Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky prosím o Vaše zkušenosti. Komu se narodilo miminko ve 36. týdnu (35+x)? Kolik vážila a jak to probíhalo (inkubátor, sondy a tak) a kdy vás pustili domů? Hrozí nám, že už v tomto týdne asi porodím a mám z toho velký strach. Přijde mi ještě brzy. Děkuju ![]()
@Charlie13 neboj se nic, mimčo už je téměř hotové. Se mnou ve špitálu ležela holčina, porodila 35+1, holčička 2300 g, pustili je po 14cti dnech - nešlo jim kojení. Žádné jiné problémy nemá, je to taková malá panenka, ale naprosto v pořádku. Zrovna včera mi posílala fotky ![]()
36+3. Vše naprosto v pořádku, váha 2700, 49 cm. Nečekaný porod měla jsem domluveného císaře o měsíc později, díky prvnímu porodu císařem. No malý si pospíšil
Byl týden ve vyhřívané postýlce (ne v inkubátoru) a potom šel domů. Kojený v poho do roku a půl, teď mně právě jako velice neposedné batole vytáčí a terorizuje o necelé dva roky staršího bráchu
Takže neboj, bude to v poho. 36 týden je už OK
A přeju pohodový porod. Můj trval 4 hodiny, než jsem pochopila, že rodím byl tu ![]()
Od 35 týdne je miminko hotové alespon tak mi to řekl doktor.¨Také mi hrozil od 33 týdne že porodím a na konec jsem rodila ve 37 tt ![]()
Holky dvojčata porozené 35+0 měly těsně kolem 2 kg a byly jenom na vyhřívacích poduškách, kvůli termoregulaci a za dest dní jsme byly doma.
Neboj se toho 36+ je naprosto v pohodě. ![]()
Mě se první narodila ve 34tt. vážila 2340 g, a byla v inkubátoru jeden týden, ale to spíš na prohřátí, plíce měla skoro dozrálý tak dýchala asi jenom dva dny s pomocí, měla žloutenku, ale jinak všechno v pořádku, byla jenom menší - všechno rychle dohnala, není na ní nic poznat, naopak bych řekla že je až moc divoká
Ty jdeš ještě později než já, tak bych byla v klidu ![]()
Taky jsem rodila v 35.týdnu, malý měl 2510g, nebyl ani v inkubátoru, za 5 dní jsme byli doma ( po císaři). Takže se ničeho neboj ![]()
@Charlie13 jedna maminka odsud, ze soukromky, porodila v 36 tt kluka 3600 g. ![]()
Rodí se děti mnohem dřív a doktoři je zachrání, tohoto týdne bych se určitě nebála, máš už v sobě kompletně životaschopné miminko. ![]()
Kamarádka 35+4 a domů šla 5. den, žádný inkubátor se nekonal.
@berry4
Zajímalo by mě kolik by vážil, kdyby rodila v termínu popř. kdyby přenášela
![]()
@Charlie13 píše:
Maminky prosím o Vaše zkušenosti. Komu se narodilo miminko ve 36. týdnu (35+x)? Kolik vážila a jak to probíhalo (inkubátor, sondy a tak) a kdy vás pustili domů? Hrozí nám, že už v tomto týdne asi porodím a mám z toho velký strach. Přijde mi ještě brzy. Děkuju
Jedna moje známá v Kanadě rodila v 36.tt plánovaně doma, takže neboj, všechno bude ok
(Jinak, mě to taky překvapilo, ale asi je to opravdu už tak v poho, že se dá i doma
)
Ahoj, ja rodila 35+4 a syn mel 2760 g a 48 cm. Hned treti den nas pustili domu
Drzim palce at vam to dobre dopadne ![]()
Ja rodila 35+4,malej mel 3020g a 47cm, za 5 dni doma. Zadnej inkubator, nic takovyho. Mozna bude trochu hubenour, ted uz ti pribira jen tuk, ale plice a tak jsou ok. Niceho se neboj.
@berry4
Ty bláho, to byl macík! Já rodila 41. tt a měl „jen“ 3200 g. ![]()
No co holky, v termínu by měl 4,5 kila, i takový tu jsou, i s většíma ![]()