Porod srpen

• Otevřená skupina

Termín porodu srpen 2021

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Petronela99
15.5.21 20:39

@Apollina https://www.romer-cz.cz/…1-steel-grey
akorát mám jinou stříšku na sporťák.. A vybírali jsme teda podle sporťáku. chtěli jsme velký, tušíme, že budeme mít macka :D

• Citovat
  • Upravit
71
15.5.21 23:29

Ty jo, tak to ja musím zaklepat, ze me zatím nic nebolí. Teda občas bederka, ale s tou jsem měla problémy už pred otehotnenim. :roll: Ale teda zadychavam se neuvěřitelně. Vylezu par schodu a funim :mrgreen: Holky a stává se vám, že vás kouše kůže? Vyloženě, jak když mam na sobě kousavej svetr, zejména stehna…myslím, že je to tím, jak se napíná kůže, dost jsem přibrala a ta kůže je sucha i když se furt mažu. Ale je to protivný, přestane to jen, když chodím/uklizim/hybu se. Jakmile si chci lehnout nebo sednout, tak je to jak kdybych sedla do blesiho hnízda. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronela99
16.5.21 11:15

@Nettle Tak to máš štěstí :) a to svědění mám taky. Svědí mě děsně nohy vždycky večer, jak usednu k telce. Je to takový celkový neklid nohou bych řekla a je to hrozně neprijemne.. podle toho poznám, že už jsem fakt unavená a jdu radsi spát. Přes den to nevnimam. A mám pocit, že je to horší, když mám leginy :lol:

• Citovat
  • Upravit
71
16.5.21 15:32

@Petronela99 přesně! Nedokážu sedět v klidu. Furt sebou šiju. Ráno je to v pohodě, v průběhu dne je to OK, ale vecer :zed: ale mas pravdu, že leginy to zhoršují. :roll: Ty jo, jsem rada, že v tom nejsem sama. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronela99
16.5.21 19:40

@Nettle mi na to pomaha dát si sprchu a fakt jít lehnout pod perinu.. :) to je vždycky fajn dozvědět se, že se potýká s takovými problemy ještě někdo :lol: jinak holky jak to máte s pohyby prcku? Já jsem teda 28+3 a mám to jak na houpačce. Už je cítím od 19 tt a vždycky pár dní mám pocit, že se hýbe snad furt (minimálně každou hodinu něco cítím) a pak jsou třeba 2-3 dny kdy je to fakt bída a já mám strach.. už jsem kvůli tomu byla i dřív na kontrole a všechno bylo v pohodě.. dělá vám to taky tak? Ps. Teď poslední 3 dny mám pocit, že je fakt k nezastavení.. už to cítím hodně i ve stoje, což před tím moc nebylo.

• Citovat
  • Upravit
71
16.5.21 20:18

@Petronela99 ja mam placentu v předu, takže jsem dlouho necítila vůbec nic. Všude psali, že už musím cítí pohyby a kulový. Teď jsem na zacatku 30 týdne a už cítím pravidelně. Dokonce začínám mít pocit, že je aktivní ve stejnou dobu (v 11:00 dopoledne a kolem 9:00 vecer ji cítím nejvíc) a je to i vidět. Ve stoje cítím jen, že se mi občas převalí ze strany na stranu. Ale zjistila jsem, že když celý den někde litám, mám nachozeno kolem 15km, tak je klidnější. Skoro o malé nevím. Jakmile mam pod 10km, tak je aktivnější. A když mam pocit, že ji cítím málo, dam si kakao a lehnu si na levý bok. To ji probere vždycky. ;) Ale rozumím, taky když mam pocit, že je už moc dlouho v klidu, tak plaším, jestli je vše OK. Prostě prvorodička, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronela99
16.5.21 21:47

@Nettle Tak to je pak asi taky unavená, když si přes den mákneš :D Já za den 10 km určo neujdu, jsem na PN, takže podle toho se řídit nemůžu.. Ale je fakt, že když dělám ten den velký úklid, nebo jsem prostě víc aktivní, tak je asi taky línější. A mám placentu vzadu nahoře, takže cítím jak se hemží hodně kolem pupíku.

