se omluví i té paní vedle, ale že to opravdu jinak nejde.
A PA byla zlatá, říkala jen at si i zakřičím, od toho tam přece jsem…a to si myslím, že jsem nějak extra neřvala, jen jsem si při kontrakcích vždycky nahlas zabrečela. ![]()