Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
mám dotaz za svou švagrovou, v dubnu má rodit a ke gynekologovi chodí kamsi na Letnou (Praha 7), bohužel mi není schopná říct kam
A chce tam i rodit. Mám zjistit, jestli tam nějaká porodnice je (našla jsem jen Lékařský dům Holešovice - www.lekarskydum.cz a nejsem si jistá, jestli je to ono).
Nemáte někdo s porodnicí někde na Letné zkušenosti???
Předem děkuji!
Eliška
Ahoj Elisko,
na Letne sem take bydlela i v dobe, kdy se nam narodil syn, ale porodnice tam zadna neni, ani v lekarskem dome ne. Co ja vim, tak v Praze se rodi pouze v Podoli, v Motole, na Vinohradech, v Krci a u Apolinare. Mozna nekdo neco jeste doplni, ale na Letne opravdu nic neni. Nejbliz by asi byl Motol, ja rodila v Podoli.
Pa
Eva
Ahoj Eliško,
napadlo mě, že tvoje švagrová možná chodí k doktorovi do Gennetu, které je v Kostelní ulici za vjezdem do Letenského tunelu vedle gymnázia nad Štolou. Mimo jiné se tu dělá např. ultrazvukové vyšetření plodu. Já jsem tam byla v těhotenství 2× - poslala mě tam moje doktorka protože přeci jenom její ultrazvuk není až tak super a nebyla si tam něčím jistá. Ale v žádném případě tam není porodnice.
Gina
Ahoj,
já mam pocit, že v Gennetu rodí, ale málokoho, je to jen přes známost. Já tam taky byla na utz, a musím říct, že je to tam opravdu hezké a ten přístup, to se nedá srovnávat s normální nemocnicí, prostě super.
Radka
Ahojky,
na Letne porodnice urcite neni, bydlim tu
v Gennetu se rodit neda (www.gennet.cz). Nejbliz odsud je Motol, o kousek dal Bulovka, tam se rodit taky da. Ostatni porodnice v Praze uz napsala Eva.
Overila si svagrova, jestli tam opravdu rodi?
Hezky den
Mata
Ahoj,
diky za vsechny reakce!!! Ja prave taky nikde na Praze 7 o zadne porodnici nevim, hledala jsem vsemozne na netu, a tak jsem se chtela presvedcit, jestli jsem hledala spravne!
Problem je, ze svagrova je hloupa vesnicka husa (a to neni nic proti lidem z vesnice, ja taky puvodem nejsem z prahy…) a vzdycky nekde slysi nejakej drb nebo zpravu agentury jednapanipovidala a okamzite to vezme za skalopevny fakt a nikdo ji to nevymluvi…
ale to uz je na jinou diskuzi!
Jeste jednou moc dekuju a preju krasny zbytek vikendu!
Eliska
No, já si pamatuju, že když měla rodit Žilková, tak někde otiskly fotku jak je v nějakém zdrav. zařízení a psalo se,že je to porodnice na Letný. Taky mě to dost překvapilo, protože kousek od Letný bydlím. Nepoznala jsem ani ten barák. Tak jestli tvoje švagrová nemyslela tento bulvární drb ![]()
Lufi, to bude ono. Zilkova jako tehule byla vyfocena pred Klinikou Sv. Klimenta, ktera se z Klimentske ulice prestehovala sem, je to opraveny barak vedle gymplu na Stolou a tesne pred „vstupem“ do Letenskych
u…
Delaji tam geneticke a prenatalni vysetreni, ale porodnice to urcite neni.
Co se tyka Lekarskeho domu, tak tam se tedy urcite nerodi, pak bydlim hned v dalsim bloku ![]()
Nechysta se ta tva svagrova na ambulantni porod?
Vysvetli ji radsi co to jsou perinatologicka centra.
Cau, Marki
Marki, jak tak Gandelion popisovala svoji svagrovou tak ta by to myslim nepochopila. Nic ve zlym. Jestli si mysli, ze specializovana klinika na prenatalni peci je jenom diky fotce v Blesku s tehotnou „celebritou“ na titulni strance hned porodnice, tak tady je vysvetlovani jen hazeni hrachu na stenu. .. ![]()
Ahoj,
tak to musim uvest na pravou miru - vcera jsme meli se svagrovou diskuzi a nevim, jestli jsem tak blba ja (pravda, uz jsem dva roky doma, tak mi trochu odumiraji mozkove bunky…) a nebo jestli je blba ona!
Fakt chodi do Gennetu (to bylo prace, to z ni dostat, ona si totiz nepamatuje nazev, protoze tam chodi „teprve“ tri mesice), a pry ji nabidli, ze tam muze rodit, protoze aby mohli dal provozovat porody musi podle zakona mit 500 porodu rocne nebo tak neco? A po me chtela, abych ji zjistila, ne JESTLI se na Letny rodi, ale JAK se rodi v Gennetu! Jsem asi fakt blba…
Takze jeste jednou diky za pomoc!!
Hezky den preje Eliska
a co tam chodi tie „zatial tri mesiace“ robit ??? teda ja osobne ked som tam bola nedavno na genetickom UTZ a informovala som sa na recepcii a potom aj priamo u lekara, bolo mi povedane, ze su specializovane pracovisko a neprevadzkuju klasicke gynekologicke ambulancie (chcela som sa tam prehlasit). tak potom nerozumiem, na co tam chodi, ma nejake problemy ze je pod neustalym odbornym genetickym dohladom ? inak si to neviem vysvetlit. ja som to tam vtedy pochopila tak, ze (az na vynimky s nejakymi komplikaciami u ktorych sa asi nieco sleduje castejsie) sa tam chodi prakticky „jednorazovo“ na specialne UTZ, amnio resp. nejake dalsie specialne geneticke vysetrenia. a osobne som ani pri prehliadke tohoto pracoviska nikde nestretla ziadny porodny sal .....
to je nejaky zmatok ![]()
![]()
ja myslim, ze v tobe to fakt nebude…
dostala me hlaska - chodi tam „teprve“ tri mesice…
navrhnuji, ze zavolas do Blesku a az svagrice porodi, tak ze ji pred Gennetem vyfoti… ![]()
NO trochu blbej humor, ja vim…