• Citovat
  • Upravit
71
17.5.21 10:30

@Petronela99
A čekáte holčičku nebo kluka? Jestli teda víte ;) jsem zvědavá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
17.5.21 11:01

Jeej holky ja ujdu tak 5km a su unavena a vsechno me boli :lol: O zadychavani ani nemluve :) kdyz pri chuzi mluvim, tak se musim obcas poradne nadechnout, abych to udychala :lol: Kuze me kousala, ale pomaha mi se po kazde sprse jenom proste namazat, takze tohle me netrapi. A s tema nohama, taky je mam vecer takovy „neklidny“ kdyz se natahnu na gauc, nastesti na spani uz je klid.
Pohyby citim tak ruzne, predevcirem se tam malej vrtel a kopal celej den, delal tam snad mexicky vlny :lol: a vcera a dneska se obcas pohne nebo vybouli u pupiku nebo nad nim, ale nic velkyho :D A asi mam taky pocit, ze kdyz neco delam, tak ho citim min. Jednak ho asi min vnimam a taky asi nemam tak uvolneny bricho, jak kdyz si lehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronela99
17.5.21 11:20

@Nettle Nevíme, chceme překvápko :)

No s tím zadýcháváním je to brutální :D stačí mi vylézt pár schodů a jsem na infarkt :D

Holky a dělají vám na kontrolách váhové odhady? Mě jen na 2. screeningu, to mělo 473 g. Teď půjdu do poradny, tak jsem zvědavá, hrozně mi porostlo břicho, tak by mě zajímalo, kolik už váží :D
@Apollina

• Citovat
  • Upravit
44
17.5.21 11:33

@Petronela99 my to vydrzeli jenom do druhyho screeningu, pak uz jsme byli moc zvedavi a nechali jsme si ukazat, ze to bude kluk :lol: Malej mel na 2.screenigu asi 430g, jinak to moje gyndarka nemeri, tak jsem zvedava na ten treti screening, jak povyrostl :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.5.21 11:47

Ty jo, tak to mě váhové odhady nedělali 8o Jako měřili všechno možný, stehení kost, hlavičku, vnitřní orgány, ale že by mi řekli, Vaše holčička má 485gramů, to neřekli… Jako na fotce z UTZ jsem měla napsané nějaké váhové údaje, ale jak moc přesné to je :nevim:. Každopádně mám v mobilu takovou aplikaci, která mi říká po týdnech, co je nového a co se děje s dítětem v břiše (kdy se mu co vyvíjí atd.) A podle tý aplikace by teď malá měla mít kolem 1,5kg (jsem 29+1). :mrgreen: Podle toho kolik jsem přibrala, tak by měla mít minimálně 10 kilo :D A teda @Petronela99 fakt obdivuju, já jsem se nemohla dočkat druhého screeningu, kdy slibovali, že už pohlaví bude určitě vidět. Partner byl sice trochu zklamanej, ze srandy to komentoval: No jo, tak to vyjde na druhej pokus :D ale stejně jsem viděla, že slzí :D I když dělal tvrďáka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronela99
17.5.21 12:46

@Apollina mi řekli, že 3. screening si dělá každý gynekolog sám a jinak můžu přijít na přeměření ve 36. tt do toho spešl centra (tam jak na 1. a 2. screen).. Kdy se vůbec dělá ten 3.?

@Nettle hele kdyby bylo na mě, už to taky vím dávno, ale přítel si to nepřeje, chce mít překvapení na sále :D a já nevím, jestli bych se neprokecla.. ale každopádně si myslím, že je to kluk, nevím proč, mam takový vnitřní pocit :D
A nejvíc mě pak štve, jak mluví o holčičce, že by si ji přál jako první.. Tak se mi trochu svírá žaludek :D Každopádně řekl, že z chlapečka zklamaný nebude. Že je mu to vlastně jedno, hlavně ať je zdravoučké. Ale stejně to ve mně hlodá :D
Jinak tu aplikaci mám taky, ale myslím, že v tom posledním trimestru už je to hrozně individuální.

• Citovat
  • Upravit
71
17.5.21 13:28

3. screening mi dělala moje doktorka minulý týden 28+3 ;) Tam teda jen změřila stehenní kost a hlavičku, řekla, že to odpovídá týdnu ve kterém jsem a že je miminko v naprostém pořádku, hlavičkou dolů. Žádný odhad váhy :nevim: Takže na to si budu muset počkat asi až do porodnice. Trochu se děsím toho, že budu mít obří miminko, protože břicho mám velký, nahoře mám 18kg a můj partner je vysokej a celkově takovej velkej :D Já jsem před otěhotněním měla necelých 60kg, takže se mi úplně nechce rodit 5 kilový dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
17.5.21 13:40

@Petronela99 dela se 30-32tt. Jako my tam jdem hlavne na kontrolu, jestli zmizely cysticky na mozku a zrovna to spojime se 3 screeningem. Asi se tam nic extra nezkouma, tak to muze delat tvuj gynekolog, pokud ma lepsi UZ. Ta moje ma takovej starej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny