Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj, pokud vim, tak na „snadnejsi“ porod se ma pit caj s maliniku (z malinikoveho listi), takze pijes asi neco jineho:)
Marka
Jojo, i já pila čaj z listů maliníku. Zkus prodejny s čajem, nebo prodejny se zdravou výživou, někdy mají i v lékárně.
Zuzka
Ahoj,
určitě je to čaj z maliníku, jen se smí pít až od 36.týdne
Já si ho moc neužila, protože jsem v 37tt porodila, ale prý je super. Také se doporučuje odvar ze lněných semínek, ale to je hnus…
Sendy
Pije se čaj z maliníku. Koupit se dá i ve „voňavých krámcích“ kde mají čajíky, nebo ve zdravé výživě, snad i lékárně
Lenka
Ahoj,
má se pít čaj z malinového listí, jak tu píší holky. Já ho sehnala v lékárně, ale měli už jen poslední 2 balíčky. Stojí 14,– Kč. Myslím, že v každé lékárně by ho měli i na požádání objednat. Podle doporučení sestřičky od gynekologa ho piju už od 34tt. Není to teda žádná velká lahůdka
, ale teplý se dá vypít.
Je tu někdo, kdo ho pil a při porodu mu pomohl? Moc by mě to zajímalo.
Berča
Ahoj,
ma se pit caj z maliniku. Koupila jsem ho v lekarne a stal kolem 20Kc.
Klara
Ahoj, určitě čaj z maliníku, je těžko k sehnání, ale ve větších lékárnách uspěješ. Já ho piju od 36 tt, teď jsem 40 tt, tak teprve čekám na „výsledek“ ![]()
Já jsem čaj z Maliníku pila od 34.t.t. a porod byl v pohodě.
Rodila jsem ve 38.t.t. a od chvíle kdy začaly opravdu silné bolesti byla malá za 2,5 hodiny na světě.
Nevím jestli to bylo Maliníkem nebo by to tak bylo i bez něj,ale rozhodně to není na škodu.
Ahoj, pije se malinik a skusit to muzes i v Bylinarstvi-korenarstvi. Sany.
alfie, má se pít maliník, já ho bez problémů vždy sehnala v běžné lékárně a můžeš tím jahodníkem trochu říznout-namíchat to. Aspoň to tak kdysi psali v Betynce nebo někde… určo tím nic nekazíš.
K.
Ahoj Alfi,
já pila od 34tt maliník. Je dobrý ho pít celé těhu, ale od toho 34tt by se měl pít 2× za den. Pije se, aby děloha dobře pracovala při porodu. Pak jsem dostala tip od kolegyně, že při pravých kontrakcích (když už jedeš rodit) pít odvar z mateřídoušky. Já pila to i to a můj porod trval 2apůl hoďky. Měsíc jsem byla otevřená na 3cm. Ale mohla to být náhoda.
Ahoj Jana
Ahoj,
jak to tady ctu, zavidim vam tak kratky porod!!
Me to trvalo 18h od zacatku kontrakci, tak pijte caj at vam pomuze.
Na bylinkove caje verim, me osobne hodne pomohly ani jsem tomu
nechtela verit.
Kac+H
Jakmile jsem se o tomto čaji z této diskuze dověděla, zkouším ho sehnat, ale nedaří se mi…lékárny, obchůdky s čajem - nic, nikde nemají. V lékárnách mi řekli, že to objednávali naposledy v r. 2000, tak nevím ![]()
Ha 37tt