Dojezdový čas do porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
27.1.14 11:03

@Andy27 volala bych taxi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
27.1.14 11:03

@Markéta Fe Já měla porodnici cca 50 km, vesměs po dálnici, ale člověk nikdy neví co se tam stane, každopádně u mě to bylo tak, že kontrakce začaly cca ve 19 hod, byly po 10min, ještě jsme rozbalili dárky od ježíška u mých rodičů, asi ve 21 hod mi odešla hlenová zátka, ještě jsme dojeli k nám domů pro tašku, vyhodili jsme doma dárky :lol:, dala jsem si sprchu, umyla hlavu, oholila se, dala jsem si nahřívací sennou lázeň od mojí PA pro změkčení porodních cest, to už kontrakce po 5-7 min, sedli jsme do auta, jela jsem normálně, jen více v pololehu, normálně jsme kecali, byla jsem „příčetná“…pokud nebudeš mít ultra rychlý porod, tak nebudeš malé sedět na hlavě, neboj. Přijali mě asi ve 23 hod a to jsem byla jen na 1cm otevřená, takže jsem si šla ještě lehnout na gyndu a za hodinku mi rupla voda a to mě přijali na sál. Já jsem to jako prvorodička měla fakt celkem na pohodu, žádný velký stres a ta opravdová bolest mi začala až někdy další den okolo 5 hod ranní, porodila jsem v 9.47 :D Z mé zkušenosti je času dost, ale každá to máme jinak. Přeji hlavně pohodový porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
27.1.14 11:04

@Andy27 Podle toho jak se budeš cítit… já měla rychlou v plánu taky, pokud by to na mě přišlo ve špičce, to je to totiž autem přes hodinu (tu noc jsme to dali pod 12 minut).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
27.1.14 11:05

Jsem nemyslela vazne :lol: ale ten odvoz mi chybi, mit proste auto a nekoho kdo by ridil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
27.1.14 11:09

@Markéta Fe Tak třeba v Praze celkem dobrovolně sanita vozí podle registrace, je pro ně jednodušší jet rovnou tam, než řešit, zda bude místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.1.14 11:11

Porodnici jsem měla 18 km od baráku, ale jeli jsme v šílené chumelenici. A těch 40 minut jsem měla co dělat, abych cestu zvládla a vydržela do nemocnice na záchod (tělo se rozhodlo vyčistit se samo bez klystryru). Kluk se narodil za 2 hodiny od příjmu.

• Citovat
  • Upravit
8660
27.1.14 11:14
@j.a.n.i1 píše:
@Markéta Fe Tak třeba v Praze celkem dobrovolně sanita vozí podle registrace, je pro ně jednodušší jet rovnou tam, než řešit, zda bude místo…

Fakt? Tak to je super, zrovna nedávno jsme to s kamarádkou řešily, jestli ji v Praze odvezou do Podolí, když má hned za barákem Krč… Já jsem neměla registraci nikde, rodila jsem mimo Prahu, takže jsem po tom nepátrala…ale zase jsem si říkala, že když bych musela volat RZ a bylo to fakt urgent, že mě stejně hodí kde to bude nejblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
27.1.14 11:44

@Markéta Fe Já to měla cca 35Km a v pohodě…rodila jsem takhle obě děti a to je mám jen 18 měs. od sebe (u druhého mi to vymlouvali, že to určitě nestihnu a odrodím na půl cesty :lol: ). Jela jsem autem v obou případech(seděla jsem ve předu podložená dekou a nepromokavou podložkou, při kontrakcích-zapřená o palubovku, sešlapávajíc neviditelné pedály a rvoucí madlo nad hlavou :mrgreen: ) až po několikahodinových kontrakcích…tzn. až byly cca co 3-2-1min. a bylo to akorát :palec: Ale každá jsme jiná…hodně štěstí ;)
P. S.-nemít auto, tak bych volala taxi(ale spíš bych si domluvila auto s někým z rodiny, nebo přátel, aby byli v pohotovosti alespoň dva řidiči…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.14 12:13

@martina.se Jojo, to byl fofr. Než jsem se stačila rozkoukat, měla jsem dítě na břiše. :mrgreen: Hlavně jsem potom v té porodnici byla totálně paf, protože jsem pořád něvěřila, že jako je porod u konce. Dojela jsem na 8 cm, PA na mě vytřeštila oči, vybafla na mě, že to bude hned a přitom mě v podstatě nic nebylo. :mrgreen: Odjeli jsme do porodky po hodině pravidelných kontrakcí po 4 minutách, v autě se zkrátily na 3 minuty, předtím mě dvě hodiny jen trochu pobolívalo břicho, ani jsem tomu nevěnovala pozornost. Ještě, že chlap zavelel odjezd, protože já chtěla jít vařit oběd - měla jsem v plánu játra a rýži. :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.01.14 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.14 12:17
@Markéta Fe píše:
A jakou jste volily polohu v autě cestou do porodnice? Abych neseděla malé na hlavě…

Seděla, nehýbala a trpěla. :mrgreen: Cesta autem v kontrakci byla šílená, já jsem totiž potřebovala stát, v sedě to bylo šílené. I předtím doma, jak jsem cítila, že jde, jsem vždycky stoupla, o něco se opřela, prodýchala a pak si zase sedla. :mrgreen: Ale stihli jsme si z toho všeho dělat v autě ještě prču. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.1.14 12:17
@gabi.design píše:
@martina.se Jojo, to byl fofr. Než jsem se stačila rozkoukat, měla jsem dítě na břiše. :mrgreen: Hlavně jsem potom v té porodnici byla totálně paf, protože jsem pořád něvěřila, že jako je porod u konce. Dojela jsem na 8 cm, PA na mě vytřeštila oči a přitom mě v podstatě nic nebylo. :mrgreen: Odjeli jsme do porodky po hodině pravidelných kontrakcí po 4 minutách, v autě se zkrátily na 3 minuty, předtím mě dvě hodiny jen trochu pobolívalo břicho, ani jsem tomu nevěnovala pozornost. Ještě, že chlap zavelel odjezd, protože já chtěla jít vařit oběd - měla jsem v plánu játra a rýži. :mrgreen:
:mrgreen: bys dovažila s dítkem v náručí :lol: jako pěkné, no.. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.1.14 00:40

@Markéta Fe Ahoj, příliš bych nespoléhala na to, že určitě budeš mít víc času. My to do porodnice máme cca 10 minut a málem jsme to nestihli ;) Nehledě na to, že cesta v kontrakcích není úplně pohodlná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.14 20:49
@Markéta Fe píše:
A jakou jste volily polohu v autě cestou do porodnice? Abych neseděla malé na hlavě…

Rozhodně nejeď na sedadle spolujezdce, ale vzadu. Budeš moct měnit polohu. Dítěti, pokud už nemáš hlavu mezi nohama, je to šumák, jak sedíš. My to měly do porodky tech cca 45 minut a kontrakce v podobě křížových bolestí jsem trávila na čtyřech na zadním sedadle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.1.14 20:12

Jen tak jsem nakoukla a takhle parádně jsem se už dlouho nezasmála :lol:. Krásné momentky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
13.2.14 21:04

Já jsem minulý týden jako třetirodička málem dojet do porodnice nestihla (a to první dva porody byly tak průměrně dlouhé). Vyjížděli jsme ve chvíli, kdy už jsem měla potřebu tlačit, což bylo cca 40 minut po začátku prvních kontrakcí (čekali jsme, až příjede hlídací babička). Odjezd do porodnice 2,45, příjezd 2,52, čas narození 3h :). Normálně trvá cesta těch 15-20minut, manžel frčel. Já jsem byla v kleče v zadu, hlavu zabořenou mezi dvěma autosedačkama a snažila jsem se netlačit, protože jsem tu hlavičku mezi nohama cítila…
A nedovedu si představit, že bych jela do porodnice v kontrakcích třeba 30minut. Raději vyjet dříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí