Po operaci defektu septa síní - a porod?

467
23.1.14 18:00

Po operaci defektu septa síní - a porod???

Ahojky, v 7 letech mi byl operován defekt septa síní katetrizací - nedovírala mi chlopeň (v té době nová metoda kdy se nemusel řezat hrudník). Jelikož mám zakázané vrcholové sporty atd… nějak mi tak napadlo, že porod je taky na srdíčko a dech docela výkon a tak bych se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti s porody po takovéto operaci? Napadali mi už katastrofické scénáře abych třeba při porodu nezemřela (bud by mi v srdci praskl ten cvok co mám v srdíčku, nemohla to udýchat apod..), ale reálně se tedy spíše bojím toho abych to udýchala a tak?… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
23.1.14 18:07

Asi by te ohlidaly a spis si myslim ze bys rodila cisarem, urcite bych se na to zeptala kardiologa, chodis li nekam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
23.1.14 18:13

Já si myslím, že si tě v těhotenství víc pohlídají, zkontrolují srdíčko a podle toho uvidí jestli zvládneš normální porod. Pokud ne udělají císaře. Kamarádka je taky po operaci srdce, má vážnější vadu než ty a proto rodila dvakrát císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
23.1.14 18:15

Jsem po stejné operaci, jen mi hrudník řezali… rodila jsem 2× normálně a bez problémů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
23.1.14 18:15

Taky si myslím, že je to otázka spíš na kardiologa. Měla bys podstoupit echo srdce, aby se podívali, jak je ten defekt zacelený a zhodnotili srdeční funkce, eventuálně udělat zátěžové vyšetření. Pokud bude všechno ok, můžeš klidně rodit. Nebo můžeš zkusit alternativní porod - hypnoporod - při něm se netlačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
24.1.14 16:27

Ahoj tak já mám něco podobného ale mě museli řez hrudník u prvního těhotenství jsem byla hlídaná ve fakultní nemocnici v hk a chodila jsem do rizikové poradny pro těhotné (i teda ted u druhého) byla jsem pak u svého kardiologa a ten mi v pohodě řekl že můžu rodit normálně akorád abych nepřenášela aby mimčo nebylo moc velký v poradně jsem předala papír od kardiologa a rodila jsem úplně v poho normáálně ale malej mě nešel vytlačit tak mi poholy vexem, ale musím říct že at první i ted druhé těhotenství mám bezproblémové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí