Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3643
26.1.11 19:23

Moc hezky napsané :potlesk:
Už jsem se bála,že jsem tu jediná,kdo o ty peníze stojí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinaPrikryl
5.2.11 10:19

Tak tohle je totální blbost co tu píšeš oni mají dům a někdo byslí v podnájmu oni platí nájem formou hypotéky v tom případě se navážej do lidí co amjí na nájem ane tady do paní která chce jen něco co ji právem patří. to je totální p*****na co tu píšeš to jim ten dům závidíš?? Já se o to porodný taky budu snažit proč by ho měli dotávat jen a zase lidi co nemakaj!!! :twisted: :twisted: :twisted: Tak tohle mě vážně nasralo

• Citovat
  • Upravit
3643
5.2.11 16:48

:palec:
Taky si myslím,kolikrát někdo platí větší nájem než my hypotéku. A s porodným to přeci vůbec nesouvisí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
8.2.11 17:22

Správně :palec: Tak hlavně, ať nám to výjde a něco nám daj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
9.2.11 13:04
SuzaG píše: :palec:
Taky si myslím,kolikrát někdo platí větší nájem než my hypotéku. A s porodným to přeci vůbec nesouvisí…

S tím souhlasím, je jedno jestli někdo platí hypotéku nebo nájem. Kdybych čekala mimi, tak bych chtěla taky porodné. Pro mě buď zrušit pro všechny a nebo pro všechny nechat. Takhle je to prostě nespravedlivé, asi jako vše v tomhle státě. Ten kdo maká bude platit a platit. A ten kdo makat nechce bude dostávat :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
10.2.11 01:39

měla bych dotaz, když budu na nemocenské, než nastoupím na mateřskou, tak můj příjem bude brána částka,kterou my vyplácela sociálka na nemocenské, nebo částka, kterou bych normálně dostala v práci, kdybych pracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.2.11 13:37
lasička1 píše:
Jenže si myslím,že pokud matka i otec dítěte pracují,tak nemají šanci se vejít do částky,u které nárok na porodné je.Takže se zase platí těm,co nepracují. :-(

jj bohužel máš pravdu :-( všechny tyto zákony jsou buď pro bohaté nebo pro lidi, kteří nepracují :-( ale pro lidi mezi tím nic :-( chtělo by to tam nahoře všechno postřílet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.2.11 13:39
Denino píše:
měla bych dotaz, když budu na nemocenské, než nastoupím na mateřskou, tak můj příjem bude brána částka,kterou my vyplácela sociálka na nemocenské, nebo částka, kterou bych normálně dostala v práci, kdybych pracovala?

bere se částka, kterou budeš dostávat na nemocenské… tedy 60% DVZ x počet dní v měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
26.2.11 13:41
Ajuše píše:
SuzaG píše: :palec:
S tím souhlasím, je jedno jestli někdo platí hypotéku nebo nájem. Kdybych čekala mimi, tak bych chtěla taky porodné. Pro mě buď zrušit pro všechny a nebo pro všechny nechat. Takhle je to prostě nespravedlivé, asi jako vše v tomhle státě. Ten kdo maká bude platit a platit. A ten kdo makat nechce bude dostávat :zed:.

přesně tak, kdo chce makat nic nedostane, a kdo ne, tak dostane vše :-( nechápu proč to neudělají aspoň na první dítě pro všechny :-( to je teda spravedlnost v tomto státě :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9588
22.3.11 07:08

Hojkyyyyyy … tak je to teda mazec stěma všema názorama … naši politici sou pitomci, hrabou si akorát pro sebe a nám pracujícím urvou každej pětník od huby …

Tak se optám ještě teda takhle … když jdu žádat o porodný, nikoho na úřadě nebude zajímat, že mám hypotéku nebo podnájem … budou chtít vědět jen trvalej pobyt a manžela nebo druha???? jako společnou domáctnost, společný příjmy??? a porodný mě teda vypočítaj podle čeho a zčeho???? … než sme započali, makala sem jako šroub, od prosince sem na neschopence …

Kujuuuuuuuuu za odpovědi :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.11.11 20:33

děs

Tak já si myslím,že vůbec přece nesejde na tom zda někdo vlastní byt, či dům, jestli platí nájemné,nebo hypotéku, sakra lidi, jde o to jak se stát chová k mladým lidem co chtějí žít normálním životem,který začíná zrozením života, o tom to je .Vždyt ty děti rodíme zase jako další dílek pro stát, vždyt oni budou zase odvádět daně atd.atd. nikdy se nebudu zastávat státu,který nahrává jen těm co nemakají,nebo nepracují, čekám miminko a na porodné taktéž nemáme nárok,protože o pár tisíc přesahujeme, ale jen rámcově, ve skutečnosti odvedeme tolik peněz za nájem a výdaje, že by jsme ještě potřebovali. A naprosto chápu Paní co chce ve 30ti porodní na miminko aby mu mohla pořídit kočárek, proboha, ta oponentka asi nechápe, že platit byt nebo platit hypotéku je šílená zátěž..bohužel nechápu její rozhořčení, a neustálé připomínání toho že když má člověk dům nemá chtít porodné..a to jako proč?? Protože celý život pracovali tak můžou dál??A ti co nepracují tak chudáčci nemají..tak jedna rada, plaťte drahá paní těm lidem Vy..a My ostatní ženy pracující celý předchozí život do otěhotnění, si své porodné zasloužíme a chceme jej na potřeby miminka.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.11.11 13:29

ahoj, :pocitac: tak jsem zjišťovala dál. Od nového roku má být změna, takže Ti to teď neřeknu přesně. V každém případě na porodné to nevyjde, tam je částka příjmu pro dva max. 16.995,– Kč a když bys byla sama, tak 10.752,– Kč. V případě, že bys uvedla, že nežiješ s otcem dítěte, tak bys musela prokázat, že nemáte společnou domácnost a mít rozhodnutí od soudu o svěření dítěte do vlastní péče. Nebo by nesměl otec figurovat v rodném listě. Což je hloupost.
Jinak rodičák bude od 1.1.2012 celý překopaný, takže se pak ozvi a já ti to zjistím přesně co schválí. Chystá se, že si budeš moct volit mezi 2,3 nebo 4letou variantou. Celková částka potom bude činit za celou dobu 220 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat