Porod mrtvého miminka

2606
12.12.12 13:25

porod mrtveho miminka

Ahoj 23.11ve 27tt jsem prisla o sveho syna 22list. Mi bylo oznameno na genetice ze neni akce srdecni a ze je malo plodovky jela jsem domu oznamit to chlapovi(je ho reakci snad nemusim popisovat bylo to po 3letech snazeni a tesil se na chlapecka),byl vecer tak jsem si zabalila nutne veci a rano sem jen skakla do lekarny pro kalhotky a vlozky-nevedla sem co koupit a bylo i to jedno),v nemocnici me prijaly sepsaly sme papiry a. Daly me na nejaky predporodni pokoj-koza skrin a kreslo pro chlapa a balon, ja mela hrozne vysoky tlak tak mi napojili tlakomer daly antibiotika-skrz mrtve mimi a dalsi kapacka byla na ten. Tlak, pak prisla lekarka a dala mi. Tycinky na roztazeni delohy(3)a vkladaci tabletku-to bolelo protoze mi drzela cipek nejakejma klestema-po tom tekla treochu krev, no za par hodin po te vkladacce sem se doblila, ani na zachod sem nesmela-skrz tlakomer a hadicky a o jidle ani nemluvim ale chapu ze jidlo mi nedaly pro to ze mi hrozil cisar, vecer prisla dalsi vkladacka a pak dalsi zvraceni, celou noc jsem nespala a porad jsem si rikala kdyz uz to prijde(ale bolesti nebyli oni mi hned sprvni tabletkou napichli i epidural);rano dalsi tabletka zvraceni, odpoledne dalsi tabletka a zvraceni a vecfr dve tabletky pak cipky no a bolesti mi zacaly asi o pul seste vecer a nas maly se narodil o pul devate vecer-ty nejvetsi bolesti netrvaly dlouho a ja sem vnich vysilennim usnula asi na 15min, mela jsem strach jako kazda prvorodicka. Ale nejhordsi bylo to ze jsem vedela ze mi odmenou za dvoudeni porod nebude zdrave miminko, celou dobu mi byl oporou muj pritel. Ktery me utesoval, hladil, pomhal mi na misu a utiral zvratky a vse to se mnou zvladl i. Pres bolest ze straty syna. porod sice boli ale da se to vydrzet a pro zdrave mimi to podstoupim znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
12.12.12 13:28

@Leenuska je mi moc líto, co se vám přihodilo :,( moc držím palečky, ať se brzy dočkáte miminka a ať je vše v pořádku. Hodně sil :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
12.12.12 13:32

Holčičko, teď to možná zní neuvěřitelně, ale všechno přebolí. Bolest nezmizí, ale ustoupí do pozadí. je to hrozný, hlavně mluvit, mluvit…Máte andělíčka strážníčka pro další miminko :hug: :hug: :hug: :hug: Držte se, je to hrozný :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.12.12 13:33

Obdivuju každou, co tohle musí podstoupit a zvládne jít dál životem. Přeju Ti, ať máš zdravé krásné miminko co nejdřív. :hug:

• Citovat
  • Upravit
9649
12.12.12 13:34

Jak uz mnohokrat zaznelo - takove veci se nemaji dit!!!

Preji v ramci moznosti brzke tehotenstvi se ZDARNYM koncem. :hug: :hug: A k tomu hodne sily!
Manzel se zachoval skvele, jste dva a zvladnete to! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
12.12.12 13:34

@Leenuska Achjoo to je hrozný.. :,( přeju at se brzy zadaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.12.12 13:39

@Leenuska Je mi to moc líto a přeju ti aby to příště dobře dopadlo! :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
12.12.12 13:42

Zažila jsem to samé před 9 lety - taky chlapeček 29. týden. Netrápila jsem se tak dlouho od zavedení tyčinky jsem porodila za 17. hodin - hodně to urychlilo propíchnutí plodovky.
Při odchodu z nemocnice jsem doktorovi řekla, že za rok mě mají zpátky. No kecala jsem, bylo to 14 měsíců, ale odměnou byla zdravá holčička. Hlavně nedej na rady typu - počkejte půl roku. Já jsem otěhotněla po 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
12.12.12 13:43
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
20557
12.12.12 13:45

To je hrozné…at máte brzy zdravé miminko… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 13:49

Drž se, vím že to te´d nebudeš mít lehké. Budeš brečet, budeš se obviňovat, budeš obviňvat svět. Pak se začneš bát, že příště to dopadne stejně. Ale věř, že čas vše zahojí a miminko přijde. Vím o čem píšu. Já přišla o chlapečka ve 20.tt. To co se stalo tobě by se asi stalo mě, kdybych to těhotenství ve 20.tt neukončila. Nám odcházela placenta. A prognozy těhu byla takové, že to asi do konce nedotáhneme. A vzhledem k tomu, že tam toho bylo víc, jsme ukončili už ve 20.tt Takže vím co teď cítíš. Porodit dítě, trpět u toho, protože vyvolávané porody jsou bolestivější. A pak ten uzlík nemít v náručí je hrozné. Asi měsíc jsme se nedokázala podívat na miminko. Ale potom to přešlo. Ten první měsíc jsem nedokázala dokonce s nikým komunikovat, rozplakalo mě kde co. Doteď na Matýska vzpomínám. Ale už to tak nebolí. Cca 4 měsíce nato se nám podařilo znovu otěhotnět. A narodila se nám potom zdravá holčička. Celé těhotenství jsem se strašně bála, pořád jsme si vyžádávala vyšetření. Měla jsem strach, že zas placenta nebude fungovat. Ale po narození dcerky se mi trošku ulevilo.

Držím palečky, aby jsi to zvládla. Držte se oba s partnerem. Každý to budete prožívat po svém, tak to navzájem respektujte. Třeba můj mynžel o tom mluvit nechtěl, já ano.

Zkus si odpočinout, kups si na sebe něco, zajdi na kosmetiku, zajeďte na dovolenou. A potom to zkuste znovu. Každopádně si počkej na zprávu od doktorů. Třeba zjistí, co se stalo. Ale možná ne. Může to být prostě blbá náhoda a příště se to nebude opakovat.

Budu držet palečky.

A vyplakej se, nestyď se za slzy.

• Citovat
  • Upravit
2606
12.12.12 13:56

Vsem dekuji za podporu no jeste chci rict ze syn zemrel skrz zanedbanou tezkou preklampsii(pan gyn.mi ani jednou nebral moc tak nemohl poznat bilkovinu a preklamp.,muj astronomicky vysoky tlak se pokousel lecit ale lecba nezabirala a na me zadosti o rizik. poradnu dlouho nereagoval-ja jsem si myslela ze kdyz je gyn.tak vi co dela, maly vubec neodpovidal velikosti ale on porad rikal odpovida velikosti a malej mel po porodu 600gtak ze asi nemel dostatek zivin a ten tlak-preklampsie ho zabil-to je muj nazor jeste nema pitevni zpravu, nejhorsi na tom je ze jeste ho ani neznate a uz mu kupujete urnicku a pohrbivate ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
12.12.12 14:02

Ja se o tom bavim a pritel se o tom nechce bavit skoro vubec(jen se mnou a srodici),no snazime se delat si i nejake ty radosti a delat veci co nas bavi(nechci bejt porad zavrena doma a brecet -to smrdi blazincem),zas. Si rikam nez tezce nemocne ditko tak je lepsi kdyz umre a netrapi se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 14:05

Lenus, je fajn, že to bereš takto. A přítele do hovoru nenuť. Mě manžel řekl na rovinu, že o tom nechce mluvit. Tak jsme ho nechala. On si to prožíval po svém. A já to rozebrala tady na emiminu a potom s kamarádkama.

A být tebou, tak změním gynekologa. Takovému bych už nevěřila. Pokud se vám toto potvrdí, tak máš v podstatě vyhráno. Příští těhu se to nebude opakovat a budeš mít vrzy miminko. Jen si dej tak měsíc apsoň na rekonvalescenci. PAk si dejte dovču a uvidíš, že příští Vánoce máš v náručí krásné mimčo.

• Citovat
  • Upravit
2606
12.12.12 14:06

A k tomu porodu me nejvic vadilo to zvraceni po tech tabletkach a zavadeni tycinek jinak porod probehl v olomouci a vsichni me moc opecovavali ani tam neplatite chlapa u porodu a epidural je tam taky zdarma-neni to sice nejdulezitejsi ale mile me to prekvapilo, olomouc mohu vrele doporucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty