Porodné - matka samoživitelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
porodné
Ahojky holky. Vím že toto téma tady je několikrát ale už staré. Tak se chci zeptat taky vám tak dlouho trvalo než vám přišlo porodné? Jestli mi tedy vůbec přijde. Zažádala sem si o něj je to už hodně přes měsíc pomalu dva a pořád nic ani žádné oznámení. Jsem matka samoživitelka tak bych správně na něj měla právo nebo ne??? V tomhle státě se čert vyznat. Potřebovala bych ho jako sůl. Bydlím v domě sice s rodiči ale když tady bydlela ségra s malým tak jí porodné vydaly bez problému do měsíce. Tak se chci zeptat jestli o tom něco nevíte? Dík moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi týden po podání žádosti mi přišlo oznámení o příznání porodného a v prvním výplatním termínu jsem ho měla na účtu
zkus si zavolat na sociálku nebo si tam skočit jestli ti tu žádost náhodou někde neztratili nebo něco
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na porodný se započítá chlap i když si samoživitelka, pokud je v rodném listě. Mně dorazilo do 14 dnů
- Citovat
- Upravit
Loraine píše:
Na porodný se započítá chlap i když si samoživitelka, pokud je v rodném listě. Mně dorazilo do 14 dnů
Stačí zažádat o vyloučení otce ze společně posuzovaných osob pokud je v RL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě přišlo do týdne vyjádření o schválení dávky, a porodné do 5 dní potom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
otce v rodným listě nemám. a je to moje první dítě. Asi v pondělí si tam zavolám jestli mi to přijaly či ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lily007 píše:
otce v rodným listě nemám. a je to moje první dítě. Asi v pondělí si tam zavolám jestli mi to přijaly či ne.
Tam je limit pro svobodnou matku cca 10.000,– příjmu, měla jsi nějaký příjem před porodem, byť i mateřskou nebo sociální dávky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lily007 píše:
Tak u nás bylo první na co se ptali, jestli má dítě v rodném listě otce, že prý to jinak ani nemám vyplňovat, tak nevím
Ale zas to by Ti řekli, zkus tam zavolat
- Citovat
- Upravit
nn nikde sem nepracovala já vyšla střední pak sem chvilku byla na brigádě u mámy v práci na výpomoc tam sem byla jen cca 3 měsíce. Jinak sem nic nebrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lily007 píše:
nn nikde sem nepracovala já vyšla střední pak sem chvilku byla na brigádě u mámy v práci na výpomoc tam sem byla jen cca 3 měsíce. Jinak sem nic nebrala.
Aha, tak to máš určitě nárok.. Cinkni si tam
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě taky ještě nepřišlo nic a žádala jsem cca před měsícem. A nárok mám 100%. ![]()
- Citovat
- Upravit
Volala sem tam.. Se přestěhovaly a moje papíry tam nemaj takže zítra tam musím jet znova a vyplnit papíry. než sem se tam dovolala to bylo hrozný mě všude přepojovaly..
Tak snad když tam jedu osobně a hned to tam ráno vyplním tak snad budu mít do měsíce už porodný
snad na vánoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Achojky holky.. Tak sem to vyřídily už dávno a poslaly mě jako zpět domů že potřebujou papíry že sem pracovala ikdyž sem nepracovala… a říkala sem jim to..jo a vrátily se mi papíry od toho starýho jak sem jim posílala hned po porodu a jsou orazítkovaný tak nwm co si mám jako myslet???
Tak jestli to přijaly nebo ne.. měly k tomu alespon něco připsat…
nemáte některá s tím zkušenosti? neporádíte mi co si mám myslet? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit