Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@muertik ahoj, moc me mrzi, co se ti stalo
. Ja sama jsem o miminko prisla ctyri dny po porodu
. Mam kamaradku, ktera mela taky postizene miminko a musela porodit jako ty. Rodila normalne a po porodu se ji ptali, jestli chce miminko videt. Ona rekla, ze ne. Druhy den sla domu.
Je mi to moc líto. Proč se zjistilo postižení tak pozdě? Jestli chceš miminko vidět, rozhodneš sama. ![]()
@alisekR tak to sama nevim. Ani mi nikdo neřekne důvod, prý se to proste stává.
ještě by mě zajímalo, zda tam některá měla přítele? Ten můj tam chce být semnou, měli bychom si zaplatit nadstandardní pokoj.
@muertik myslím, že je to moc hezké, že tam přítel chce jít, bude ti podporou, asi je to silný jedinec, bude to psychicky moc těžké pro oba ![]()
Myslíte že je dobrý nápad ho chtít vidět? Mimisek má prý moc oci od sebe, male ouška posazené moc dole, neco s nohama a mozkem. Moc bych se snim chtěla po porodu rozloučit, ale bojim se že z toho pak budu mít noční můru.
![]()
@stinga píše:
@muertik myslím, že je to moc hezké, že tam přítel chce jít, bude ti podporou, asi je to silný jedinec, bude to psychicky moc těžké pro oba
No toho se právě bojim. Jsem za to moc ráda, chci ho u sebe, ale je to docela nervák a nese to stejně špatně jako ja. Tak mam strach aby pak ne vyváděl vic nez ja. Aby misto opory mi nebyl zátěží. ![]()
@muertik Posílám hodně hodně sil a podpory!
Pokud přítel chce jít, vezmi ho. Bude to pro Vás velmi důležitý životní moment. Doporučuje se s miminkem vidět, rozloučit se… Bude to v ten okamžik těžké, ale ta konkrétní vzpomínka pak může později hodně pomoci… V zahraničí je i běžné udělat otisk nožičky na památku apod. I u nás je nyní možnost nechat se na památku vyfotit od obeznámených fotografů, nebo celkově poprosit o podporu na https://perinatalnihospic.cz/. Držte se. ![]()
@muertik píše:
Myslíte že je dobrý nápad ho chtít vidět? Mimisek má prý moc oci od sebe, male ouška posazené moc dole, neco s nohama a mozkem. Moc bych se snim chtěla po porodu rozloučit, ale bojim se že z toho pak budu mít noční můru.![]()
Je to vaše miminko, ta jsou vždy dokonalá. Je to samozřejmě na vás, vy se znáte nejlépe, ale opravdu se to doporučuje, překonat ten strach a vidět se, chvíli spolu pobýt… Že je lepší se poznat, než se nikdy nedozvědět, jak vypadá…
@Litta Neumím si představit, že ho pak nechám jen tak odejít. ![]()
@muertik
Bohuzel nic tak smutneho v zivote nezazila…Jen teoreticky,ale nastesti vse bylo v poradku nakonec a ja se rozhodovat nemusela.
Ale k tvemu dotazu,jak bych to udelala ja.Hodne resim veci,az kdyz nastanou.A tak bych vyckala po porodu,jak se k tomu postavim.
Kazdopadne je zas pro me dulezity kontakt a pripadne se s blizkym clovekem/miminkem rozloucit.
Takze ano,ja bych ho chtela videt.Rekla bych mu,ze ho miluju a ze uz navzdy zustane v mem srdci
.
Myslim,ze bys litovala,kdybys ho nevidela…Ale je to jen muj nazor.
Je mi to moc líto! U nás zjistili postizení driv, takze jsem rodila uz v 15.tt. Kazdopadne bych chtela rict, ze mame holcicku zpopelnenou v urnicce- jde to v jakekoli fazi tehotenstvi- tehdy mi to docela pomohlo.
http://www.prazdnakolebka.cz/…ady-a-zakony
Drz se!!
prosim o zachovani anonymu- osobni data
@muertik já v takové situaci nebyla, ale asi bych to miminko vidět nechtěla, ale každý jsme jiný, to ti odpovědně asi nikdo neporadí
a s přítelem se teda zkuste domluvit, že kdyby to komukoliv z vás vadilo, že on raději odejde, prostě to nechat až ta situace nastane, je to i jeho dítě
neumim si to predstavit. ale ano… myslim, ze bych chtela. ale sama. nebo s muzem. bez personalu.
nas syn ma vvv… amnio, genetika.. mozne syndromy v spojitosti s vadami ktere ma… nastesti ho ceka " pouze" operace srdicka s prozije zivot s jednou ledvinou.
promluvte si, pokud se da.. doma.. ale stejne myslim, ze se rozhodnete po porodu. Preji hodne sil
@muertik píše:
Myslíte že je dobrý nápad ho chtít vidět? Mimisek má prý moc oci od sebe, male ouška posazené moc dole, neco s nohama a mozkem. Moc bych se snim chtěla po porodu rozloučit, ale bojim se že z toho pak budu mít noční můru.![]()
Ahoj
,já bych si ho asi nechala zabalit aby nebyl vidět a pochovala bych si ho
je to moc smutné ![]()
@muertik píše:
Ja bych ho chtela videt a mozna me nekdo za to ukamenuje,ale jeste bych si ho odfotila abych nikdy nezapomela jak mimi vypadalo. Pro me je kazde detatko krasne a kdyby bylo moje tak o to vic. Urcite se s nim rozloucit ja bych ho chtela i pohrbit. Ale ja nejsem Ty takze radit nemuzu. Preji hodne sil ![]()