Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U nás dodržují 72 hodin. Rodila jsem v neděli k večeru tak by mě pustili, až ve čtvrtek. Kvůli rekonstrukci a že bylo vše ok, tak už ve stredu. Malá měla z vexu sisatou hlavičku, ale za pár dní se zakulatila ![]()
Jestli je vakuum vex, čili zvonek, tak malý se taky narodil takto. Měl par dni po porodu bouli na hlavě, ve vlaskach, ta se vstrebavala každým dnem. Spis byl malý tak rozmoceny z plodovky, ze měl úplně krvavé praskliny na kůži. Pustili nás normálně po čtyřech dnech, pak už žádné další kontroly nebyly, boule se vstrebala do týdne, je zcela bez komplikaci, zdravý…
Já porodila v pátek dopoledne, poustely nás v úterý dopoledne. Malá měla veliký růžek, mela diky tomu kefalhematomu zvysene hodnoty bilirubinu, ale nic hrozneho jen ji měřili, a dávala jsem ji k oknu. A musely jsme jít 14dni po porodu na punkci protože se ji To nevstřebávalo, ja jsem u zákroku nebyla sestricka Me poslala na chodbu ale trvalo to tak 2-3minuty. Jinak malá vážila 2780g a pri propusteni mela 2790g, ale u pediatra na váze den po propuštění měla 2750g, dr říkala že To může byt tím, že je To jiná a jinak zkalibrovana váha tak
.
EDIT: také ji tahali vexem.
@Clair88
Gratuluji k miminku a přeji oběma hodně zdraví a pohody ![]()
Naše dcera byla taky tahaná vexem, měla jen malé červené kolečko na hlavičce, bouli ne. Domů jsme šly normálně za 4 dny.
Ve 4 měsících nás pak doktorka poslala na dětskou neurologii, prý se tam posílají všechny „vexové“ děti. Vývoj naprosto v pořádku, spíš byla ještě trochu napřed.
Myslím, že není čeho se bát ![]()
@Clair88 dceru rodili kleštěma, měla hrozné otlaky na hlavě, děsila jsem se deformace hlavičky, ale je v pořádku, vážila něco málo přes 3200, odcházeli jsme asi 3050. Rodila jsem v úterý večer 19h a v pátek po poledni jsem jela domů…ale to jsem si vyloženě vydupala, protože jsem doma měla druhé dítě a v porodnici se nedalo spát…sestry se hlasitě v noci bavily na chodbě. Čekalo se na to jak bude přibírat a jestli začne kakat „míchaná vajíčka“