Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
417
8.9.11 13:21

Ahojky,

chtěla jsem se zeptat, zda dostanu porodné???
Všude čtu něco jiného…
Já jsem nezaměstnaná jsem na úřadu práce. Nikdy jsem neměla zaměstnání. Mám jen brigádu, dostávám 2000 měsíčně. Manžel má přiznaných jen 9000 měsíčně.
Ale bydlíme v rodinném domě, kde žijí i moji rodiče a brácha.
To životní minimum se počítá jen na nás dva a miminko, nebo i na ostatní členy rodiny ?? :cry:

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.9.11 13:23

ŽM pro porodné se podle toho, co vím, vypočítává jen z příjmu rodičů, bez ohledu na to, kdo další s tebou v domě žije. Jinak je to např. u příspěvku na bydlení, tam se počítají všichni členové domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
8.9.11 13:28

Dííííky moc :huban:
To mě těší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454
8.9.11 13:35

pardon,že se sem motam holky, ale jak je to s rodičákem… tam se počítaj taky jen příjmy rodičů nebo všech hlášených v bytě? díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.9.11 15:50

Jj počítají se jen příjmy rodičů jak u porodného tak i u rodičáku. Jinak Elinko co tu píšeš, tak si myslím, že porodné dostanete bez problému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jareczka
21.9.11 20:45

Ahojky,
také jsem se chtěla zeptat, jestli mi náhodou některá neporádíte. Byla jsem zaměstnána, můj čtvrtletní příjem požadovaný za rozhodné období je 30600 (tzn. 10600/měs.), tatínek miminka je Slovák,nežijeme spolu a v rozhodném období nepracoval. Neměl tedy žádný příjem, nepobíral ani podporu, nic, ani nikde nepracoval načerno a neměl brigádu. Dnes jsem byla žádat o porodné a paní úřednice mě vyhodila a stím, že pokud otec nepracuje nárok nemám, pokud je otec cizinec, nárok nemám, pokud nebyl veden na Úřadu práce nemám nárok. Je mi to trochu divné, jelikož jsem myslela, že jediná podmínka je, abychom se vlezli do sumy 16 997Kč/měs.) tj. 2,4 násobek životního minima. Tak se chci zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost, případně jak to řešit.Mě bylo řečeno, že se to musí předat právničce, že to by si tak mohl žádat každý. Ještě jsem zapomněla zmínit, že jsem dokládala jak formulář o našich čtvtletních příjmech, tak také čestné prohlášení tatínka, že se mnou nežije a že v rozhodném období neměl příjem, Dškuji.

• Citovat
  • Upravit
11516
24.9.11 15:06

Ahoj, máš otce uvedeného v rodném listě dítěte?
Jinak podle portálu ministerstva práce a sociálních věcí je to s cizincema takto: Nárok na dávky má pouze fyzická osoba a s ní společně posuzované osoby, které jsou hlášeny k trvalému pobytu na území České republiky, a občané Evropské unie, krytí nařízením EP a Rady (ES) č. 883/2004 a 987/2009 nebo nařízením Rady (ES) č. 1408/71 a 1612/68. U cizince se za trvalý pobyt na území České republiky považuje pobyt po uplynutí 365 dní ode dne hlášení k pobytu. Do doby 365 dnů pobytu na území České republiky se nezapočítává doba, kdy je osoba žadatelem o udělení azylu ubytovaným v pobytovém středisku Ministerstva vnitra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jareczka
26.9.11 19:23

Ahoj Ivaninko, ano, otec je uveden v rodném listě, uvádět jsem ho nechtěla, ale chtěl on. Je nezaměstnaný a to dlouhodobě, takže mi neplatí ani alimenty a to porodné by se mi fakt šiklo na novou pračku (stará odešla do křemíkového nebe). Z toho cos mi napsala jsem nepochopila, jestli se mne to týká. Otec je z členkého státu EU (Slovák), tady (ČR)k pobytu hlášen nebyl. Myslela jsem, že porodné závisí na tom, kde se miminko narodí a hlavnš na trvalém pobytu matky, tedy mne, a já jsem trvale hlášena tady. Tak čekám,co mi sdělí z té sociálky, snad to schválí. Každopádně děkuji.

• Citovat
  • Upravit
nunu123
30.9.11 14:00

porodné jen pro prvorodičky

porodné dostane každá prvorodička!
ten kdo čeká druhé atd… nedostane ani korunu a kdo to pos***?? cigáni!! rodili za porodné a děti házeeli do děcáku… tím se to skazilo!!! nejsem rasistka protože já osobně jsem na půl romka ale je to tak lidi roděj pro peníze a děti pak jak kupu smetí házej do dětského domova!!!

• Citovat
  • Upravit
2216
30.9.11 15:27
nunu123 píše:
porodné dostane každá prvorodička!
ten kdo čeká druhé atd… nedostane ani korunu a kdo to pos***?? cigáni!! rodili za porodné a děti házeeli do děcáku… tím se to skazilo!!! nejsem rasistka protože já osobně jsem na půl romka ale je to tak lidi roděj pro peníze a děti pak jak kupu smetí házej do dětského domova!!!

Pokud vím, tak porodné nedostane každá prvorodička, ale pouze ti, kteří mají příjmy nepřesahující 2,4 násobek živ. minima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jareczka
7.10.11 17:09

Ahoj holky, tak dneska mi prislo vyrozumeni z uradu prace a mou zadost o porodne zamitli s oduvodnenim, ze nemam narok jelikoz otec ditete zde V CR nema trvaly pobyt…jsem dost zklamana, do toho 2,4 zivotniho minima se vlezem, jde o prvni miminko a i tak mi nic nedaji, a to jsem zadala, aby otec nebyl posuzovan, jelikoz spolu netvorime rodinu, nezije s nami a ani to mi ty kozy neschvalily, jako by to platily se sveho, no tak snad budete mit vy dalsi vice stetsi!

• Citovat
  • Upravit
11516
7.10.11 17:28

To je blbý :roll: holt by nesměl být v rodném listě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
10.10.11 15:57

Hm je to na … a ano je to pravda v tomhle případě by nesměl být v rodném listě. Já už miminko doma mám a teda už jsem vypustila z myšlenek nějaké porodné, ale zkusím si zažádat o příspěvek na dítě jak budu žádat o rodičák, ale paní mi říkala že at s tím nepočítám že bych ho mohla dostat, takže beztak zase nic… hold nesmíme chodit nikdy do práce aby nám bylo vyhověno........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
13.10.11 20:46

Chtěla jsem se zeptat…ikdyž je otec uveden v rodném listě,ale nežije s přítelkyní..tak by porodné ta dotyčná měla dostat,když spolu nežijí…nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
13.10.11 21:03
ciluska píše:
Chtěla jsem se zeptat…ikdyž je otec uveden v rodném listě,ale nežije s přítelkyní..tak by porodné ta dotyčná měla dostat,když spolu nežijí…nebo?

Když je otec uveden v rodném listě, tak jsou rodina bez ohledu na to, kde mají trvalé bydliště, tudíž se počítají pro nárok na porodné dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat