Panika z porodu

72
25.1.14 20:16

panika z porodu

Panika

Mám termín porodu až 28.března, ale já si nikdy menstruační cyklus nezapisovala, takže nevím přesný termín posld. menstruace a spíše instinktivně cítím, že to bude brzo asi v unoru, jelikož už jsem dostala magnezium na zklidneni dělohy, citim pokaždé když chodím a to skoro cele tehotenství ležim, že mě při každem kroku tlačí hlavicka na vchod, jako by měl kazdou chvili vypadnout při chuzy a ještě mi tvrdne bricho.
Ale z čeho mám uplnou hrůzu nevím proc je proste z lekařu, z porodního sálu, ze zeleného plaste, smrad dezinfekce, jehel, skalpelu, rousek na ustech, nemocnicniho prostředí, postel u doktora se mi jevi jako postel na pitevne. A když vidim krev, staci když mi odebírají 3 stříkačku krve a zacinam omdlevat, protoze mam nizky tlak a automaticky si musim lehat na lehatko.Pred cca měsícem, jsem byla na pohotovosti s krvacením, myslela jsem si že mi prasknul nejaky vred v zaludku, ze to není z poševního vchodu, nebo jsem si to sama chtěla vnutit tu myslenku, ale zjistila jsem ze je to z pochvy…nebylo to sice krvaceni jako krvaceni, ale nemohla jsem od te doby na wc, tak jsem se vystíhovala, že nechci videt krev, ze jsem dlouho držela moc, pritelovy jsem rekla, ze mi tece krev at jede se mnou k Apolinari, a cestou v tramvaji jak tam ještě byla narvana tramvaj sem chytla další paniku, ze tam pojedeme dlouho, zacala jsem se neskutecne potit, blednout, sundavat si obleceni, klepat, fnukat, dýchat jak když mám záchvat…lidi cumeli jak puci, když jsem vystoupila při chuzi jsem se klepala strachy, pri cekani na autobus jsem se několikrát rozbrečela s vidinou, ze jdu dneska pod narkózu a to ja v zadným pripade nesouhlasim a když jsme dojeli k Apolinárovy, tak jsem už nutne musela jit na wc a nechtěla jsem se kouknout na ten toal. papir, ale citila jsem ze to není konzistence jenom moci, podivala jsem se a byla tam porad krev, zacalo mi zase neuveritelne busit srdce, myslela jsem že mi vyskoci z hrudníku, motala se mi hlava, vedro, nemohla jsem dýchat a ještě jsem byla zamcena na wc. rychle jsem sla za přítelem, jenomže jsem byla v takove panice, že jsem schvalne bloudila po budove a hledala kde je ambulance, zdrzovala jsem až se pritel nastval, ze mezi tim vykrvacim, když jsem prisla na prijem sestra se ptala v kolikatem jsem a já nevedela týden, rekla jsem ji jen mesic a ona furt v kolikatem jsem a ja rikala 6. mesic, tak se koukla do tehot. průkazky…a rekla, bezte na porodní sal, ja myslela v tu chvíli že uz me ale opravdu trefi slak a chtěla jsem utéct, zacala jsem se s ni dohadovat, ze ještě nemam rodit az v breznu a ze budu rodit az v breznu, protoze nejsem pripravena.
Jenomže to byla jenom ambulance, taky nemohla rict, ze to je ambulance pro 2.trimestr a ne ze mam jit na porodní sal…tak jsem sla na monitor 30 minut poslech – mezitím jsem se uklidňovala a stresovala na střídačku zaroven.Uz mi ten zvuk monitoru lezl na nervy, ja se toho bojim, mela jsem chut si to z toho bricha sundat at si to poslouchaj třeba ve sluchátkách…no hrozný…myslela jsem ze se vyhnu prohlídce na koze, ale prisel primar, bílej plášt, gum. rukavice, vagin. pristroj, vata na spejli minuta ticha, sestra která vám svítí do ocí halogenem a do vaginy taky, at to poradne doktor vidi, jak krvacim ne ze ne…nakonec udelal ster a pockal zjistil, ze nekrvacim po setreni cipku, takze to bylo zrejme po sexu a ze tam byli popraskane nejake cevky, ze jich je tam spousta, takze jsem odchazela v klidu, ze jdu domu, ale poslední 2. mesice už nemuzu ani spát, jsem jak sud co se prevaluje a malej me neskutecne kope a kope ve dne v noci, uz me to zacina obtěžovat, jdu do obchodu, chodim, stojim ve fronte, nebo jinde a citim, jak se mi dere noha nebo ruka přes pupek, jako by mi mel kazdou chvili prasknout a hlava tlaci na vchod, ze je to neprijemne a nejradši bych tem lidem ve fronte rekla at me pusti dopředu. Kdyz mi tvrdne bricho naučila jsem se dýchat tak, ze zatahnu hodne bricho a pustim několikrát za sebou, trochu se to uvolnuje ale při porodu pochybuju.Dnes jsem sla na wc curat a videla jsem na toalat. papire ruzovou tecku, no zas me zacalo neuveritelne busit srdce a rikam si tyvole tak ted uz se vazne tomu porodu nevyhnu, dnes to bude asi ten den a zacinam silet, nemuzu dýchat, klepu se, jsem na nervy a hlavne nechodim na zachod, bojim se koukat na toaletak…přitom to mohla bejt jenom nejaka tecka, co je nabarvena na tom papire, nebo nejak obtiskla, ci nitka z cervených kalhotek, popr. praskla zilka, ale ja panikarim a je mi mdlo…rikam si ze lepsi by bylo, kdybych se nechala nejaky ten týden před porodem hospitalizovat v porodnici kdybych krvácela, abych se seznámila s prostredim, ci videla jak se tam rodi jak na bezicim pasu a pak bych v klidu mohla porodit, ale takhle jim tam udelam neuveritelne histerickou scenu a myslim, ze dostanu od lekaru pekne vynadano, nebudu spolupracovat, budu jim rukama sahat na skalpel a jiné a jiné věci.
Navíc se stresuju čtením článků, jako je preklamsie, vcestne lužko, vinim se z toho, ze lezim a necvicim, takže to neudýchám…1. porod jsem mela strasne rychlý vzbudila jsem se s pocitem tlaku na dělohu a sla jsem rovnou rodit, ale to bylo před 9 lety, už jsem to zapoměla, naopak radeji bych chtěla nastřihnout, nez abych mela prasknutou vaginu nastrih nebolí jenom siti stipne na poslední 2 stehy, ale dá se to vydrzet jako u zubare. Když rychle dýcham, mam s tím problém, že se mi motá hlava, naopak doktorka mi doporučila dýchat do papiroveho pytlíku, jelikož při rychlem dýchání se okyslicuje mozek a mota hlava, na ulteazvuk vůbec nechodim, jenom 2× jsem tam byla, ze mam starsi vek, ale minule tehotenství jsem byla na ultrazvuku každý mesic, alespon jsem to videla, ale ted nic nevim jak je to velký, jestli se to otočilo hlavou vzhuru atd. vůbec mi to nepridává na uklidneni, že ve me roste dite a ja ho ani nevidim celou dobu. Navic nejsme vůbec zajisteni, nemame s přítelem prijem jenom ja, bydlime na tzv. ubytovne, muzeme pocitat i stim, ze nam dite vezmou do deckeho domova, pokud sociálka uzna, ze nevhodne bydlime i když mame cisto a vanu s wc na chodbe, ale nemame kuchyn jen plotýnku na které varime, ale byli jsme s přítelem neplodný cele 4 roky, pak najednou jak jsme pocitali automaticky s tím, že se nemusíme chránit, protože jsme neplodní, tak jsem otěhotněla, na potrat bych nesla bojim se narkozy - ale nedesim se kupodivu vůbec toho že by nam sociálka vzala dite i když bych mela, ale bojim se vic porodu, lekaru a nejakeho masivniho krvaceni na které se třeba umírá, nebo že mi daj narkózu bez mého svoleni. Samozrejme se snazim hledat byt do 8000kc. Urad proplácí bydlení celého najmu spouste matkam, ale kde mam sehnat byt bez kauce 3.mesicu zaroven zaplacení nájmu a ještě prihlaseni trvalého bydliste. Dneska jsou lidi strasne prehnaný, když chtějí 3 najmy dopředu a ty podmínky na urade taky nic moc, kdo vam dneska da trvale bydliste. Nejsem ten tip co pujde na azylový dům pro matky s detma, a budu tam dodržovat pravidla, system, a budu tam zavrena do konce života nez skoncim na ulici. Hrozný fakt mám stavy zralé na ps. lecebnu :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
6578
25.1.14 20:20

Teda sorry, ale celé jsem to fakt nečetla. 8o Na začátku cosik o porodu, na konci cosi o bydlení… uff.. :?

• načítám...
72725
25.1.14 20:20

@elkos kurňa, to je román.. odpovím jen na to první.. neboj, v tu chvíli Ti bude naprosto jedno, jestli je někde nějaká krev.. budeš mít radost, že je to za Tebou ;) a navíc skalpel a pod, to se fakt neděje.. porod není masakr.. ležet budeš nejspíš taky, takže omdlení se neboj. Zbytek nečtu - moc dlouhé :nevim:

• načítám...
7215
25.1.14 20:24

8o :zed: ty by jsi neměla mít dítě…

• načítám...
7215
25.1.14 20:25
@martina.se píše:
@elkos kurňa, to je román.. odpovím jen na to první.. neboj, v tu chvíli Ti bude naprosto jedno, jestli je někde nějaká krev.. budeš mít radost, že je to za Tebou ;) a navíc skalpel a pod, to se fakt neděje.. porod není masakr.. ležet budeš nejspíš taky, takže omdlení se neboj. Zbytek nečtu - moc dlouhé :nevim:

to si právě přečti, protože začátek je nepodstatný… :zed:

• načítám...
29577
25.1.14 20:26

Ty si z nás děláš prdel, nebo co? V metříku máš 2 děti a sem píšeš takové nesmysly, které by ani Jane Featherová nevymyslela.
Nechápu nic z toho, co píšeš 8o

• načítám...
3071
25.1.14 20:27

PROBOHA!!

• načítám...
7215
25.1.14 20:28
@berry4 píše:
Ty si z nás děláš prdel, nebo co? V metříku máš 2 děti a sem píšeš takové nesmysly, které by ani Jane Featherová nevymyslela.
Nechápu nic z toho, co píšeš 8o

však píše o dvou dětech - o tom co čeká a o tom co má 9 let :think:

• načítám...
41503
:think:
  • načítám...
3451

Žádný skalpely, roušky a tak jsem u porodu neměla a krev sem neviděla ani kapku :nevim: zbytek radši nekomentuju…

• načítám...
Kili22

@berry4 v profilu má dvě děti, ale to jedno ještě nenarozené. Kde je problém?

• Upravit
8781
25.1.14 20:29

@elkos uff, docela děs běs 8o A kde máš prosímtě toho prvního chlapečka? 8o

• načítám...
7876
25.1.14 20:30

No, to bude zase sranda dneska 8o

• načítám...
nikol.ondrášovka
25.1.14 20:32

Bez si prohlidnout spis psychiatrii nez porodnici

• Upravit
69235
25.1.14 20:33
@Aletheia píše:
to si právě přečti, protože začátek je nepodstatný… :zed:

jsem se k tomu tedy vrátila, původně jsem to vzdala v první třetině, ale tedy :roll: to je masoooo 8o 8o 8o

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100

• (4.9) + 36 recenzí

Poradna porodní asistence