RP dvouletá varianta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
RP dvouleta varianta
Prosim do kdy musim pozadat o RP, kdyz chci dvouletou variantu? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
do 26 týdnů věku prcka
a ještě k tomu nesmíš mít mateřskou pod 378 kč na den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajimava kalkulacka - zadas datum narozeni ditete a ono ti to napise, do kdy musis podat zadost o RP:
http://www.kurzy.cz/…y-prispevek/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tera:)1 píše:
do 26 týdnů věku prckaa ještě k tomu nesmíš mít mateřskou pod 378 kč na den
Pod 380 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:Tera:)1 píše:Pod 380
fakt, mě říkala paní 378 … no to je detail ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tera:)1 píše:kattkka píše:fakt, mě říkala paní 378 … no to je detailTera:)1 píše:Pod 380
Tak pani rekla spatne.Pohledej na netu.A jako detail mi to neprijde.Protoze je dosti zasadni problem.
Příspěvek upraven 22.07.11 v 15:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O formu čerpání ve zvýšené výměře 11 400 Kč do 24 měsíců věku dítěte může požádat pouze rodič, který má nárok na PPM ve výši alespoň 380 Kč za kalendářní den. O rychlejší čerpání musí rodič požádat nejpozději ve druhém kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 22 týdnů života, resp. ve kterém současně narozené nejmladší děti dosáhnou věku 31 týdnů života (doba pobírání PPM, která je dávkou nemocenského pojištění, je 28 týdnů, resp. 37 týdnů po porodu vícerčat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no pro mě to už je detail jelikož už to mám něco přes měsíc schválené ![]()
ale omlouvám se, i ti nejlepší se mýlí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uff-zrovna jsem se tady chtěla ptát,jestli jsem něco nepopo…, jelikož jsem myslela,že je to 28 týdnů trvání mateřské-a ono je to 28 týdnů od porodu. A ta kalkulačka je supr-díky
A podle té kalkulačky je to 28 týdnů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ted jsem ty stránky pročítala,a tam zase píšou,že dvouletá varianta do 24 týdnů-tak se v tom nevyznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že když tam přijdeš dříve tak se nic nestane ne
Jo jo-jdu tam v pondělí-pro jistotu. Ale znění těch zákonů je děs běs. Mě se hlavně jednalo o to,jestli už jsem to nepromeškala a to naštěstí ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Následují měsíc poté, co dítě dovršilo 22 týdnů, v zákoně je to jasně napsaný. Pokud chceš dvouletou, nahlaš jí hned při žádosti o RP, jinak ti bude do doby požádání chodit jenom 7.600,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:
Následují měsíc poté, co dítě dovršilo 22 týdnů, v zákoně je to jasně napsaný. Pokud chceš dvouletou, nahlaš jí hned při žádosti o RP, jinak ti bude do doby požádání chodit jenom 7.600,–.
To jsem četla také, ale v tabulce nad tímto vysvětlením byl pro změnu termín 24 měsíců a v kalkulačce,ktará je na výše zminovaných stránkách ti zase vyjede 28 měsíců. Proto se ptám. Takže nejlepší je tam jít co nejdříve a je jistota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit