Prvotrimestrální screening - Slaný

261
17.7.14 12:21

Prvotrimestrální screening Slaný

Ahoj holky. Za dva týdny se budu objednávat na screening do Slaného. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste tam některá byla? Jak to probíhá? A může u ultrazvuku být i tatínek miminka? Měli jste v těch 900Kč i zdarma fotku z utz? A dělali vám ten utz spodem nebo přes bříško? Dělá se to jako 3D ultrazvuk? Sestřička mi dneska dala jen takový papír, kde se píše, že se během toho hledají vady a v podstatě nic podrobnějšího.
Moc děkuji za odpovědi :* chci vědět, do čeho jdeme, než tam pojedeme :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1573
17.7.14 12:45

Ahoj. Nejdrive ti odeberou krev a jedes domu. Za 14dni jedes na ultrazvuk. Dela se pres bricho, manzel muze byt u toho. Hned ti rekne vysledky. Odber krve je v jinem miste nez ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.7.14 13:03

@nikolinam Ahoj, dnes jsem byla na UTZ, jsem 8+0 a budu se taky dnes objednávat na prvotrimestrální screening do Slaného. Zatím taky moc nevím do čeho jdu, tak uvidíme, na kdy mě objednají. Držím palečky, ať ti vše klapne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.7.14 13:32

Ahojky, na screeningu jsem ve Slaném byla pred 14dny a krev mi brali u mého gynekologa asi 2 nebo 3tt pred tim.. tam jsem zaplatila 600kc a ve Slaném pak 500kc pokud jsi pojistena u vseobecne tak by me tu 500,– proplacet.. jinsk ult se dela pres brisko, partner tam muze byt s tebou… budes tam tak 20min. Bude prohlížet vsechny orgány, počítat prstiky, poslouchat srdicko, kolik je plodove vody a tak, je toho hodně a hlavně to sijove projasneni, pak se ult porovna s výsledky krevnich testu a podle toho ti pak vse vysvětlí… ja jsem dostala v cene jednu fotecku a nedela se 3D ale normalni.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.7.14 13:59

Já jsem se tam právě objednala, jdu 1. 8. na krev a 15. 8. na screening a manžela prý můžu vzít s sebou :-) :D a budu platit 900,– už toho 1. 8. při odběru krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.7.14 14:04

@Wewerka89 to ano, pokud ti budou brát krev tam, ale ja jela ze Žatce, tak bylo zbytečný, jet tam na krev a za 14dni na ult.. drzim palce, ať je vse o. k. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.7.14 14:40

@Petise21 Díky :-) Já bydlím 5 km od Slaného, takže v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
17.7.14 16:16

@Pizlam Moc děkuji :) to mi asi řeknou při objednání, kam jít apod., že? :)

@Wewerka89 Děkuji, snad to dobře dopadne, no :) já jsem dneska 7+3 :dance: srdíčko nám krásně bije, máme 1,3cm :* a taky držím palečky, aby ti to dobře dopadlo :)

@Petise21 Děkuju mooooc, já bohužel VZP nemám, ale psala mi kamarádka, že to proplácejí no :) ale tak těch 900 pořád není tolik a budeme vědět na čem jsme :) Jsem ráda, že tam je ta fotečka zadarmo :) Tak nějak je sbíráme :mrgreen: a tam už bude vidět něco víc než jen fazolka, ale bude mít už nějaký tvar jako miminko :mrgreen: :dance:

@Wewerka89 super, takže 900Kč už při odběru, to jsem taky chtěla vědět :) jsem strašně šťastná, že na ten utz pak se mnou může tatínek :srdce: bude mít obrovskou radost, až mu to řeknu, až nám přijde z práce :dance: :)

Já teda do Slanýho jedu z Loun, ale nějak mi to neva, jsme tam za 20 minutek a musíme trénovat cestu tam, protože tam chci i rodit, tak ať to taťka pořádně nacvičí a nebloudí se mnou a dítětem na půl cesty někde po Slaným :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A holky chci se ještě zeptat - půjdete pak i na ten triple test? Četla jsem, že tenhle screening už ho začíná nahrazovat a prý stejně nemá moc přesné výsledky tak nějak nevím, jestli do toho pak jít :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
17.7.14 21:56

@nikolinam ahojky, ja jsem take byla ve Slaném na tom screeningu a mam z nej uz krasnou fotecku miminka :-) Jinak triple testy uz mi doktorka nedelala, je to zbytecne kdyz ti tyhle vyjdou dobre ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
18.7.14 08:21

Nikolinam: platis to stejne na pokladne - informacich, tak tam ti ta pani vse rekne, neboj ;)
Chces rodit ve Slanem? Ja tam rodila tez ( rok a pul zpet ) a uz bych nesla. Sla bych do Zatce. A shodlo se nas vic, co jsme rodily ve Slanem. Duvody? Ja tedy rodila akutni cekci po x hodinach marneho snazeni, takze to beru jen z pohledu rodici sekci.

1. ve Slanem maleho mamnzel videl az umyteho, obleceneho.

V Zatci nechaji tatinka dite umyt a podepsat.

1. otec u porodu je v Zatci levnejsi cca o 400,
  2. ve Slanem jsem musela po cca 8hodinach od zakroku vtat a jit se vykoupat do sprch.

v Zatci te nechaji byt. Chteji jenom aby si vylezla z postele a umyla si oblicej v umyvadle na pokoji.

1. Ve Slanem k tobe nesmi nikdo na pokoj. To znamena, ze za navstevama musis sourat na chodbu, ktera je preplnena a nemas si kam sednout ( super po cisari ), a kdyz budes mit to,,stesti" jako ja, tak jako bonus s sebou posmejknes i vyvody.

V Zatci jsme sedeli normalne u svagrove primo na pokoji.

1. Me tedy byla cesta domu celkem neprijemna. Bricho bolelo. V Zatci jim davaji s sebou na cestu a na prvni den doma takove dve ampule na bolest.
  2. do S jsem se musla vracet na vyndani stehu

V Z maji stehy samovstrebavaci!

1. Po sekci se ma lezet aspon den na oddleni Jip. Usmevne. Ve Slanem je takovy naval, ze jsi rada, ze nelezis na zachode. Ja tedy mela stesti. Mela jsem normalni pokoj. Pani co kuchli po me uz takove Stetsi nemela. Lezela primo na vysetrovne..
  • Jedine v cem jsem nasla pozitivum pro Slany je v tom, ze po CS te pousteji driv domu, nez v Zatci, coz kazda rodicka vrele uvita.

Chtela jsem ti jen napsat, jak to je v te a te nemocnici. Ja kdybych mela vsechny tyto informace pred porodem ma volba by byla jina. Kazdopadne rozhodnuti je na tobe ;) Preji jen zdrave miminko a rychly, co nejmene bolestivy porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
18.7.14 08:39

@Pizlam ja jsem rodila v Zatci pred 5lety a v lednu se chystam znova, byla jsem tam moc spokojena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
18.7.14 11:19

@Pizlam Tak teď jsi mě docela dost nalomila :mrgreen: asi začnu zvažovat i ten Žatec :) Fakt je, že si nedovedu představit, že jsem na chodbě s dítětem, kde si nemůžu ani sednout… Navíc kamarádka, co je stejně těhule jako já, tak bude rodit v Žatci, tak třeba bychom tam byli spolu aspoň :mrgreen:
Takže děkuji :kytka: začnu zvažovat i ten Žatec :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
18.7.14 21:18
@Petise21 píše:
@Pizlam ja jsem rodila v Zatci pred 5lety a v lednu se chystam znova, byla jsem tam moc spokojena :lol:

Jak rikam, taky bych ( ted uz) sla do Zatce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
18.7.14 21:22
@nikolinam píše:
@Pizlam Tak teď jsi mě docela dost nalomila :mrgreen: asi začnu zvažovat i ten Žatec :) Fakt je, že si nedovedu představit, že jsem na chodbě s dítětem, kde si nemůžu ani sednout… Navíc kamarádka, co je stejně těhule jako já, tak bude rodit v Žatci, tak třeba bychom tam byli spolu aspoň :mrgreen:
Takže děkuji :kytka: začnu zvažovat i ten Žatec :) :dance: [

Nezapomen ale, ze vubec nemusis mit cisare ;)
Ja to pisu pro info, jeden nikdy dopredu nevi, a podle me je dobre pripravit se na vsechny moznosti ;)
Vubec nedekuj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.12.14 09:52

Hezký den všem, chtěla jsem se zeptat, jak moc dopředu jste se na prvotrimestrální screening objednávali? :-) a pokud Vám brala krev vaše gyndařka, hlásili jste to při objednávání v nemocnici, nebo jste se prostě domluvili s doktorkou? :-) Děkuju předem za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková