Porod na dosah?

Anonymní
19.7.18 19:58

Porod na dosah?

Zdravím všechny maminky, vím, že jsem asi praštěná s tímhle dotazem, ale jsem prvorodička v takřka 39týdnu a tak nějak jsem ze všeho rozhozená. Hlavně tedy z toho, jestli poznám začátek porodu. Hlen, asi právě hlenová zátka ze mě vyšla už před týdnem a něco i 2dny zpátky. Dnes jsem měla dost velký stres se psem a rozjeli se mi bolesti/tlak v podbřišku, lehký výtok a takový rozpínavý tlak na spodek. Navíc tedy hrozná únava, asi tak už poslední dva dny. Zkoušela jsem vanu, ale mám pořád takové vnitřní křeče. Nic co by se nedalo vydržet (na kontrakce mi to přijde slabé, tedy co mi bylo popisováno), ale jsem z toho docela nervozní. Bojím se jed do porodnice, abych nebyla za hysterku. Jinak se léčím s vyšším tlakem. Naposledy jsem měla 144/86. :-(, ale dopegyt to většinou srazí. Děkuji za rady i uklidnění budoucí maminy. :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
19.7.18 20:00

To co mas jsou poslicci. Porod 100% poznáš. Hlenova Zátka je jako obrovský kus žádná trocha, je možné ze celá ještě neodesla, každopádně muže odejít den i měsíc před porodem. Já teda u obou těhotenství do dvou dnů od zatky porodila :palec: hodně štěstí, už se dockas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.18 20:05

Jinak

@Marben podle doktorky jsem otevřená na dva prsty, dle poslední prohlídky. Myslela jsem si, že mi pomůže vana, dnes už 2krát, ale vnitřní křeče a tlak v břiše mám stále a když vstanu třeba z pohovky, tak mě to táhne dolu a jakou dobu nemůžu chodit. Jinak termín mám 27.7.

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
19.7.18 20:09

Porod poznáš, neboj ;) já když jsem měla kontrakce po třech minutách už asi tak čtyři hodiny, tak jsme pořád říkala, že to ještě není ono, ptže to tolik nebolelo :D manžel pořád říkal, že už pojedeme, už pojedeme a já furt, že ne ne ne, pak se to rozjelo bolesti sílily a dvanáct hodin od prvních kontrakcí jsem měla odrozeno, což prý bylo na prvorodičku celkem rychlé :) řiď se vlastní intuicí, ale fakt si myslím, že to poznáš ;) jo a já jsem byla ráda, že jsem strávila v porodnici jen tři hodiny z těch dvanácti, ale každá to máme jinak :)

• Citovat
  • Upravit
35791
19.7.18 20:10

A máš to stále nebo v nějakých vlnách? Měla by sis začít stopovat jak je to často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.7.18 20:10

Spis než bolest bych zkoumala interval tech křečí ;) jestli je to nějak pravidelně nebo se objevují častěji, tak bych jela. Za hysterku fakt nebudeš. A rozhodne není pravda, ze porod musíš sama poznat nebo lézt bolestí po stropě ;) (teda prý, já bych asi vylezla i na mrakodrap, když by tam nějaký byl :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
19.7.18 20:16

Já bych řekla, že ten tah dolů a tlaky se ti rozjeli, že miminko sestoupilo. To nemusí znamenat porod hned, ale samozřejmě se to může rozjet kdykoli. V případě pochybnosti je lepší jít spát. Mně porod vždycky zaručeně vzbudil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.18 20:19

No právě,

@Tichošlápek když praskne voda, tak je to jistota, ale takhle je to takové nějaké. Je mi i trochu na zvracení a bolí mě v bedrech. Manžel dorazí kolem 22,30h tak uvidím. Zatím to mám tak, že po druhé vaně mám stále ty samé „menstruační bolesti“ a dost mi tvrdne břicho. No navíc kluk je nějakém moc akční, se cítím, jako kdyby mi to břicho chtěl prokopnout.

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
19.7.18 20:22
@Anonymní píše:
@Tichošlápek když praskne voda, tak je to jistota, ale takhle je to takové nějaké. Je mi i trochu na zvracení a bolí mě v bedrech. Manžel dorazí kolem 22,30h tak uvidím. Zatím to mám tak, že po druhé vaně mám stále ty samé „menstruační bolesti“ a dost mi tvrdne břicho. No navíc kluk je nějakém moc akční, se cítím, jako kdyby mi to břicho chtěl prokopnout.

Někde jsem četla, že voda praskne jen v 1/3 porodů jako příznak začínajícího porodu :nevim: mě ji třeba prdli až na sále a hodinu a půl na to byla malá na světe :) ale jak už jsem psala, tak to fakt poznáš, měř intervaly a řiď se svojí intuicí ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.18 20:25

Ok

@Twixinka , budu se snažit.

• Citovat
  • Upravit
210
19.7.18 20:27

tal az prijede klidne vyrazte a treba to uz je ono. to ti řeknou v porodnici… kdyz nebude zůstávat tam nemusis… me u prvního přišlo taky ze jako hm trochu to boli ale nic desneho a byla jsem otevřená na 4 a do 5 hodin byl maly venku … u dcery uz jsem věděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.7.18 20:31

@Marben @Twixinka Já teda porod nepoznala a ani asistentka, ta mně tvrdila, že to jsou jen přípravné bolesti. Vše šlo do zad. A přitom jsem se otvírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
19.7.18 20:42

Začni si stopovat ty bolesti pokud to ani po teplé vodě neustupuje jedná se o porod.

• Citovat
  • Upravit
13837
19.7.18 20:53

Já měla u obou porodů kontrakce mírné, když to začalo bolet, tak děti už lezly ven. Takže bolet to fakt nemusí a když to začne bolet, tak už může být pozdě ;) . Jestli si nejsi jistá, zajeď do porodky, max. tě pošlou domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.7.18 21:08

Ja jela do porodnice s nepravidelnyma lehkyma bolestma…mela jsem po 5 min, pak po 8, hned na to po 3, pak po 2, pak zas po 6 min…ale bolestive se to stupnovalo…jako prvorodicka s nemocnici cca 20 km jsem to nechtela riskovat a jeli jsme ;) nechali si me tam, byla jsem na 2 prsty…nakonec teda cisar, mala byla spatne narotovana a porod nepostupoval jak mel, padaly ji ozvy, takze fofrem na sal po cca 12 hodinach velkych bolesti…radsi jet 3× zbytecne, nez pak porodit nekde cestou :P preju klidny porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí