Kdy se objeví první mlíko?(mlezivo)

17718
11.11.05 10:41

ahoj Alfie,

vůbec se neděs. Jak vidím, „čím míň vím, tím lépe“ . Já takové věci vůbec neřešila a ani o nich nevěděla, žádné spešl mléka jsem v těhu nepila a žádné pití a jídlo jsem nevynechávala. Mlezivo jsem v těhu vůůůbec žádné neměla a utvořilo skutečně až po porodu. Vždy jsem si s kojo věřila :) a opravdu nic neřešila - co vše udělat po delší kojení , pití spešl čajů apod. :lol: :lol: :lol: Synovi bude za týden 9m a pořád kojím :D

takže hlavu vzhůru, vše bude, až nastane čas :wink:

hodně štěstíčka zdravíčka
přeje Irias a stále kojený Štěpán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
11.11.05 10:43

Ahoj Alfie,
vůbec se nestresuj. Je normální, že někdo má mlezivo už v těhotenství a někdo až po porodu, a vůbec to nemá vliv na množství mlíčka po porodu.

Mně se žádné mlezivo před porodem netvořilo a mlíčko se mi začalo v tvořit až čtvrtý den po porodu. Ale pak samozřejmě se prsa obrovsky nalila a mlíčka byla až moc :lol: Po nějaké době se to ustálilo a já mám mlíčka přesně tolik kolik je potřeba 8)

Takže si užívej konec těhotenství a těš se na miminko.
Hodně štěstí přeje Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.11.05 10:43

Alfie - co blbneš? přítomnost kolostra přece neznamená, že budeš v pohodě kojit. Některým ženám se zkrátka objeví až po porodu a na kojení to nemá sebemenší vliv. pokud bys měla potíže s kojením, určitě to nebude tím, že v těhotenství se kolostrum neobjevilo.

mimochodem - já musela kolostrum odstříkávat od 16tt aspon jednou denně a problémy s kojením byly taky.

fakt se nenervuj, není třeba nic dohánět. tvé tělo to „dožene“ po porodu samo. Hezký zžbytek těhotenství.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
11.11.05 11:08

Ahoj Alfie,

taky se ještě přidám: Až do porodu jsem u sebe taky žádné mlezivo nepozorovala, dokonce jsem to na přednášce konzultovala s laktační poradkyní. Když mi Aničku na porodním sále poprvé přiložili k prsu, divila jsem se, co vůbec saje - ale prostě si to sama vytáhla, pak mi mlezivo teklo na první zmáčknutí a když se objevilo mlíčko, musela jsem dokonce v porodnici odstříkávat, tak jsem měla bolestivá prsa. Před týdnem bylo Aničce půl roku, z porodní váhy 3,25 se dostala díky mému kojení na 7,53. A to moje mamka kojit nemohla, neměla mlíčko. Takže se nestresuj, příroda je moudrá, jen v porodnici opravdu přikládej tak často, jak si mrně řekne.

Úspěšné kojení přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.11.05 13:42

Někdo ho mít nemusí. Kamarádka ho měla spousty a nekojila, já měla, kojila, někdo má, nekojí, nemá a kojí…
Podstatná věc, pokud je, neodstříkávat nemačkat! Může to spustit kontrakce a samotný porod! Kdyžtak nosit ty vložky prsní, ale hlavně nic nemačkat a netlačit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.12.05 09:42

Také jsem v těhu žádné mlezivo neměla. Po porodu to chvíli sice trvalo, než se mi laktace spustila (měla jsem mléko až začátkem čtvrtého dne), ale nakonec jsem měla první týden takové přebytky, že jsem musela odstříkávat (a bez elektrické odsávačky bych asi nepřežila… :oops: ). Pro kojení jsou podstatné první dny po porodu, není rozhodující, zda máš nebo nemáš mlezivo v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
6.12.05 10:01

Ahojky,
vůbec se nestresuj.Mi se u prvního syna tvořilo mlezivo už kolem 20týdne,mláke jsem měla už 3den po porodu(a to jsem rodila císařem),malý tahal v porodnici 90ml a stelne jsem ve čtyřech měsících musela začít dokrmovat,protože mléko najednou nebylo.
Teď se mi mlezivo nedělalo v těhotenství vůbec,dokonce jsem si kvůli tomu koupila spešl olej od Welledy(vypaltil se mi až po porodu v krizích),mléko jsem měla až pátý den po porodua Vojtíška plně kojím ještě teď.Za osm dní mu bude sedm měsíců.
Takže ono to vůbec není o tom jestli se v těhu mlezivo tvoří.

Pohodový porod a zdravé miminko
Dana a 2rošťáci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.12.05 04:12

Mlicko

kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid!

Mlezivo se spousti az po porodu!!!
Mlicko tak do dvou az tri dnu.

Hlavne kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid

Jarka a Hugina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení