Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, už asi týden mám takové jakoby stahování bříška a pak jakoby křeč.Ale dnes mi to dělá dost.Může to něco znamenat že už se něco děje a už to brzo může na mě přijít?
podle mamky mám bříško prej dost dole tak nevím.Já se cítím ok a malého taky cítím často.Ale cítím že už i pochva jako by mě pobolívala a nějak se mi tam něco dělo tak jestli máte zkušenosti tak mě piše co se semnou asi děje
termín mám právě až 3.1.2011 a doktorka mi říkala že taky ještě to vypadá ok ale to tom týdnu a po dnešku nevím nevím. ![]()
No ještě by tam mimi mohlo vydržet, ale od 36. týdne už je donošené, tak by to nebyl asi až takový problém. Jinak to něco znamenat může a nemusí. Možná jen poslíčci
Ty v teplé vodě přejdou, nebo se to rozjede a z poslíčků jsou kontrakce. Těžko radit, každá to má jinak.
No já si taky myslím že by mohl ještě vydržet
jen mě to nějak zaujalo protože celou dobu mě opravdu nic nebylo až teda ted tento týden jsem taková jakasí že furt jako by něco bylo.V pondělí jdu k doktorce tak uvidíme co řekne já jen jestli to třeba není nějaký znamení že už
možná trocha víc se kontroluju a už jsem taková zblblá no jo poprvé je člověk takovej nadočkavej a vyhukanej ![]()
myslím, že se děloha připravuje, říká se tomu poslíčci (braxton hicksovy kontrakce), taky mi začly, ale někdy kolem 34tt, a týdenní výsledek byl na vnitřním nálezu vidět ![]()
(u prvního jsem nic takového neznala, provní kontrakce přišly v den termínu, další den po a pak jsem porodila
)
každopádně můžoou trvat i pár týdnů, můžeš rodit v termínu, nebo o něco dřív..
zmiň se o nich dr., ale určitě to není nic neobvyklého..
a bříško klesá právě kolem 36tt..
Právě i mamča mi říkala že poslíčky vůbec neměla ale to neznamená že já je nemusím mít že?
určo řeknu doktorce tak uvidmíme naposled jsem byla u doktorky 14 dní tak je možné že se určo něco změnilo.Myslíte že má i vliv jak rodila moje mamka?
Vypadá to na poslíčky, taky jsem 36.tt.
A pojď k nám do skupiny ![]()
Leden a ledňátka 2011
![]()
Ahojík, já měla první křeče v břiše a pocity že rodím v asi 35. týdnu, chytlo mne to na country festivalu - tedy odchodu z něj. No a ve 37.+0 týdnu se malý narodil. Krásně dopečený, 49 cm, 3350g. Předtím jsem o žádných poslíčcích ani tvrdnutí břicha nevěděla. Jen asi v 34. týdnu mi moje Dr. říkala, že už je mimčo hezky nachystané hlavou dolů k porodním cestám. V 36.t. jsme byla poprvé v porodnici, kde jsem měla rodit (U Apolináře) a to mi jen Dr. řekl: Víte že od 35. týdne se už může dnes v pohodě rodit? No a necelý týden po tom jsem skutečně rodila. Následující den měla proběhnout 2. kontrola v porodnici, ale to už jsem tam ležela s mimísem u sebe. ![]()
podle doktorky už máme taky polohu ok hlavičkou dolů tak uvidíme
zatím nechci nějak stresovat i když by mi nevadilo rodit dřiv ale radši bych byla aby to bylo pozdějc ale to si asi nevyberem ![]()
Jo a jinak teď v únoru čekáme druhé. TP mám 22.2.. Myslím si, že když první šel o 3 týdny dříve, tak teď asi také přenášet nebudu. Tentokrát ale mi občas tvrdne břicho, což jsem u prvního neměla. Tak teď mé první tvrdnutí asi ve 25. týdnu jsem byla pěkně vyjukaná. Tak držím palečky ať vše dopadne dobře a nerodíš na záchodě nebo v sanitce jak naposledy ta paní s dvojčátkama.
Ale ta byla teprve kolem 30.týdne, to by mě také nenapadlo, že by to mohlo zvěstovat porod. Ty radši buď připravená a lépe do porodnice zajet a pak být poslána zpět s tím, že se nic neděje.
Je hodně mamin, které takhle do porodnice jezdily, když si nebyly jisté.
Díky díky jojo musí to dopadnput dobře!já myslím že jestli příjde dřív nebo pozdějc se rozhodne on sám tak uvidmíme
no ale ještě by mohl vydržet.
Renééé,jak ses ptala, jestli můžeš mít podobný průběh těhotenství a porodu jako tvoje mamka, tak myslím, že ano. Jistě ne ve 100% případů, ale u někoho to tak je. Třeba já neměla v těhu žádné nevolnosti,poslíčky.. a porod byl celkem rychlý (jako moje máma a moje babička) Kamaráka měla porod 2hodinový, bolesti 20 minut před narozením mimča - stejně jako její máma…
Jsem 36 tt byla jsem na první poradne včera, otevřená Na 5 jsem už 14 dní. Jen nevím zda je dobrý, že mi řekli, že na natočení monitoru bylo vidět, že je to v pořádku a že děloha už pracuje? A Co znamená, že mám tvrdý čípek? A navíc mám celý den stahy tupou bolest a tahání v podbřišku. Cejtim stahy a poslíčky mívám od 31tt
( mé druhé těhotenství) v prvním jsem tolik nic neřešila rodila jsem v 36tt