Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
SuzaG píše:lopata píše:Je jasné,že dítě nechci jen kvůli penězům,ale pokud splácíš dům,hodí se každá koruna.A hlavně,ty píšeš o 17.OOO,–,ale porodné už tolik není!!!!SuzaG píše:no jo, češi… jak to ojebat, abysme to dostali… bože lidi, to jste na tom tak špatně?? máš díte kvůli 17. tisícům, nebo kvůli tomu že chceš?? Pak se nedivím, že je čr prezentována ve světě tak, jak je..
Dobrý den,zajímalo by mě,z jak dlouhé doby před porodem se to bere? Např. pokud budu před porodem na nemocenské a přítel by si na těch pár měsíců domluvil v práci,že mu papírově sníží příjem,abychom klesli pod těch 17.000,– ,bude to stačit? Nebo se to bere třeba příjem za celý rok zpátky?
Ok, je 13 tisíc… ale stejně si myslím, že ty komlikace Vám za to nestojí… a nejste jediní, kteří něco splácí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusím tady ospravedlnovat to,že chci porodné a přitom mám dům.Dům si postavil přítel,já ho za své vybavila a jsem bez peněz.Bude to mé první miminko a moc ráda bych mu koupila nějaký slušný kočárek,vše ostatní snad podědím po příbuzných.Mrzí mě,že já která 13let pracuju a platím daně,nebudu mít na porodné nárok a kdejaká socka od státu jen dostává.
A taky mě dost mrzí vaše názory na mě.Jasně,nemuseli jsme mít dům,ale já ted šetřím kde se dá a vy mě tady máte za nějakou prachatou,co se snaží odrbat stát kde se dá.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si v žádném případě nemyslím, že jsi prachatá a chceš odrbat stát. Ale nemá význam, že to porodné zrušili, když se prostě dá takovýmhle způsobem získat. Myslím si, že v současné situaci, v jaké stát je, by se mělo porodné zrušit úplně - pak by to bylo spravedlivé, protože takhle to opravdu nahrává jen těm nemakačenkům, o kterých se tu často zmiňujeme. Nebo ho prostě zachovat, ale bez rozdílu. Já osobně bych ho všem přála, ale jeho zrušení chápu.
- Citovat
- Upravit
Jenže já v tuhle chvíli budu raději sobecká a budu myslet na sebe a své dítě než na stát.Je sice pravda co tu píšeš,ale já stát do téhle situace nedostala a pokud mám šanci na to,jednou od něj něco dostat,tak toho chci využít.Je mi 30let,nikdy jsme já ani přítel nebyli na podpoře.Takže zatím jsem jen státu dávala.S domem jsme se zadlužili až do 55let.Nejsme nároční,dokážeme vyjít z mála,ale moc bych si přála zažít ten luxus a jezdit po městě s novým kočárkem.A ten bude jen pokud dostaneme to porodné.
Tak mě prosím nesudte jen proto,že chci to,co mají tisíce jiných maminek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže tisíce maminek přece nemá dům. Já si prostě myslím, že když má někdo vlastní dům, tak není tak chudý, aby potřeboval porodné. Ono platit si vlastní dům a pak říkat, že člověk nemá na kočárek si podle mě protiřečí. Omlouvám se, ale mě to prostě přišlo totéž, jako když si koupím na splátky BMW a pak si budu zoufat, že potřebuji sociální dávky, jelikož nemám na jídlo. Vy ty peníze prostě máte, ale vrážíte je do vlastního bydlení, je spousta jiných lidí, kteří opravdu mají problém i s bydlením. Já třeba také mám dům, ale splácím takové splátky, aby mi zbývaly peníze na normální život. Ale o tom tahle diskuze není, už dám pokoj. Neber si to prosím osobně, nesoudím Tě, ale nemůžeš říkat, že jsi chudá a nemáš na kočárek když máš dům.
