Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nicky26 Preju Ti, aby to slo rychle, ale ted se hlavne soustred na to, aby ses co nejdrive vylecila. Vycerpane telo z porodu, zanetu, chripek a dalsich neprijemnosti Ti moc nepomuze.
Děkuju. snažím se. mám tu hromadu prášků tak chci být co nejdřív fit. at se pak můžemem začít snažit ještě hodně přemýšlím nad tím kdy je lepší začít.
@trpaslinka Po porodu jsem chtela miminko co nejdriv ale potom nasla praci byla tam bezvadna parta tak uz k otehotneni nejak nespechala nechali jsme tomu volny prubeh.Ja mam 30 a taky chci druhe miminko vzdy jsem chtela deti z vetsim vekovym rozdilem ale vypada ze budou brzo po sobe je lepsi odbyt ted materskou nez jit do prace a za dva roky zase doma. Jinak to je nadherny pocit drzet miminko po takove dobe a hlavne zdrave byla jsem nejstastnejsi na svete ze se mi to splnilo a mam doma taky drobecka.No a vysetreni zadne se nekonalo ze se to prej stava ale byla jsem hodne hlidana, porad na genetice a pred porodem pichala pro jistotu Fraxiparin na redeni krve i pres to ze zadne odbery nedelali.Ale hlavne ze mimco je zdrave a ja spokojena maminka.
@Nicky 26 Nam doktor rikal tak min.pul roku pockat ale co jsem cetla nekdo oteh.brzo po sestenedeli a dopadlo to dobre ale mam znamou ktera taky porodila mrtve miminko a hned oteh. protoze touzila brzo po miminku tak mela dva potraty za sebou ale uz ma zdravou holcicku.Ja osobne bych pul roku pockala nebo aspon ty ctyri mes.at se telo vzpamatuje a ty se das trosku do hromady. Uvidis ze to dopadne dobre a budes brzo maminka.
Ahoj holky vsem dekuji za podporu a doufam ze se tady budeme podporovat i v budoucnu, co me ale stve je to ze v poslední dobe hodne pribejva maminek ktery o mimco prisly ale ja doufam ze s postupem cau budem vsechny tehotne
Tak co je u nas nove
tak pitva maleho ukazala ze malej zemrel na inkfarty placenty(bylo jichtam hrozne moc, no a za ty inkfarty pry mohla ta preklampsie ale pry tam asi bude hlavni vinik-spatna srazlivost krve(byla sem na testech a vysledky jeste nemam)
jnak mam noveho gyndare a je moc ochotny a s testama na srazlivost mi hned udelal i testy geneticke(brali mi asi 5 ampulek krve) no a pry se ty testy nedelaji vsude ale on osobne mi je domluvyl e fakultce a jeste na porodnici at pry nemusim litatpo celem spitale a pry ty testy stoji 15000
Jsem rada, ze mas hodneho doktora. Zatim vsude ctu, jake maji maminky hrozne zkusenosti. Nebyt te tragicke udalosti, tak ja mam tady v UK moc hodne midwife a moc pekne o me pecovaly a stale pecuji.
My sami zatim cekame. Ve stredu jdeme zaregistrovat mimi na urad, do konce tydne by me meli zkontaktovat z nemocnice ohledne telicka, ale vysledky budeme znat az pry za 8 tydnu, ze nektere testy mohou trvat nekolik tydnu. Takze nekdy koncem brezna pocitam.
Tedy tech 15 tis je docela palka, ale pokud Ti to prinese klid na dusi, ze jsi pro to udelala vse, tak to urcite stoji za to.
Drzim palecky, aby vse vyslo tak, jak si prejes..
