Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky!
Našla bych tu někoho, kdo by měl zkušenosti s porodem v Belgii, konkrétně v Bruselu? Manžel je do Bruselu vyslán, platíme si zde hospitalii +, a tak je vcelku logické, že chceme abych rodila spíš v Bruselu než v Čechách. Bohužel nemám moc informací o tom, jakou porodnici, jaká je zde v nemocnicích péče, chování personálu, co s sebou do porodnice pro sebe a pro mimi a tak
jediné, co vím, tak že by mě měl odrodit gynekolog, ke kterému budu chodit.
Moc děkuji za reakce ![]()
Zeptej se na http://www.ceslobe.org/ Ja zila pobliz Charleroi a kamaradka tam rodila. Pry super
Masaz nohou kazdy den a kontrola tveho gyndare take. Po cisari davaji injekce na stazeni bricha, takze jdes domu s plochym briskem.
Super porodnice je pry v Ostende, jezdi do ni az z Prahy ![]()
http://www.babyweb.cz/…ckem-ostende
@sisovka51 píše:
Zeptej se na http://www.ceslobe.org/ Ja zila pobliz Charleroi a kamaradka tam rodila. Pry superMasaz nohou kazdy den a kontrola tveho gyndare take. Po cisari davaji injekce na stazeni bricha, takze jdes domu s plochym briskem.
Na ceslobe jsem se koukala a nic nenašla. Hlavně poslední příspěvky jsou rok a více staré, takze je používaná asi jenom cestovka ![]()
Mám komošku, co žije v Bruselu, i tam rodila. můžu se jí poptat, jestli ti můžu dát její mail. je ale vytížená, má 3 kluky, tak nevím, jak rychle by ti odpověděla..
Ahoj, ja jsem tady rodila na klinice Edith Cavell a byla jsem moc spokojena. Meli jsme samostatny pokoj. Pritel byl celou dobu se mnou. Sestricky nijak neotravovaly. Zadne vizity jako v Cechach. Mala s nami byla od prvniho okamziku. Role otce neni nijak podcenovana jako v Cechach. Prvni den se o malou staral jen pritel sam! Moje gyne chodila kazdy den na kratkou navstevu. A ano, musis si vybrat gyne, ktera/y te i odrodi. Je to vyhoda. Clovek ma moznost si k nemu/ni behem tehu vybudovat duveru. Po porodu jsem dostavala injekce jak psala Sisovka. Rodila jsem cisarem. A mela jsem asi obrovske stesti - oproti druhemu porodu v Cechach - jsem vubec nepocitila bolest. To u druheho porodu jsem si to uzila. Ale jinak jsem byla spokojena i tam. Pokud jde i vybaveni do porodnice dostala jsem od kliniky brozurku. Musela bych ji pohledat. Ale urcite ti ji poslou take, kdyz se u nich zaregistrujes. Navic jsem si info ohledne vybaveni nasla i tady a poskladala si svuj seznam.
Jestli mas jeste nejaky dotaz, napis. Pokud budu vedet, poradim.
@Drouart píše:
Ahoj, ja jsem tady rodila na klinice Edith Cavell a byla jsem moc spokojena. Meli jsme samostatny pokoj. Pritel byl celou dobu se mnou. Sestricky nijak neotravovaly. Zadne vizity jako v Cechach. Mala s nami byla od prvniho okamziku. Role otce neni nijak podcenovana jako v Cechach. Prvni den se o malou staral jen pritel sam! Moje gyne chodila kazdy den na kratkou navstevu. A ano, musis si vybrat gyne, ktera/y te i odrodi. Je to vyhoda. Clovek ma moznost si k nemu/ni behem tehu vybudovat duveru. Po porodu jsem dostavala injekce jak psala Sisovka. Rodila jsem cisarem. A mela jsem asi obrovske stesti - oproti druhemu porodu v Cechach - jsem vubec nepocitila bolest. To u druheho porodu jsem si to uzila. Ale jinak jsem byla spokojena i tam. Pokud jde i vybaveni do porodnice dostala jsem od kliniky brozurku. Musela bych ji pohledat. Ale urcite ti ji poslou take, kdyz se u nich zaregistrujes. Navic jsem si info ohledne vybaveni nasla i tady a poskladala si svuj seznam.
Jestli mas jeste nejaky dotaz, napis. Pokud budu vedet, poradim.
Já se i poohlížela po nějakém česky mluvícím gynekologovi, neúspěšně. S angličtinou naštěstí problém nemám, ale moc si nedovedu představit při kontrakcich ještě přemýšlet v cizím jazyce
o Edith Cavell jsem slyšela, jak je to tam s personálem? Ptají se na tvé svolení k úkonům? Jak moc do tebe chtějí cpát medikace? Kdo všechno te navštíví? Mám na mysli třeba laktační poradkyni nebo fyzioterapeuta. A myslíš, že ty injekce dávají i po přirozeném porodu? Jak dlouhá je hospitalizace?
určitě me něco ještě napadne ![]()
@alvapinka píše:
Mám komošku, co žije v Bruselu, i tam rodila. můžu se jí poptat, jestli ti můžu dát její mail. je ale vytížená, má 3 kluky, tak nevím, jak rychle by ti odpověděla..
Jestli je moc vytížena, tak to nebudu obtěžovat ![]()
Mluvi francouzsky, anglicky take… takze problem mit nebudes. Kineziterapeutku mas taky svoji. Vetsina z nas si ji vybrala pred porodem a chodila k ni na cviceni. Tu si pak zavolas i k porodu. Ukony nejspis proberes se svoji gyne, ktera te bude rodit. Ale rekla bych, ze opravdu vyjdou maximalne vstric. Laktacni poradkyne tam take je. Ja jsem ji nejdriv nepotrebovala. Mela jsem mleko hned. Ale kdyz jsem byla doma, tak jsem si v jednu dobu (behem sestinedeli) nebyla jista, zda mam dostatek mleka. Kontaktovala jsem je a pozvala si je za poplatek na dve schuzky domu. Byly u me dve a obe byly moc mile. Takze to taky nebude problem. Pred porodem jsem mela schuzku jen s anesteziologem a byly u me sestricky. Ale ja to mela specificke. Treba se tady objevi i holky, co rodily normalne. Me kamaradky, co v Cavell rodily, byly spokojene. Ja jsem byla hospitalizovana i se dnem pred operaci celkove 6 dnu. V Cecbach 11, a to jsem je musela jeste skoro premlouvat, aby me pustili. Takze tady te rozhodne schvalne nijak dlouho drzet nebudou.
Pokud jde treba o epidural, tak vim, ze rozhodnuti nechavaji na tobe. Ale s jeho aplikaci problem nemaji. Maji s nim mnohem vetsi zkusenosti nez v Cechach.
Jeste me napada, ze bys mohla zajit na informacni schuzku do nemocnice. My jsme tam take byli. Poskytnou ti info o porodu, ukazou saly (u nas jen videoprojekce). Muzes se zeptat primo na miste a udelat si obrazek sama. Terminy schuzek snad budou nekde na webu.
Cesky mluvici gyne tady asi neni. Ja mela nemecky mluvici. Ale anglicky se tady v pohode domluvis u vetsiny z nich.
http://edith-cavell.chirec.be/…cticalities/
brozura (od strany 22 v AJ)
http://edith-cavell.chirec.be/…nite_CAV.pdf
S anglictinou v bruselu nemaji problem. V charleroi hodne veliky
Po prirozenem porodu injekce nedavaji. Jinak asi jako vsude zalezi na stesti, jaky tym zrovna bude slouzit, ale mas jistotu toho tveho gyndare…pokud teda zrovna nebude mimo provoz, kdyz nebudes rodit v terminu. No ja osobne jsem jela z Belgie rodit do Cech ![]()
Jo a epidural davaji hned, jak ho chces. V Usti mi rekli, ze musim cekat na nejake vysledky testu 2 hodiny. To uz jsem mela po porodu
Ale kamoska si stejne druhy porod protrpela i v Belgii s epiduralem. Pry vubec nezabiral, kdyz lezela na zadech…
Jak rikam…zalezi spis na stesti…