Porodnice Krč - termín květen/červen 2013

783
11.11.12 13:13

Porodnice Krč - termín květen/červen 2013

Ahoj, ráda bych se zeptala na aktuální zkušenosti z porodnice v Krči. Dočetla jsem se spoustu pozitivních i negativních názorů, ale zajímá mě, jaké máte nejnovější zkušenosti. Prý je porodnice po rekonstrukci (nebo možná se tam ještě něco dodělává do vánoc) - zajímá mě, co konkrétního se tam změnilo i proto, že tam je nový primář (shodou okolností můj gyndař) - tak jestli se tam změnil přístup… může být se mnou partner po celou dobu nebo před porodem ne? budu v samostatné místnosti nebo v pokoji s ostatními? a po porodu jen pokud budu mít nadstandard? Dostanu vlastní PA nebo si musím zažádat? Pomůžou mi s kojením? Jaká je poporodní péče? Jak je to tam s poplatky? Příští týden budu ve 14tt, tak se musím registrovat. Myslím, že zrovna v Krči to jde i předtím, ale ráda bych jistila aktuální info, jak to tam chodí a vypadá:-) Krč mám nejblíž - sice zvažuju ještě Podolí a Motol, ale asi je fakt, že stejně záleží, na jakou směnu člověk narazí… Předem děkuju za jakékoli poznatky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
11.11.12 15:44

Ahoj, rodila sem tam v kvetnu 2012 a mela sem nadstadart, protoze kdyz sme tam prijeli s pritelem, s tim ze rodim, tak meli obsazeno na sestinedelkach. Chteli me nacpat na gynekologicke oddeleni, kde bych byla bez pritele.
Nadstadart byl dobry, az na to, ze sdilis wc a sprchu jeste se sousednim nadstadartnim pokojem. Pece sla, PA sem si nezadala, ale byla u toho a nic moc.
Stale odchazela ( v podstate rodis sama )lita mezi vice porodnima salama.
Na sestinedeli se sestry casto menili, ale vsechny byly fajn. Zrovna tak detsky sestry a doktori.
S kojeni zazraky necekej, spis to bude na vas, jak to zvladnete. Ke me prisli, strcili mu bradavku do pusy ( nekdy to i bolelo )a ukazalimi jen techniku v leze. Rekli, ze druhy den me nauci kojit v sede, ale uz nikdo na uceni kojeni neprisel.( slo nam to v leze neresila sem to ).
Jidlo nemocnicni - hnus.
V celku shrnuto - porodilan sem, vysetrili nas, postarali se o nas, ale prepich to rozhodne nebyl.Za 4 dny cca 10 000, s tim ze s nami bydlel na pokoji i pritel. Pritel u porodu byl, byl u me v podstate porad. Kdyz zaplatis, tak de vsechno.. Ale to co vim je i v Podoli atd.
O novym primari nevim, mel vysetroval primar jen jednou a to jeste nahodou, jako nahrada za doktora, personalu je tam vic nez rodicek. Ani v poradne ani v porodnici jsem nepotkala 2× stejnehon doktora. Primar mi byl sumak, nezadla jsem si ho. Kdyby si jeste neco chtela vedet, zeptej se. Ted uz me nic nenapada..Pokud jses rozhodnuta, ze chces epidural, zazadnej si o nej hned jakmile budes prijatab na pokoji, automaticky ho nedavaj a muze se ti stat, ze ti reknou ze uz je na jeho aplikovani pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
11.11.12 16:44

Děkuju za reakci. Tím primářem jsem spíš myslela, jestli se za dobu jeho působení v porodnici něco změnilo, ne že bych ho chtěla aby mě vyšetřoval. I když u tohodle asi jo, když je to můj obvyklý gyndař:-) ale čekat to nemůžu. Ale když jsi rodila už v květnu, tak asi nevíš, jaká rekonstrukce tam vlastně teď v září proběhla a jak to tam ten primář ne/změnil… neva, jsem i tak ráda za reakci, víceméně potvrzuješ to co ostatní - odrodí tam, ale moc péče čekat nemám… Já jsem ochotna si za to taky připlatit pokud budu vědět, že to za to stojí, ale podle různých reakcí si nejsem moc jistá, v čem je nadstandard vlastně lepší - asi hlavně tím, že tam může být přítel (toho bych tam určo chtěla), ale samozřejmě nikdo neodhadne, jestli bude ten den volno. Což mě napadá - jak je to teď s baby boomem? Už je to lepší ne? U epidurálu zatím vůbec nevím, co je pro a co proti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.11.12 11:50

