Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nechystá se některá z vás také rodit v porodnici v Náchodě? Já mám termín 13. února 2015 ![]()
Ahojda, měla bych rodit 4.2.2015 a jelikož to mám blíž do Ná, i když možná napůl cesty - jsem z červeného Kostelce, tak se chystám rodit v Ná. @maky02
@Verussss Ahojky, já mám termín už posunutý na 9.2.2015, tak se tam třeba potkáme
. A už máš nějaké děti, nebo budeš rodit poprvé?
@maky02 Ahojky, tak to možná ano
čekáme první a popravdě už aby bylo s námi ![]()
@Verussss Neboj, však ono to strašně rychle uteče! Naše to už bude třetí a tak si snažím tohle poslední těhu pořádně užít ![]()
Jinak v Náchodě budu rodit také poprvé, tak jsem zvědavá, jaké to tam bude. Zatím jsem slyšela jen samou chválu. Jediné, co mi tam nelíbí jsou ty pokoje po čtyřech
, to se snad není možné ani trochu vyspat
. Asi si začnu šetřit na nadstandart. Otázka ale je, jestli bude zrovna volný ![]()
@maky02 Tak to máš taky dobrý, už jsi zkušená, co se týče starosti o děti a porodech
Mám docela strach, jak to všechno zvládneme, ale to je asi normální
a přitom to je plánované mimi, jen strach, aby to bylo vše v pořádku a abychom mimi dobře vychovali ![]()
Aha tak to je dobrý, jsem myslela, že tam jsou jen po třech. No to bude asi zážitek. Taky jsme přemýšleli, že si zaplatím nadstandard. Už jen kvůli tomu, že zabrečí jedno a jsou vzhůru všechny a bude větší klid. Nikdy nevíš, jak si s ostatními sedneš. Uvidíme, jak se rozšoupneme u nakupování výbavičky ![]()
@Verussss ahoj, tak jak se daří? Už víš, co to bude? A začínáš už s výbavičkou
?
Já dnes začínám 18tt a přesně za týden jdu na kontrolu. Tak doufám, že bude vše ok. Na té kontrole se také dozvím termín ultrazvuku, který by měl být koncem září, tak snad se i prcek ukáže a prozradí pohlaví ![]()
Byla jsem už i okukovat kočárky a neodolala jsem a koupila jeden overálek a jedny polodupačky ![]()
@maky02 Ahojda, mám se dobře, jen mě občas dost pobolívá podbříško, asi vazy, nic co by se nedalo vydržet. naše sluníčko je taky snad v pořádku, zatím pohyby necítím, ale nějaké takové šimrání se občas objeví, ale jsem v klidu, snad to bude už brzo, nemůžu se nějako dočkat
kontrolu mám taky až za týden a tam se dozvím i termín na velký ultrazvuk. Já začínám 19.tt,což snad chápu dobře ohledně toho, když jsem dneska 18+0tt, tak to snad takto je ![]()
Tak my máme už i jména, vybraný kočárek - jen bych ho potřebovala vidět v reálu, tak snad ho někde najdu. A výbavičku pomalu řešíme, ale nějako to nehrotíme. O první oblečky se už postarala moje mamka, takže nás předběhla, ale vůbec mi to nevadí, jsem jenom ráda
ale máme doma už kolébku se vším všudy, teda u skoro tchána a chůvičky. každý měsíc něco málo koupíme, tak nás to snad tolik nezruinuje ![]()
A jak se máš ty? Necháte si říct pohlaví?
@Verussss já se mám suprově. Všechny ty nevolnosti i únava přešly
. Pohlaví si nakonec necháme říct. Původně jsem nechtěla, ale všichni okolo mě přemlouvali až přemluvili
. Ona i ta výbavička se bude lépe kupovat
. Nakonec ale bude třeba prcek stydlivka a neukáže se
… no uvidíme koncem září. V úterý jdu do poradny, tak se dozvím i přesný termín velkého ultrazvuku. Já budu zítra 18+00tt, takže také už vstoupím do 19tt.
@maky02 Tak to jdeme stejně do poradny, taky tam jdu v úterý. Pohlaví se dozvíme snad brzo a naše sluníčko nebude trucovat a ukáže se
Teďka na mě něco leze, tak snad to vyležím a nebude to nic vážného ![]()
@Verussss tak ať si brzo fit! Já jsem si dneska po dlouhé době stoupla na váhu a úplně jsem se zhrozila. Za poslední tři týdny 3 kg nahoře
. Budu muset začít trochu brzdit s tím jídlem. Mám pořád hroznou chuť na sladké, ale budu si muset nechat zajít chuť!
@maky02 Děkuji
Aspoň přibíráš. já mám taky extrémní chutě na sladké a od poslední kontroly, což je 5 týdnů, jsem přibrala 200g.. tak jsem zvědavá, co mi na to doktor řekne. Zeptám se, máte pejska doma? máme jorkšírku 4roky a je neskutečně žárlivá. Když se přítel „baví s bříškem“ tak se přiletí hned chovat. jsem zvědavá, co se bude dít, až to malé přivezeme domů ![]()
Tak my pejska doma nemáme. Ale určitě si na miminko zvykne a bude jeho velkým ochráncem!
A jak dopadla kontrola? U mě všechno v pořádku a na velký ultrazvuk jdu až 3.10. Myslela jsem si, že půjdu ještě v září, ale doktor jede zrovna někam pryč. Doufám, že to rychle do toho října uteče, už se nemůžu dočkat ![]()
@maky02 Snad ano
Kontrola dopadla dobře. jen mi dal hořčík, ptz mám problém s tvrdnutím bříška a nezdálo se mu, když jsem mu popisovala, jak mě bolí bříško, tak mi ho radši dal, abychom byli v pořádku a já se náhodou nezačala otevírat. Na ultrazvuk jdu 26.9., vyšlo nám to dobře, aspoň s námi bude moct jít tatínek ![]()
@maky02 Ahojda, tak co malé? nezlobí?
jsem dneska vynervovaná, tak snad jsem našemu broučkovi neublížila. byla jsem u zubařky a to ze zubařů mám panickou hrůzu, jsem se tam skoro složila a to mi dělala jen prohlídku, zákroky radši nechá po porodu, ale od včerejška mě bolí bříško, asi z nervů, ptz teď už je to lepší. ale dopoledne to bylo děsné. díkybohu cítím pohyby, tak snad je v pořádku, ale už nikdy více
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.