- Citovat
- Upravit
Myslím si,že vlastní dům má víc jak tisíce maminek. Podle mě je zodpovědné si nejdříve zajistit bydlení a pak mít děti. Neříkám,že bez porodného nebudeme mít co jíst,kočárek mohu také zdědit po sestře. Jenže mě štve tahle situace,že doted mohly porodné dostávat všechny bez rozdílu a nyní,když konečně budu mít dítě i já,se to mění.
A pro přesnost,dům je přítelův.Ale podle tebe asi,když budu chtít nový kočárek,měl by ho on prodat.Protože je strašná troufalost chtít po státu 13.000,–,když mám vlastně to štěstí a mohu bydlet u přítele v domě.Jo,to bych mohla klidně i odmítnout mateřskou,protože mámě dům za 1,5milionu,takže jsme vlastně pracháči.Neříkám,že jsme chudí,ale pokud nechceme skončit na ulici,musíme dům splácet dál.
Nebudu se tím dál zabývat,zašlo to mimo můj dotaz. Jen by mě zajímalo,kolik dětí máš ty? Pokud už nějaké máš,kolikrát si se ty zřekla porodného ve prospěch státu? ![]()
A bohužel to nejde,nebrat si tvá slova osobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady vůbec nebylo pochopeno, co tím vlastně chci říci. Dále se tedy k této diskuzi vyjadřovat nebudu.
- Citovat
- Upravit
Bože holky, stát nás tady drbe, jak jen může, tak vůbec nevidím důvod, proč neupravit příjem tak, aby to na to porodné dalo, když to jde. A přestaňte tady někomu závidět, že má barák! Si ho postavte taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Flooa píše:
Bože holky, stát nás tady drbe, jak jen může, tak vůbec nevidím důvod, proč neupravit příjem tak, aby to na to porodné dalo, když to jde. A přestaňte tady někomu závidět, že má barák! Si ho postavte taky
Děkuji za názor
.Jsem moc ráda,že ho má někdo stejný jako já. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to taky takhle uděláme. Teda jestli nám to vůbec půjde. Je to 13.OOOKč a ty jen tak na ulici nenajdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A prosím tě, nějak jsem to nenašla, mateřská je 60 nebo 70% z platu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Flooa píše:
A prosím tě, nějak jsem to nenašla, mateřská je 60 nebo 70% z platu?
Tak to vůbec netuším,ale také by mě to zajímalo. Ani se nemám koho zeptat,protože kamarádky byly na mateřské už loni a letos je zase vše jinak.
Ale zkusím se zeptat v nějaké diskuzi tady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo, češi… jak to ojebat, abysme to dostali… bože lidi, to jste na tom tak špatně?? máš díte kvůli 17. tisícům, nebo kvůli tomu že chceš?? Pak se nedivím, že je čr prezentována ve světě tak, jak je..
No no no, jakýpak ojebat? Ráda bych upozornila všechny, co se tady bijí v prsa a vykřikují, že porodné nechtějí - že žádat o porodné NIKDY NEBYLO A NENÍ POVINNÉ. Takže kdo si myslí, že tím státní rozpočet vytrhne (samozřejmě že ne!) tak ať prostě o porodné nežádá a nechá ostatní, kterým by pomohlo, na pokoji! Mě to taky štve. Jedenáct let jsem vydělávala a odváděla do rozpočtu a na porodné a následně na rodičovský příspěvek mám bohatě vyděláno. Stát mi nedává žádnou almužnu, jenom mi vrací to, co jsem mu já odváděla roky. A velmi by mě zajímalo, kolik z těch, co mají druhé dítě a vykřikují, že se bez porodného obejdou, se mohlo přerazit, aby ho na první dítě dostaly! Ty takzvané škrty jsou opravdu jenom pro ty, co pořádně nepracují a pracovat nikdy nebudou
Porodné by mělo jednoznačně zůstat na první dítě pro všechny a kdo ho nechce, tak si ho nemusí brát!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to mě zase přijde teda dost rozporuplné, že se o porodné zajímá zrovna někdo, kdo má dům.