Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, mám dotaz. Ségra má všechny 4 děti narozené v květnu a to neplánovala. Jen mě zajímalo, jestli to tak některá z vás plánovala a vyšlo to. Že máte všechny děti narozené v jednom měsíci.
(Např. 2.5.2007, 6.5.2009…atd.)
Možná hloupý a zbytečný dotaz, ale zajímalo mě to
![]()
Někdy to tak vyjde.Já mám tři děti,dvě z toho v dubnu.U čtyřech už je to taková hezká náhoda.A nebo souloží pouze v srpnu ![]()
Je to hezká náhoda
Myslím, že kdyby to někdo plánoval, tak to rozhodně nevyjde
Ale třeba kamarádka má 3 děti narozené 1.2., 2.3. a 3.4. Mazec si to pamatovat, kdo je kdo, protože nejdou takhle po sobě… Já nosím tahák v peněžence, abych na ně nezapomněla a koupila dárek úměrně věku (jinak by 8letý mohl dostat plyšáka pro ročního) ![]()
Mame obe deti v kvetnu, bez tydne presne o tri roky, nebylo to planovane ![]()
Plánované to nebylo, ale syna jsem porodila v den svých narozenin, posledního září a dcera je prvního září.
Ahoj, je nas 5 sourozenců - jsem jediná holka a dva bratri se narodili 17.5., s rozdilem 17 let. Je to nahoda, ale stává se
Znam 2 holcicky, co jsou od sebe na den 3 roky. Jejich maminka tyden prenasela a pak bez vyvolani porodila opet ve stejne datum
![]()
Mám kluky 16.6. a druhého o 2 roky později 15.6., neplánovali jsme to, ale kdybychom chtěli nejspíš by to podobně vyšlo znovu protože mi stačí že se na mě manžel podívá a jsem v tom ![]()
A mám náhodou mezi kamarády dvě rodiny kde mají děti přesně ve stejný den, jednou o 3 roky a jednou o 2 roky (u té druhé rodiny ale bylo druhé dítě císařem).
Bratr je 7.6, sestra 9.6 a ja 11.6
takze to nasim pekne vyslo i kdyz to neplanovali ![]()
Já mám syny narozené v březnu, dubnu a květnu a všichni tři se narodili ve středu ![]()
My máme taky pár super náhod. Bratr je 2.2., já jsem 2.3., jen ten poslední se nepovedl. Já a mamka jsme měly stejný TP, ale já jsem o týden dřív a ona o týden později. Můj mladší syn měl TP na bratrovy narozeniny, nakonec se narodil v den, o kterém se mamce zdál sen, že se narodí. V jednom zájmovém kroužku se sešli kamarádi narození 8.4., 9.4., 10.4. a 11.4. Ještě mám příbuznou 14.4. a fakt netuším, kdy mám komu přát.
Jinak abych odpověděla přímo na dotaz, nám se to nepovedlo jen o kousek. Původně jsem s druhým synem kvůli okolnostem chtěla otěhotnět v březnu, to by se kluci oba narodili v prosinci. Ale okolnosti se změnily a já jsem tak mohla otěhotnět už o měsíc dřív a syn se ještě narodil dřív, takže je nakonec v říjnu.
Moje babi měla krásné odstupy mezi dětmi. Co dva roky 04/1945 04/1947 05/1949 05/1951 06/1953
Absolutně jsem nepochopila, jak se ji to podařilo… já chtěla dceru v létě 2002 a při snažení to nevycházelo a je v únoru 2003, ale někdy ten osud zasáhne no
![]()
Mám obě děti v červnu, po 3 letech.. Teď jsme se ale rozhodli snažit dřív a vyšlo to hned první měsíc, takže třetí dítko bude v březnu
ale v červnu jsme ho počali, to se taky počítá
![]()
mám známou, má dva syny, oba narození 9.9..Já mám dvě dcery v lednu, slaví narozeniny den od sebe (každá jiné samozřejmě). Plánované to nebylo, příroda…
Já to neplánovala teda
A druhátko se na svět vydalo tak, že mělo úplně stejný TP jako starší dcera
a jen díky tomu, že bohužel malý nesestupoval, tělo se k porodu nechystalo , tak mě čekalo druhé cs. No v pondělí neoperují plánovaně a na úterý už jednu maminku měli, tak mám děti 23 a 25.4
3 roky od sebe ![]()
A kamarádka má také dvě dubňátka
Ale ta měla větší náhodu.. První šla na svět dřív a druhé zase později ![]()