Dojezdový čas do porodnice

Markéta Fe
27.1.14 10:26

Dojezdový čas do porodnice

Ahoj holky,
vybrala jsem si porodnici, do které nám trvá dojet cca 45 min (pokud tedy nebude žádná sněhová kalamita jako dneska). Jsem z toho trošku nervózní, i když jako prvorodička určitě budu mít víc času, než přijde mimčo na svět… Máte nějaké zkušenosti s delšími dojezdovými časy do porodnice? Do nejbližší porodnice to máme asi 25 min, ale tam bych radši nejela, je to velká FN a chodí to tam jak na běžícím páse…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
27.1.14 10:28

Ja myslim, ze 45minut na prvni porod je uplne ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
27.1.14 10:29

Já jela jako prvorodička 35km po silných 3 hodinách kontrakcí po 2,5 minutách. Nakonec jsem rodila skoro až za 24 hodin, je to individuální. :nevim: Teď jako druhorodička pojedu asi 55km…

• Citovat
  • Upravit
18223
27.1.14 10:29

Myslím, že v pohodě. Opravdu má většina maminek čas. Kdybys hold cítila, že to jde rychle, zavoláš rychlou a oni tě vemou do té nejbližší. (edit- nebo tam dojedeš sama)
Měla jsem porod rychlý a ještě jsme stihli vypravit mladýho k mým rodičům a odvézt ho a pak teprve do porodnice. Porod trval celkově 4 hodiny a ten první něco málo přes 3 hodiny, tak jsem měla trochu vítr, ale dalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.1.14 10:36

@Markéta Fe Tak já bych to třeba při 45min dojezdu nestihla ani při prvním, ani při druhém porodu. No při prvním bych to asi nestihla nikam, ale naštěstí jsem zrovna byla na kontrole v porodnici :mrgreen:
Al e na druhou stranu, já jsem spíše ta vyjímka potvrzující pravidlo, obecně by nemělo být 45 minut až takový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.14 10:37

Jako prvorodička jsem měla porod vyvolávaný, jako druhorodička bych ale 45 minut určitě nestihla. Já bych to nestihla ani ve špičce a v pracovní den, naštěstí druhorozený se rozhodl přijít na svět v neděli v poledne a to byly silnice prázdné, takže jsme Brnem profrčeli a s kontrakcema po 3 minutách jsem těch 20 minut měla teda tak akorát. Malej byl za 40 minut od výjezdu z domu na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.1.14 10:45

@gabi.design Jojo, naše je před pátou ranní, jinak bysme to taky nestihli… a podle předpisů jsme zrovna taky moc nejeli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
27.1.14 10:49

Jaká poloha v autě?

A jakou jste volily polohu v autě cestou do porodnice? Abych neseděla malé na hlavě…

• Citovat
  • Upravit
72725
27.1.14 10:50

@Markéta Fe já jela do porodky vzdálené 35 km.. a v pohodě.. sice ta cesta byla příjemná jak vosina v zadku, ale dalo se to :think:
@j.a.n.i1 @gabi.design teda holky, to jste měly fakt frmol 8o to bych pak s druhým radši před termínem stanovala u porodnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
27.1.14 10:50
@Markéta Fe píše:
A jakou jste volily polohu v autě cestou do porodnice? Abych neseděla malé na hlavě…

Normálně jsem seděla a různě se kroutila, myslela jsem že nedojedu a umřu bolestí. :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
27.1.14 10:51
@Markéta Fe píše:
A jakou jste volily polohu v autě cestou do porodnice? Abych neseděla malé na hlavě…
:mrgreen: chceš jet vleže či co :lol: normálně, seděla jsem..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
27.1.14 10:57

První porod vyvolávaný, takže tam se to neřešilo.
Druhý porod trval od prasknutí vody do narození syna 4,5hodiny, takže ta 30 kilometrová cesta se taky stihla dobře.
Nicméně, taky mám strach jet do třetice někam „dál“, abych se nerozsypala v autě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.1.14 10:58

A kdyz nemam auto, ani odvoz, mam ject busem :lol: a nebo rychlou?..aby mi nevynadaly ze si v :nevim: olam sanitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
27.1.14 11:01
@Andy27 píše:
A kdyz nemam auto, ani odvoz, mam ject busem :lol: a nebo rychlou?..aby mi nevynadaly ze si v :nevim: olam sanitku

Sanitku, chceš rodit v buse? ;)

• Citovat
  • Upravit
Markéta Fe
27.1.14 11:02

@Andy27 Sanitku si zavolat můžeš, ale pak si nemůžeš vybrat, do které porodnice tě odvezou - vezmou tě do té nejbližší. Já počítám s tím, že kdyby mě z nějakých důvodů partner nemohl odvézt, obětuju třeba 1500,– za taxík, vždyť tolikrát v životě nerodím… Jen nevím, jak se taxikáři na rodičky tváři :) Jestli nemají strach, že jim porodí v autě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100