Zajímalo by mě to samé co kittyshu. Rodím také v květnu 2013, registrovat se musím také příští týden a můj gynekolog je také nový primář v Krči :) Pořád rozmýšlím, jestli Krč ano nebo ne. Přemýšlela jsem ještě nad Neratovicemi, protože bych raději menší porodnici, ale možná se zaregistruji do Krče a případně budu rodit v Neratovicích, to by snad neměl být problém, to u nich ještě změnit (alespoň co jsem četla v jiných diskusích). Podolí jsem vzdala, tam ráno do fronty nejdu :) A u ostatních porodnic v Praze si nejsem stejně jistá jako u Krče, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
15.11.12 16:35

Tak jsem se dnes registrovala v Krči. Byla jsem se podívat na prohlídku porodního sálu atd. a přišlo mi to tam v pohodě (ne super extra voňavoučké a novoučké, ale JIPku tam mají rekonstruovanou, stejně jako sály, takže myslím, že OK). Zrovna nás provázela staniční sestra, která byla docela milá a vysvětlovala co jak bude probíhat. Jasně, že člověk neví na koho tam potom zrovna může narazit, ale já si to tam chtěla i prohlídnout, ať vím do čeho jdu:-)) a dokonce mi sama řekla, že kdybych si to náhodou rozmyslela a pak chtěla jinam, stačí jen zavolat a oni mě vyškrtnou. Takže se asi konkurence nebojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.11.12 18:32

Kittysha: super, díky moc za informace! A můžu se zeptat, jestli jsi dnes při registraci byla přesně 14tt+0 a nebo jsi nešla úplně přesně na den? V Podolí to vyžadují, ale jestli v Krči taky, to nevím. Já bych se měla jít správně registrovat asi zítra. A jaký máš termín porodu? To se tam třeba potkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
16.11.12 11:57

No 14+0 mám až v pondělí, ale když už jsem tam byla:-) právě že v Krči nevyžadují 14+0, můžeš tam hned co dostaneš TK. Já mám termín 27.5., ale myslím, že by to mohlo být spíš později vzhledem k tomu, jak se ty týdny počítají, ale člověk nikdy neví že:-) já už raději do jiné porodnice nejdu, protože jsem šíleně nerozhodná a zase by mi to šrotovalo:-)) ze všech stran totiž slyším - neřeš to, všude v Pze je to podobné, vyber si kam to máš nejblíž… a je fakt, že tam mají tu novou JIPku (ještě tam mají menší dodělávky, ale do půl roku to už bude určo fungovat). Aspoň vidím, že se snaží:-) Sice nám neukázaly normální pokoje, ale viděli jsme nadstandard (což bylo v poho) a ten sál (já jsem ještě poměrně na začátku a neřeším porod, takže to byl hooodně zvláští pocit tam koukat na to křeslo:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.12 12:49

Taky myslím, že si člověk v Praze v jiných porodnicích moc nepomůže, já jsem původně chtěla Podolí, ale nechce se mi absolvovat tu ranní registraci a na další porodnice (Apolinář, Vinohrady, Motol) mám tak různorodé reference, že už mi to vychází tak na stejno. Dnes jsem registraci v Krči nestihla, tak to zkusím příští pondělí a ještě si budu přemýšlet o těch Neratovicích a uvidím.

Jinak máš termín dříve než já, já mám 17.května. To je o 10 dní, přitom já mám 14+0 dnes a ty v pondělí, takže ty jejich počty moc nechápu :)

A už máš za sebou u Kolka ten screening i výsledky? Mě řekl, že zavolá jen kdyby byly špatné, tak zatím nevím, ale nevolá, tak snad je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
17.11.12 10:51

Ty už jsi na tom byla? Já jdu až v úterý a dost mě to štvalo, že jdu tak pozdě… a taky jsi měla mít výsledky až za týden? To už pro mě bude 15tt. Jak to vůbec probíhalo? A měla jsi s sebou partnera? Přijde mi, že mám všechny ty testy nějak pozdě, i krev mi brali po 10tt a výsledky ani nevolali. Z toho screeningu není nějaký papír? Všechno je to jen ústně?
Podle mě bude rodit určo dřív, já sice počítám termín 27.5., ale podle toho prvního UTZ je plod o 14 mladší, takže podle mě bych mohla rodit až v půlce června:-) uvidíme, jak mi teď dopadne to vyšetření. Ty výpočty jsou fakt divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.11.12 12:12

Snad vám trochu pomužu v rozhodování co se týče krče holčiny. tuším od 36tt jsou kontroly už v krči, sestry na poradně z velké části nepříjemné ale to se dá skousnout pokud se nebudete ptát nic se nedozvíte, dr. Chromjaková je super, už mi vypadli jména potom je tam dr, mladinky ten je taky příjemny a vysvětlí. a dr. tmavovlasa delší vlasy tak ta je na facku :DDD, co se tyká monitoru tak tam je to ok myslim mlada sestřička moc příjemná. ale ta čekala taky mimi tak už bude touhle dobou asi na md. pokud mužu poradit ptejte se na všechno co vas zajíma nekompromisně jinak se nic nedovíte, monitory pokud se dr. nezdají nechavají přetáčet, trávila jsem tam i 3h, šestinedělí pokoje po dvou maminách, sestry co jsem měla byli super, ale to byl víkend. vždycky se najde někdo nepříjemny :D, / muj porod no… v23h příjem, šoupli mi na šestinedělí tam je pokoj něco jako hekarna napojí na monitor kontola srdíčka, pak dlouho nic, zkusila jsem sprchu, krystyr si udělejte doma u mě se nekonal.!! nebo si musíte říct :evil:, moc se nezajímají, sestra zkontroluje na kolik prstu jste otevřene, a zase dlouho nic, v 5h rano mě přešoupli na porodní sal (místnost, polohovací lužko, ale jo šlo to :) ), dr. přišel píchl plodovou vodu podotykam zelenou jak brčal :cert:.v 6mi vylítl tlak měla jsem vysoky tak mi ho snížili. ajaj ale moc :potlesk:. potom mi dr. tlačí mmimíska dolu a povzbuzuje tlačte tlačte, ja s tlakem vprde… li už sotva dycham a mimísek je furt vysoko. dr. mi sdělí že je záhlavim a nepostupuje, a taky holt ten tlak :potlesk: okamžitě císař malá se narodila v 7.45 :srdce: tak si udělejte obrázek o přístupu :! a to nejsem žadna fiflena ani bolestínek ale do krče by mě nikdo nedostal!!! a nebo když tak jedině nadstandart ta péče za to stojí!!! :) - pokud mužu doporučit podolí nebo apolinář,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.11.12 12:17

Pokud se mě budete chtít na něco zeptat ohledně porodnice klído mi pisněte. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
21.11.12 16:23

@semradova1 a prosím tě kdy jsi rodila? je fakt, že u každého to může probíhat jinak, někdo porodí ani neví a někdo čeká + ten přístup personálu se asi taky nedá moc vypozorovat… já si nemyslím, že nadstandard bude o lepší péči nebo jiných sestrách, spíš jen to je jen lepší pokoj a možnost přespání partnera ne? já už jsem v Krči registrovaná a nechce se mi moc řešit něco jiného, nespokojená můžu být všude:-) snažím se chlácholit, že ty 3 dny vydržím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.11.12 17:07

Ja rodila 24.5 samo že mužeš byt nespokojená i jinde zaleží na koho narazíš, :) mě krč rozmlouvalo hodně kamaradek já jsem jí stejně zvolila každopadně nenech se odbyt co se ti nebude zdat řeš rychle, krč je vyhlašena na přirozeny porod a dokavad to :D jde tak se snaží abys porodila normal. laktační liga no uvidíš já si paní dr pamatuju z 98 roku kdy byla primářkou a nedej se :D, rodila jsem v krči dvakrat, a nadstandart - je o péči a jiny přístup sester bohužel. a je fakt že tech 5dní tam vydržíš :lol:. samo že to nebylo až tak příšerny dalo se to vydržet když vidíš toho drobíska na to špatny zapomeneš hned. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
21.11.12 20:03

Pokud bude na nadstandardu volno, tak jsme rozhodnutí si ho vzít, tak uvidíme:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
22.11.12 21:45

Volno bude podle mě určitě…Hele já se krče taky bála po těch recenzích ale odroděj tě všude:))jde opravdu jen o náročnost maminek a pokud neočekáváš bezbolestnou dovču tak budeš spokojená:))i když jsem pak držkovala, ted na to vzpomínám docela v dobrým:))Přeju hodně štěstí
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková