Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
26.7.11 12:36

My třeba nemáme nárok od narození ani na přídavky pro dítě, je to blbá 500,– ale zamítli, že si máme zažádat zas za půl roku, víckrát jsme nežádali a na tu jejich almužnu jim se… ať si nechají ti darebáci pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.7.11 12:51

Jen technická - nemá to v kompetenci ČSSZ, ale úřad práce - odbor státní sociální podpory (i ty přídavky na děti, rodičovský příspěvek…)

Mi vadí všichni nepřizpůsobiví asociální existence, pracovala jsem ve výše uvedené instituci a nejsou to jen Romové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
26.7.11 12:53
Pipet píše:
Jen technická - nemá to v kompetenci ČSSZ, ale úřad práce - odbor státní sociální podpory (i ty přídavky na děti, rodičovský příspěvek…)Mi vadí všichni nepřizpůsobiví asociální existence, pracovala jsem ve výše uvedené instituci a nejsou to jen Romové…

tak takovou práci bych dělat nemohla…to by mě asi brzy vyhodili za prostořekost :wink: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
74217
26.7.11 12:57
Pipet píše:
Jen technická - nemá to v kompetenci ČSSZ, ale úřad práce - odbor státní sociální podpory (i ty přídavky na děti, rodičovský příspěvek…)Mi vadí všichni nepřizpůsobiví asociální existence, pracovala jsem ve výše uvedené instituci a nejsou to jen Romové…

To je jedno, kdo to má na starosti. Důležité je, že prostě normální lidi nemají nárok na nic. Ty když nezaplatíš nájem nebo cokoliv tak je hned problém i kvůli blbé 100,– ale jiní neplatí roky a ještě dostanou bydlení, za pakatel a stěžují si jak jsou ukřivdění, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.7.11 12:59
IvkaH píše:
Pipet píše:
To je jedno, kdo to má na starosti. Důležité je, že prostě normální lidi nemají nárok na nic. Ty když nezaplatíš nájem nebo cokoliv tak je hned problém i kvůli blbé 100,– ale jiní neplatí roky a ještě dostanou bydlení, za pakatel a stěžují si jak jsou ukřivdění, že.

Jistě, jen ať zakladatelka nedělá čóro u nepravé úřednice :mrgreen: (i když… ony za to taky nemůžou, že jo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
26.7.11 13:01

NO, ono rasista…pochybuji, že normální lidi si porodný nechají, případně ho někde prohýří. Použíjí většinou vše pro dítě. Což je základ kvalitního státu a todítě bude ten stát pak živit. Nenormální lidi kteří porodné případně i dostanou, protože naněj mají nárok…jsou jedině nefakčenka, který snad rodí pro peníze a na dítko porodné použijí jen z části. Vím, že j to s prací špatné,sama jsem ji dlouho hledala, ale nedokážu si představit, že byaspoň chlap nepracoval a nedonesldomů nějakou korunu. I klidně uklizeče,vrátného. Prostě cokoliv. A ti co na porodné dosáhnou, jsou opravdu snad jen skupina na okrajispolečnosti.Ti by snad neměly mítpak už ani ty děti.
Asi jsem to napsala dost hnusně, je to na delší debatu, a toto není téma proto určené.
Holt na porodné je těžkédosáhnout.A druhorodičky si můžou prachy vycucat z prstu.
Asi nerodime určitě pro peníze, ale pro to mrně, že chcemeděti,ale když není namlíko, tak to ty děti nezajímá, že je máme rádi, toho se nenají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
26.7.11 13:01

Jo jo pěkně a pravdivě napsané … ale proč je na ČR pořád krátká, proč se jich všude dokážou zbavit a my ne??? Já jsem sice na vesnici a v nejbližším městě jich moc není, ale strašně mě to rozčiluje. Pak se pořád dělají úpravy zákonů a chybí peníze …

Hanahcotton píše:
avm3 píše:
Příjem rodiny nesmí být vyšší než 2,4 násobek životního minima. Pro stanovení životního minima se přitom započítává i narozené dítě/děti.A navíc i když nejste manželé a máte nějak napsanou společnou domácnost, tak se bude započítávat i jeho plat… Jak píše sestramona - pro nás normální prostě není …
Pořád dělají změny zákonů, které pomůžou akorát … no nechci být rasista a nechci se rozčilovat …
Já myslím, že nikdo není rasista, pokum mu vadí romové, to jen sami oni si tento název přivlastnili, protože oni nejsou samostatná rasa - lidská rasa = velká skupina lidí s podobnými, dědičně podmíněnými tělesnými znaky.
Oni jsou etnikum = Romové (exonymum Cikáni[5]) jsou etnikum, jehož kořeny sahají do středověké Indie.
To nechci poučovat, jen už mě štve z jejich strany to jejich věčné,, že kdo není přičmoudlej( sorry za ten výraz) jako oni, tak je rasista" :zed:
Ale asi by bylo zbytečné jim vysvětlovat rozdíl mezi rasou a etnikem :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
26.7.11 13:05

Když jsme se s přítelem domluvily na tom, že chceme miminko, tak mě ani nenapadlo, že se nějaké porodné dává (dávalo). Miminko chceme, protože chceme, ne pro peníze … ale štve mě ta nepravedlnost a to ve všem … pořád se upravují zákony a pořád někde nejsou peníze …
Každopádně myšlenka, že existuje nějaké porodné, mě napadla, až to řešila kolegyně, co šla na mateřkou. Já bych si bývala ani nevzpoměla, že něco takového je :)

Roxi píše:
No tak to je fakt síla! Bohužel jsem i tyhle reakce čekala, že to tak bude. jasně že my NORMALNI nerodime pro porodný, ale ty peníze se hodí. Máma mi říká, nikdy jsme takové problémy neměli málem nás prosili, abychom měli děti a ted? Opravdu hrůza.. na to porodný nemám šanci dosáhnout, páč já sama vydělám víc než je živ. minimum a s přítelem jeee nám by se asi vysmáli, kdybych si zažádala. Ale naschvál si tam fakt zkusím zajít a požádat si a na všechno se zeptat. 4lověk tady škudlí každou korunku aby tomu malému špuntovi mohl dopřát v rámci možností luxus a ty sociálně nepřizpůsobiví si jezdí v drahých autech a ještě k tomu bydlí zadarmo.. ale nebudu se rozčilovat ještě si malej řekne radši zůstane v bříšku než jít ven :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.11 13:06
avm3 píše:
Jo jo pěkně a pravdivě napsané … ale proč je na ČR pořád krátká, proč se jich všude dokážou zbavit a my ne??? Já jsem sice na vesnici a v nejbližším městě jich moc není, ale strašně mě to rozčiluje. Pak se pořád dělají úpravy zákonů a chybí peníze …
Hanahcotton píše:
avm3 píše:
Příjem rodiny nesmí být vyšší než 2,4 násobek životního minima. Pro stanovení životního minima se přitom započítává i narozené dítě/děti.A navíc i když nejste manželé a máte nějak napsanou společnou domácnost, tak se bude započítávat i jeho plat… Jak píše sestramona - pro nás normální prostě není …
Pořád dělají změny zákonů, které pomůžou akorát … no nechci být rasista a nechci se rozčilovat …
Já myslím, že nikdo není rasista, pokum mu vadí romové, to jen sami oni si tento název přivlastnili, protože oni nejsou samostatná rasa - lidská rasa = velká skupina lidí s podobnými, dědičně podmíněnými tělesnými znaky.
Oni jsou etnikum = Romové (exonymum Cikáni[5]) jsou etnikum, jehož kořeny sahají do středověké Indie.
To nechci poučovat, jen už mě štve z jejich strany to jejich věčné,, že kdo není přičmoudlej( sorry za ten výraz) jako oni, tak je rasista" :zed:

No ony, ale ty peníze nechybí ani tak kvůli nepřízpůsobivým, ale protože to ty prasata co si volíme pořád tunelují a nevadí jim, že to vidíme všichni. Je celkem jedno jestli se dnes volí pravá nebo lévá, i když jsem pro pravou, jsou tam na obou frontách stejní parchanti, kteří to rozkrádají a jen si zahřívají koryta. Dokud je všechny nekopnou do zadku a nevymění, tak se tu nic nezmění! :cert: A stejně dopadneme, jak Řecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
26.7.11 13:21

tak tak :zed:

IvkaH píše:
avm3 píše:
Hanahcotton píše:
avm3 píše:
No ony, ale ty peníze nechybí ani tak kvůli nepřízpůsobivým, ale protože to ty prasata co si volíme pořád tunelují a nevadí jim, že to vidíme všichni. Je celkem jedno jestli se dnes volí pravá nebo lévá, i když jsem pro pravou, jsou tam na obou frontách stejní parchanti, kteří to rozkrádají a jen si zahřívají koryta. Dokud je všechny nekopnou do zadku a nevymění, tak se tu nic nezmění! :cert: A stejně dopadneme, jak Řecko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
26.7.11 16:01

já už sem se tu rozčilovala nad novou „ideou“ porodného několikrát. Něpřímá úměra - čím míň děláš, tím víc od státu dostaneš a takhle náš stát opravdu podporuje k rození dětí jen romské etnikum, kteří ty peníze vezmou a určitě je za to dítě neutratí. Někdo si řekne 13.000,– co to je, ale spoustu rodin by za to pořídila aspoň kočárek. Ať porodné seberou všem a bude to! Náš stát chce ušetřit, tak vezme peníze pracujícím a dá je „netáhlům“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20830
26.7.11 16:34

Prosím upusťte od pojmů my vs. oni - „ne/normální“ lidé. Veškeré generalizace na skupiny a rasy jsou na portálu nevhodné.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
1.9.11 15:14
Denino píše:
já už sem se tu rozčilovala nad novou „ideou“ porodného několikrát. Něpřímá úměra - čím míň děláš, tím víc od státu dostaneš a takhle náš stát opravdu podporuje k rození dětí jen romské etnikum, kteří ty peníze vezmou a určitě je za to dítě neutratí. Někdo si řekne 13.000,– co to je, ale spoustu rodin by za to pořídila aspoň kočárek. Ať porodné seberou všem a bude to! Náš stát chce ušetřit, tak vezme peníze pracujícím a dá je „netáhlům“ :cert:

No jo no,pracuješ tak si nic nezasloužíš.netaháš tak halt stát žíví celé tyhle familie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11516
2.9.11 13:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
5.9.11 16:23

No já si to pro jistotu šla ověřit a paní mi opravdu řekla no to ani pak nechodte to byste tu stála frontu úplně zbytečně. Prostě na to, abychom dostali porodné máme ,,moc" peněz :lol: což je opravdu směšné. A paní říká, že i na přídavek nemáme nárok takže prostě nic!! Opravdu smutné, ale já už to neřeším at si ty peníze třeba nechají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat