Žádost o rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Žádost o rodičovský příspěvek
AHojky, tak jsem si byla zažádat o RP a jsem z toho docela vyjevená. Slečna na oddělení jen shrábla papíry, jedním okem se podívala, jakou jsem měla výšši mateřské a prý: „můžete jít“
tak se ptám jestli je to všechno, jestli třeba nepotřebuje rodný list
a ona na mě: „žádala jste si o porodné?“ tak jí říkám, že ne a ona na to ironicky, že teda ten list určitě chtít bude
ale třeba občanku po mě vůbec nechtěla
to je divný ne? No ale k jádru pudla. Chtěla jsem se zeptat, zda je to tímhle všechno vyřízené, nebo budu muset žádat opakovaně. Znám totiž spoustu lidí, kteří jsou na sociálních dávkách a vím, že musí podávat žádost každé 3 měsíce, tak by mě zajímalo, jestli je to u RP taky tak, nebo je to prostě vyřízené a novou žádost bych musela podat pouze tehdy, pokud by se něco změnilo. Třeba bydliště, stav nebo tak. Díky moc za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobré ráno, úřednice měla zřejmě blbou náladu
Je to vyřízené a pokud se nezmění opět zákony, tak už bys žádat znovu neměla ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj
no teda to je ale urednice…Normalne po tobe urcite mela chtit OP, aby si vse overila dle rodneho cisla.
Jinak pokud zadas jen RP, tak uz tam nebudes muset jit.
Chodi tam lide, kteri zadaji o prispevky na bydleni atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem žádala o RP, a o porodné, tak si kopírovala moji OP a malýho RL, to mi přijde u tebe zvláštní
Ale v dnešní době už se fakt asi nedivím ničemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď ráda, já jsem byla na úřadě celkem 4×
. Nejdřív mě s papírama poslali k zaměstnavateli, který na mě koukal jak z jara a poslal na ČSSZ. Všechno jsem odnesla zpět na úřad, kde mi oznámili, že mám přijít za 14 dní, že mě zatím nezaregistrují
. Po 14 dnech jsem opět přinesla všechny vyplněné formuláře + občanky nás obou + rodný list. Vše si vzali, ale neokopírovali nic. Deset dní na to mi došel dopis, že pokud do 8 dní nepřinesu rodný list, tak nebudu mít na rodičák nárok
. To si piš, že jsem tam hned v pondělí vlítla a pěkně jim nandala, co si to vlastně vůbec dovolujou. Tak jenom doufám, že teď už je to opravdu vše, protože si chlap kvůli tomu 2× bral dovolenou. Hlavně, že jsem musela vyplňovat papír, na kterém byly otázky typu: proč jsem v ČR a od jaké doby
. Dle úředníka jsem tam napsala, že jsem se zde narodila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Buď ráda, já jsem byla na úřadě celkem 4×. Nejdřív mě s papírama poslali k zaměstnavateli, který na mě koukal jak z jara a poslal na ČSSZ. Všechno jsem odnesla zpět na úřad, kde mi oznámili, že mám přijít za 14 dní, že mě zatím nezaregistrují
. Po 14 dnech jsem opět přinesla všechny vyplněné formuláře + občanky nás obou + rodný list. Vše si vzali, ale neokopírovali nic. Deset dní na to mi došel dopis, že pokud do 8 dní nepřinesu rodný list, tak nebudu mít na rodičák nárok
. To si piš, že jsem tam hned v pondělí vlítla a pěkně jim nandala, co si to vlastně vůbec dovolujou. Tak jenom doufám, že teď už je to opravdu vše, protože si chlap kvůli tomu 2× bral dovolenou. Hlavně, že jsem musela vyplňovat papír, na kterém byly otázky typu: proč jsem v ČR a od jaké doby
. Dle úředníka jsem tam napsala, že jsem se zde narodila
.
tak ten papír, proč jsem v ČR jsem vyplňovala taky
ale nechápu proč, když se na to úřednice pak ani nepodívala.Fakt mě zarážel ten přístup, ani to nezkontrolovala, co kdyby tam třeba něco chybělo nebo bylo něco špatně?
Každopádně včera mi přišlo vyrozumění o přiznání RP, takže už mě to víc nezajímá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si to sla vyridit vcera,jenze nejdriv jsem sla na ČSSZ a tam mi dali pair ptala jsem zda je to vse a ona ze jo a tak jsem s nim sla na up a odsat me poslali zpet do prace s tim ze tam potrebuji razitko tak jsem tam sla tam na me koukali jak z jara a nic mi tam nedali tak jsem tedy sla zpet a rikam ji to a ona ze to tam musi být tak jsem ji rekla at si tam zavola ze ja uz tam nejdu a ona nic dala mi papiry na chodbe jsem je vyplnila vyckala a sla dovnitr podotykam ze jsem tam cekala s malou pul hodiny kdyz na me prisla rada rekla mi ze to musi byt podepsane od pritele a ze bez toho mi to vzit nemuze
takze tam musim znovu a rekla mi ze rodny list ditete sebou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žádat znovu nebudeš, ale budeš muset provést volbu - tedy jestli na ní máš nárok - na délku RD - tak si to pohlídej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ynax píše: žádat znovu nebudeš, ale budeš muset provést volbu - tedy jestli na ní máš nárok - na délku RD - tak si to pohlídej
volbu už jsem provedla. Mám dvouletou variantu a už mi přišlo vyrozumění o přiznání částky 11.400, tak to už je teda všechno ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj Páji, taky to budu muset vyřizovat. Do kdy to musím vyřídit a zvolit 2letou variantu? tobě bude hlídat babička po 2 letech? já furt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xxpetka píše:
ahoj Páji, taky to budu muset vyřizovat. Do kdy to musím vyřídit a zvolit 2letou variantu? tobě bude hlídat babička po 2 letech? já furt nevím
Nejlépe s žádostí o rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo jasný. Dvouletá by se mi líbila, ale hlídání není, takže půjdu na 3 roky a asi nastoupím na čtvrt nebo půl úvazku, to už se snad zvládne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pájinka25 píše:ynax píše: žádat znovu nebudeš, ale budeš muset provést volbu - tedy jestli na ní máš nárok - na délku RD - tak si to pohlídejvolbu už jsem provedla. Mám dvouletou variantu a už mi přišlo vyrozumění o přiznání částky 11.400, tak to už je teda všechno ne?
Tak to už nic nemusíš. A u zaměstnavatele už máš zažádáno o rodičovskou dovolenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžu si žádost o rodičovský příspěvek vyplnit na netu, ať to nemusím vyplňovat na úřadě? A kam se tedy chodí na Správu sociálního zabezpečení nebo Úřad práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit