Změna rodičovské

1
25.7.11 06:25

změna rodičovské

Ahoj holky, prosim, muzu zmenit jeste rodicovskou. Davala jsem ji na 2roky ale ted z rodinnych duvodu bych ji potrebovala dat na 3. Davala jsem ji predcasne a na rodicoskou nastupuji az v zari, ale uz jsem to na uradu dala, tak jestli ma cenu tam jit, ze bych ji chtela upravit. Poradte mi prosim, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
25.7.11 06:44

pokud ti ještě nepřišlo schválení, tak to podle mě půjde stáhnout. pokud to už zpracovali, tak máš smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
25.7.11 08:22

A chceš změnit délku čerpání RP anebo jen změnit délku RD u zaměstnavatele? První nejde, druhé jde. Možná, že kdyby byla příjemná úřednice, tak tvoji žádost stopí, ale tomu nevěřím, každý formulář se hned eviduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.7.11 10:02

Lucko, jestli máš na mysli rodičák, po schválení už nemáš možnost ho změnit. Pokud máš na mysli volno v práci, stačí nahlásit zaměstnavateli, že budeš doma ne do 2, ale do 3 let věku dítěte. Samozřejmě ten rok mezi 2. a 3. rokem budeš doma zadarmo, soc+zdr ti bude platit stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
25.7.11 11:31

Rozhodně můžeš změnit ;-)

Loni v září jsem nastupovala z MD na RD, rozhodnutí na 3 roky mi přišlo, ale já si to rozmyslela a 28. srpna šla na úřad změnit to na 2 roky.
Vymysli si třeba, že ti nejdřív slíbili dřívější nástup do práce a teď ti to krachlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.2.16 09:41

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost se změnou rodičovského příspěvku. Synovi bude 8 měsíců rodičovský příspěvek jsme žádali na přítele který je OSVČ jelikož si neplatil dobrovolné zdravotní připojištění automaticky nám dali rodičák na 4 roky. Z důvodu že plánujeme v blízké době ještě jedno mimi se chci zeptat jestli máte někdo zkušenost. Jestli je možné příspěvek zkrátit například na 3 roky ať vybereme co nejvíce. děkuji za odpovědi 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
23.2.16 09:45

@rokynka Pokud ani jeden nesplňujete podmínky, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.2.16 13:08

Nemůžu se dozvědět od úřednic jaké podmínky máme splňovat jsou tam dost nepříjemné už při žádání nám nebyly schopné ani podat správné informace :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
23.2.16 13:20

@rokynka To snad zas není tak složité zjistit, to by mělo být primárně tvoji starostí… Ty bys musela mít buď nárok na mateřskou nebo na nemocenskou v souvislosti s porodem a k žádosti o rodičák přiložit potvrzení od OSSZ o výši této mateřské či nemocenské. Parner by si jako OSVČ musel platit nemocenské pojištění alespoň 270 dní za poslední 2 roky, z toho alespoň 180 dní za poslední rok a k datu tvého porodu být účastníkem toho nemocenského pojištění (tedy mít zaplacený aktuální měsíc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat