Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, slyšely jste právě před chvílí v televizních novinách? Od dubna 2006 má porodné vzrůst na 17500,– Kč…
Skoromaminky, které čekáte březňátka… držte co to půjde…
![]()
No tuším, že mimina v břiše se pěkně chechtaj… ![]()
Nicméně je to jen pro prvorodičky, pokud se nepletu (silně nespravedlivý, musela jsem si na ty prachy porodit dvě!!!
)
Peta
Ahoj,není to náhodou jen návrh?
Ale jinak je to jak píše MIssorka.Bude to jen pro prvorodičky,
,takže my co máme víc jak jedno dítě tak smůla.
Dana
Ahoj holky,zatím to schválil myslím jen senát a dále to musí schválit parlament a pak ještě prezident.Tak můžeme doufat,že konečně odhlasují nějakou dobrou věc.....
No takže i kdybych šla rodit znovu, tak žádný takový peníz mě nečeká… Tak to si ještě nějaký ten rok počkám a třeba dojde i na vícerodičky ![]()
To chtějí zvednout porodnost???? Ať raději zvednou rodičovský příspěvek, ten je pro ostudu… ![]()
Mirka
Ahojky,
ja jsem o tom cetla uz odpoledne na netu tady: http://www.novinky.cz/…sicovku.html
a tady je jeste vic detailu http://www.ceskenoviny.cz/…dex_view.php?…
O tech prvorodickach jsem to slysela taky, ale uz jsem to ani v listopadovych zpravach nikde znovu nenasla. Ani tady o tom nepisou. Doufam, ze nasi poslanci jsou natolik rozumni, aby takovou blbost neschvalili a nadelili vsem. Jak by k tomu takova maminka druhorodicka dvojcatek prisla, ze dostane stejne jako maminka od jednoho prvniho ditete
Prislo by mi, ze uz to zavani diskriminaci…
No kdyz daji, daji, kdyz ne,tak ne, moje hlasy tim stejne neziskaji ![]()
Mata
Holky, ani nechtějte vědět, jak já jsem naprdlá. Já totiž čekám březňátko !!!!!!!!!!!!!!!
návrh je schválen senátem, teď musí projít parlamentem a pak jde k podpisu prezidentovi. Třeba si to ještě rozmyslí a dají to od ledna
No, raději budu realista, utáhnu opasek a bude…
Daniela + Pešounek 29tt
Ahoj holky,
o prvorodickach se v tv nemluvilo.. ale jinak musim priznat ze jsem dost hlaste zaskripala zubama..mam termin 25.3 .2006 a pokud to schvali a bylo by to i pro vicerodicky tak me to mine o 6 dni
coz me teda uvadi v zurivost.. protoze jak pisete rodicovsky prispevek je nula nula nic tak aspon takhle by se to trosku spravilo.. ![]()
Maty
Dámy, jen pro upřesnění,návrh prošel parlamentem,neschválilo jen ODS a ted se očekávají komplikace v senátu, kde má ODS většinu a pak to jde k prezidentovi.
Přeji vám všem zdravé miminka.
Budoucí skorosnažilka Zuzik ![]()
Holky, já jsem teda slyšela, že se to týká všem maminek, bez ohledu, kolik dětí mají.
Diny
To me teda stve, taky to mohly udelat o rok driv. Ten skok je ale hodne velkej neblizi se volby
Sany.
Ahoj,
predesilam, ze nejsem rasistka, ale ze je to vysoke porodne pro prvorodicky tak je jen dobre. Za chvili by nas tady romove cepicema utloukli. U nas se rika, ze romky „ji maji“ na suchy zip.
Tak prvorodicky drzte se a cekatelky vzhuru do toho at jsou brzy// !!!
Kac+H
No já jsem jedna z těch co bude na konci března křížit nohy ![]()
TP mám 26.3.2006 takže možnost tam nějaká je, že přenesu, ale při mé smůle porodím 30.3. 23.55hod ![]()
No , ale co k tomu dodat, hlavně , že jsme zdraví ![]()
Danny+Davídek
Uvidíme,
ale jestli to myslí opravdu pouze pro prvorodičky a vydávají to za propopulační opatření tak jsou to nevzdělanci jen čirý popullismus.
U nás stejně jako ve většině států EU není potíž s bezdětností, ale s jedináčkovstvím, tedy z této logiky by měli platit druhorodičkám.
výroky „nerasistické“ a ohánějící se diskriminací by mohly být úsměvné (ach prosťáčci) kdyby nebyly smutné. K rasismu nic psát nebudu, a o diskriminaci jde pokud jste znevýhodněni, v sociální politice jde o to někoho nějak zvýhodnit, to je jako s těmi na vinici…
Zvýšit trapný rodičák bych také viděla jako mnohem systematičtější, ale dražší, nebo alespoň politicky hůř prodatelné.
tak doufám, že nedmýchám vášně, jen názor Mia
Krasne rano maminky..ia ja jsem pomerne v nevyhode.-))mame termin 23.brezna.-))
coz je opravdu jen krucek k tomu..jinak i ja jsem slyseela a cetla ze jiz zminovane porodne se bude tykat i vicerodicek!!!tudiz ne jen nas prvorodicek a myslim ze to je fer!!!!!dite jako dite ma sve pozadavky a naklady!!!!!!!takze vsem dubnatkum gratuluji
a nam breznatkum..nezoufejte..treba priste
![]()