SNO ME TO. TEN TRAGICKY KONEC TEHU ZAVINIL BYVALI GYN.SVYM LAXNIM PRISTUPEM, ALE TECH 15TIS.TO PLATI POJISTOVNA A CO SEM SLYSELA TAK TAM VETSINOU GYNOVE POSILAJI PACOSKY AZ TREBA PO DRUHEM NEVYDARENEM TEHU(ASI NENI SRANDA VYKAZOVAT TO POJISTOVNE)TAK SEM BYLA PREKVAPENA ZE ME NA TU HEMOFIL. POSLAL HNED A JESTE MI UDELAL VESKEROU GENTIKU(TU MOU)JINAK MALEJ JE BEZ VROZENYCH A VYVOJOVYCH VAD. budes mimco pohrbivat? socialka proplaci pohrbivani mimca(max5000 tisic)no a na pitevni zpravu sem cekala od konce listopadu do konce ledna
Leenuska: no, u nas se to stalo z niceho nic. Vzhledem k tomu, ze jsem jiz byla na rizikovem tehotenstvi (a to jen proto, ze v prvnim tehotenstvi jsem mela posledni mesic trochu vyssi tlak), tak jsem uz takhle mela odbery krve kazdy mesic a bezne kontroly jsem mela od noveho roku uz tydne. Na posmrtne vysetreni jsem vyplnovala nejaky formular, jestli souhlasim s celkovym vysetrenim, nebo jen povrchnim, jestli chci vyradit nektere organy z vysetreni, jestli souhlasim se skeny, odbery vzorku tkane a tak podobne. Krome telicka posilali na patologii i 2 vzorky z placenty a 4 ampulky moji krve na ruzne testy.
Co se telicka tyce, tak nam nemocnice nabidla islamsky pohreb (partner je turek), ale Ali (tak se pritel jmenuje) odmitl, ze to zaridi sam. Dala jsem mu v tom volnou ruku, protoze sama nevim, co bych chtela a nevim, jak bych to zvladla to vyrizovat sama. Navic jsem si tu patologii vydupala, jelikoz on fakt nebyl nadsenej z toho, ze ji chci (ze pry stejne nic nenajdou, jako u miminka jeho kolegy, ktery prisel o mimi pred par mesici) tak at ma taky nejake slovo. Vzdyt to bylo taky jeho mimi.
Trpaslinka:no u me nasly tu hemofilii tak ja si rikam ze ta pitva je dulezita, zatim se drz ja jdu do prace a zitra napisu(sem rada ze to mam s kym rozebrat-chlap se o tom nerad bavi)
Chlapi uz jsou takovi. Ten muj nikdy se mnou nic nerozebiral, ale jsou chvile, kdy vidim, ze se take trapi. Ale take vidim, jak se me snazi ochranit od jeste vetsi bolesti. Napriklad ted si preje, abych nesla na pohreb, ze me to bude akorat bolet, ale samozrejmne bude akceptovat me rozhodnuti. V tomhle je uzasnej. Jak jde o vazne rozhodnuti, tak mi vzdy oznami, co si preje, ale necha rozhodnout se me (totez bylo o rozhodnuti zustat s prvorozenym doma a nebo se vratit do prace).
Ahoj tak ze chlapi o tom nemluvi tak to je jasne, zenska se z toho vykeca a je ji lip ale jinak se o vecech bavime, ja uz sem takova ze potrebuji resit(at mam jasno).jinak planujeme další snažení hned jak to pujde, gyn. rikal ze nejdriv breznu kdyz budu uplne zdrava tak doufam ze klapne.)driv sme to mu nechavaly volnej prubeh -proste zadne zjistovani plodnych dnu a tak podobne ale ted sechci na to trochu zamerit a koupim ovu testr a vitaminy si nechame napsat)
@Nicky26 nicky sem po tom porodu taky mela pridavne problemy jako zanet ve spod´,zanet oci moc mechyre atd.,ted cekame na vysledky vsech moznych testu a ja sem si rekla ze jestli bude vsechno v poho tak se chi snazit hned(chlapovi se do snazeni njdriv moc nechtelo-ma strach ze se to bude opakovatale ja sem ho ukecala proto ze muj nazor je takovy ze jestli snazeni odlozime tak pak uz tu odvahu na dalsi snazeni nikdy nenajdem)
Já to nechci uspěchat abych pak o prcka nepřišla jen kvůli tomu že jsme nepočkali o 2 měsíce dýl…až řekne dr že jsem zhojená budu mít normal ms tak jdem do toho ale dřív jak 4měsíce po šestinedělí radši ne.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.