Porodní plán Bohunice

Eskarin
13.11.12 14:09

Porodní plán Bohunice

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak jste byly spokojeny s dodržením porodního plánu v Brně Bohunicích. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.11.12 14:15

Já tam rodila a byla jsem velice spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Eskarin
13.11.12 14:19

Což o to, sestra má taky skvělé zkušenosti, ale jde o to, že chci rodit v podřepu a pak ještě nechat prcka chvíli na pupečníku, kvůli krvi.

• Citovat
  • Upravit
Eskarin
13.11.12 14:19

Akorát, že ségra byla teda bez toho porodního plánu :-)

• Citovat
  • Upravit
4497
13.11.12 14:27

@Eskarin Já rodila 2× s porodním plánem, oba porody vedla Ivana Veverková a vše dodržela nebo jsme se dohodly na změně. Nicméně plánovat si polohu mi přijde poněkud předčasné. Já první chtěla rodit na boku nebo v kleče a rodila jsem v polosedě nohama zapřená v koze. Druhou dceru jsem tedy chtěla rodit stejně a rodila jsem na boku neb jak jsem šla do lehu či polosedu tak semi zkracovaly kontrakce. Tohle si fakt neplánuj, spíš věci kolem jako třeba ten bonding, ten mi u drhé v pohodě umožnily. Vem si ale deku na přikrytí malé, to tam nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.11.12 14:28

@Eskarin nebo malého, promiň, nevím co budeš mít a automaticky píšu o holčičce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.11.12 14:29

Záleží, jaké budeš mít štěstí na směnu… někdy je to bez problémů, někdy totální průšvih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.11.12 14:40

@ivuska.h asi máš pravdu, porodila jsem 18:20 a druhá směna mě na tom porodním pokoji zpomněla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.11.12 15:30

Taky jsem byla spokojená a to jsem si i vymínila polohu, která mi vyhovuje i dotepání pupečníku. Ale je fakt, že jsem byla domluvená s paní Čermákovou z Větrníku.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
13.11.12 15:49
@LenkaN26 píše:
@Eskarin Já rodila 2× s porodním plánem, oba porody vedla Ivana Veverková a vše dodržela nebo jsme se dohodly na změně. Nicméně plánovat si polohu mi přijde poněkud předčasné. Já první chtěla rodit na boku nebo v kleče a rodila jsem v polosedě nohama zapřená v koze. Druhou dceru jsem tedy chtěla rodit stejně a rodila jsem na boku neb jak jsem šla do lehu či polosedu tak semi zkracovaly kontrakce. Tohle si fakt neplánuj, spíš věci kolem jako třeba ten bonding, ten mi u drhé v pohodě umožnily. Vem si ale deku na přikrytí malé, to tam nemají.

Ahoj, no v podřepu…jsem pro více alternativ(chůze, klečení atd.) spíš než třeba poloha vleže. Jinak to bude chlapeček :-)

• Citovat
  • Upravit
Eskarin
13.11.12 15:49
@KlarkaC píše:
Taky jsem byla spokojená a to jsem si i vymínila polohu, která mi vyhovuje i dotepání pupečníku. Ale je fakt, že jsem byla domluvená s paní Čermákovou z Větrníku.Klára

Na tom dotepání puepčníku mi hodně záleží…

• Citovat
  • Upravit
122
29.12.12 20:34

Já jsem tam rodila v červnu. Pokud tam byla PA, bylo to ok. Potom přišel doktor a šlo to do háje. Např jsem měla v porodním plánu: nechtěla jsem nástřih a taky jsem chtěla nechat dotepat pupečník. Výsledek: mezi tlačením jsem na něj musela křičet aby položil nůžky a to prosím 2×, nakonec tedy poslechl a ani šití nebylo třeba a ten pupečník jsme neuhlídali. Chystal se stříhat, tak na něj začal přítel a moje dula, že to chceme nechat dotepat. A ted cituji doktora: „Dotepat pupečník, co to je? Jak se to dělá?“ Tak nepřestříhnul, ale zasvorkoval. :cert: Takový „člověk“ nemá v medicíně co dělat a už vůbec ne v porodnictví. Byl to MUDr. Huser. Pokud ho některá uvidíte ve dveřích, vykopat zpátky ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
30.12.12 09:42

@Hanulin Týjo, no stejně jsem si vybrala Milosrdný, v Bohunicích prý nechávají málo přenášet. Asi to byl nějakej starej komouš nebo co…

• Citovat
  • Upravit
122
30.12.12 18:48

Právě vůbec nebyl starej, jenom zlej a hulvát. Prostě další osoba na „svém místě“. Asi si na těch ženskejch něco kompenzuje, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
30.12.12 20:56

@Hanulin Já měla mladou doktorku, slovenku, ale u prvního porodu přišla doktorka až když byla dcera venku a u druhého porodu byla jen na tlačení, ale celé to vedla PA a doktorka jen pomohla porodit placentu a zkontrolovala mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková