Porodné 2011

388
26.7.11 11:51

Porodné

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat zda nevíte jak je to ted s porodným? mělo být zrušeno pak zase ne pak zas že jen pro některé atd atd. je mi 24 nejsem vdaná, ale mám přítele a čekáme první miminko, které se nám za chvíli narodí. snažila jsem se aspon dovolat na čssz abych se jich na toto dotázala, ale dovolat se tam je prostě nemožné.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7260
26.7.11 12:02

roxi…
pro nas normalni je zrusene
dosahnes na nej jen pokud prijem vasi domactnosti nepresahuje myslim 1.6?? nasobek zivotniho minima…ktere je asi 8000. To ja sama vydelam vic nez jen ten nasobek… :roll:
uprime…jsme takova stredni vrstva a ne ze by clovek.rodil pro penize…ale na kocarek.dobry… tak.nic…tak budem setrit jeste vic.nez ted… ten stat z nas fakt vymlati posledni korunu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
26.7.11 12:06

Ahoj nechápu proč dělej ženy na to zda si za porod zasloužíme peníze nebo ne.Podle mě to je docela hustý jako že ty dostaneš a ty na to nárok nemáš páč muž ti domu donese 20tis. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143

Příjem rodiny nesmí být vyšší než 2,4 násobek životního minima. Pro stanovení životního minima se přitom započítává i narozené dítě/děti.

A navíc i když nejste manželé a máte nějak napsanou společnou domácnost, tak se bude započítávat i jeho plat… Jak píše sestramona - pro nás normální prostě není …
Pořád dělají změny zákonů, které pomůžou akorát … no nechci být rasista a nechci se rozčilovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298

Ahoj. Tak ja taky zjistovala. Pokud mas uvedeneho otce,scitaji se prijmy vas obou. Nemeli by presahnout 16tis. Bere se to za 3mesice zpatky. Ja mam termin za 14dni a budou mi to pocitat z duben,kveten,cerven. Podnikatele,kteri nic neodvadi se pocita nejaka pausalni castka kol.11tis. mesicne jako prijem. Ve zkratce. Pokud nejste na pracaku,nebo nestudujete malokdo ted dosahne. Jdi na socialku,daj ti papir na zadost o porodny,pridavky a rovnou ti reknou jestli se vejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143
26.7.11 12:07

•To znamená, že na porodné u prvního dítěte dosáhnou pouze rodiny s příjmem pod 16 992 Kč měsíčně (matka a otec žijící ve společné domácnosti bez dalších osob kromě narozeného dítěte). Příklad výpočtu (2 880 + 2 600+ 1 600) x 2,4. •U matky samoživitelky se hranice snižuje na 10 752 Kč, tj. (2 880 + 1 600) x 2,4. •Do limitu čistých příjmů se počítají nejen výdělky ze zaměstnání nebo podnikání, ale také sociální dávky, podpora v nezaměstnanosti či výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
26.7.11 12:09
avm3 píše:
Pořád dělají změny zákonů, které pomůžou akorát … no nechci být rasista a nechci se rozčilovat …

přesně o tom to je, taky bych byla považována za rasistku, kdybych tu napsala, pro koho to porodné je :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
26.7.11 12:15
Pájinka25 píše:
avm3 píše:
Pořád dělají změny zákonů, které pomůžou akorát … no nechci být rasista a nechci se rozčilovat …
přesně o tom to je, taky bych byla považována za rasistku, kdybych tu napsala, pro koho to porodné je :cert: :pocitac:

Ale je to tak my co jsme makaly a nebydlíme v gethu snažíme trochu slušně žít tak nám nas…u.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.7.11 12:16

Ty to ani nepotrebujou. Vedle nas je hospoda,parkujou tam krasny novy drahy kocarky hnedocechu. O takovym si muzu nechat zdat. Do rana bordel,rvou,16tky tehotny v minisuknich ve 2rano pod oknama s pulitrem v ruce. Masakr. A PČR nemuze nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
26.7.11 12:21
avm3 píše:
Příjem rodiny nesmí být vyšší než 2,4 násobek životního minima. Pro stanovení životního minima se přitom započítává i narozené dítě/děti.A navíc i když nejste manželé a máte nějak napsanou společnou domácnost, tak se bude započítávat i jeho plat… Jak píše sestramona - pro nás normální prostě není …

Já myslím, že nikdo není rasista, pokum mu vadí romové, to jen sami oni si tento název přivlastnili, protože oni nejsou samostatná rasa - lidská rasa = velká skupina lidí s podobnými, dědičně podmíněnými tělesnými znaky.
Oni jsou etnikum = Romové (exonymum Cikáni[5]) jsou etnikum, jehož kořeny sahají do středověké Indie.
To nechci poučovat, jen už mě štve z jejich strany to jejich věčné,, že kdo není přičmoudlej( sorry za ten výraz) jako oni, tak je rasista" :zed:
Ale asi by bylo zbytečné jim vysvětlovat rozdíl mezi rasou a etnikem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7260
26.7.11 12:25

chapu ze jste vsechny rozcileny…taky mi to mozek nebere…ale o tom tu rec neni.
Proste zakladatelko…pokud pracujes…pritel taky…a uvedes ho v rodnym liste…uz se nechytate…
takze asi tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.11 12:27

Tady je to nějak napsané, druhorodičky už porodné nedostaneme a prvorodičky, asi jen pokud jejich výdělek nepřesáhl 2,4 minima nebo to možná chápu špatně http://portal.mpsv.cz/…cane/porodne

v každém případě je to hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
26.7.11 12:30

No tak to je fakt síla! Bohužel jsem i tyhle reakce čekala, že to tak bude. jasně že my NORMALNI nerodime pro porodný, ale ty peníze se hodí. Máma mi říká, nikdy jsme takové problémy neměli málem nás prosili, abychom měli děti a ted? Opravdu hrůza.. na to porodný nemám šanci dosáhnout, páč já sama vydělám víc než je živ. minimum a s přítelem jeee nám by se asi vysmáli, kdybych si zažádala. Ale naschvál si tam fakt zkusím zajít a požádat si a na všechno se zeptat. 4lověk tady škudlí každou korunku aby tomu malému špuntovi mohl dopřát v rámci možností luxus a ty sociálně nepřizpůsobiví si jezdí v drahých autech a ještě k tomu bydlí zadarmo.. ale nebudu se rozčilovat ještě si malej řekne radši zůstane v bříšku než jít ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
26.7.11 12:32

Každopádně Vám Všem děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
26.7.11 12:33
souhlas :palec: :palec: to je fakt hrůza. :roll: ale stěžovat si budou pořád :cert: :cert:
KarolLyn píše:
Ty to ani nepotrebujou. Vedle nas je hospoda,parkujou tam krasny novy drahy kocarky hnedocechu. O takovym si muzu nechat zdat. Do rana bordel,rvou,16tky tehotny v minisuknich ve 2rano pod oknama s pulitrem v ruce. Masakr. A PČR nemuze nic delat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat