Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, ženy.
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti porodu KP nejlépe u Apolináře.
Navrhli císařský řez? Nutili k přirozenému porodu?
Díky za odpovědi k tématu.
Neměla jsem radost, ale jako prvorodička jsem jim věřila, že je lepší to nedráždit. Nakonec to bylo úplně v pohodě. I fyzicky jsem to po operaci zvládla, jen to teda znamenalo jednu noc bez dítěte, ale pro mě naštěstí bez následků pro kojení. Na kojení se mi podepsaly dětské sestry, ale to je jiná kapitola.
@Slečna Ferka Moc děkuji za odpověď. A zeptali se Vás, jak to chcete, nebo řekli rovnou císaře? Já bych tedy raději cisare, načetla jsem komplikace pri přirozeném porodu KP a mám respekt.
@Kat007 píše:
@Slečna Ferka Moc děkuji za odpověď. A zeptali se Vás, jak to chcete, nebo řekli rovnou císaře? Já bych tedy raději cisare, načetla jsem komplikace pri přirozeném porodu KP a mám respekt.
Dali mi vybrat, jestli chci cisar nebo rodit, s doporucenim cisare. Nakonec se uplne na konci jeste otocila, takze tak.
A na uplnym konci jsem stejne mela akutni cisar. No ale uz bych se bala jit u apolinare na cisare, protoze bych se bala, ze nedostanu nadstandart a po cisari chodit daleko ma toaletu si nedokazu moc predstavit. ![]()
@Kat007 tak mas jeste moznost, ze se otoci. Ja to treba ani nepoznala, ze se pak otocila, uz jsem vyjednavala papiry na cisare, gyndar mi rekl, ze je to skoro nemozny, ze by se otocila a ono jo. No cumela jsem ![]()
No, ja dostala nadstandart, ale je jich tam strasne malo na to, jak se tam rodí. A holka, co byla se mnou na jipu se uz nedostala. Ale abych nesirila spatny info, ja to cetla tady na emiminu, ze to tam tak vypada, nebyla jsem tam, mela jsem fakt stesti.
@DandátkoP Tak uvidime 🤷🏻♀️ 🤷🏻♀️ Ven ho snad nějak dostanou.
@Kat007 to urcite. Ono ted na posledni chvili uz stejne porodnici asi nezmenis. ![]()
U mě to bylo tak, že týden před porodem pojal porodník podezření, že se malá otočila. Tak mě vyšetřil a zjistil, že teda ne - jinak by mi asi tu sekci zrušili.
Mně teda ale co pamatuju ani vybrat nedávali, rovnou mi řekli, že vzhledem k mému stavu jednoznačně doporučují císař.
Já rodila v den, kdy byly v noci šílený bouřky
, takže maminek bylo dost - ale nadstandard na mě teda vyšel
Měla jsem výhodu, že jsem si ho objednala, a on se uvolnil během toho mého dne na JIP.
Ale jinak teda nadstandard má taky nevýhodu. Když takhle po tom těhotenství máte tam dole celkem všechny cesty zvyklé na okamžité řešení potřeb, spolumaminka se jde sprchovat a na oddělení není žádné „veřejné“ WC, tak umí být dost smutný příběh…
A jinak aby se člověk neděsil zbytečně: pokud jde o cesty na záchod, já byla po císaři úplně v pohodě. Měla jsem problém si sedat na posteli nebo přetáčet (zaplaťpámbu za nadstandard, na běžných pokojích tehdy ještě nebyly elektricky polohovací postele, a bez toho bych teda asi chcípla), ale chození nebo sed na židli a zpět jsem měla úplně v pohodě. Nemusí to mít každý tak nepříjemné…