Porodnice České Budějovice - zkušenosti

4572
10.4.11 00:04

Porodnice České Budějovice

Zdravim maminy, těhulky a snažilky :hug: … mám na Vás prosbu :-) , chystám se za 3měsice k porodu a hledala jsem zde diskuzi na toto tema,ale bohuzel :roll: . Chtela bych rodit v Budejovicich ( je to pro me i nejjednodusi,kdyz zde bydlim ), ale jsem na vazkach co se tyce recenzi na netu a pribehu jinych znamych mamin.. Budu ráda když mi povíte všechno.. jak to negativni,tak to pozitivni.. co bych si treba mela urcite vzit s sebou, na co si dat pozor a tak dal… jen prosim vyvarujte se nucovani svych nazoru tipu nerod tam je to hruza :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3182
10.4.11 00:24

ja jsem v porodnici rodila pred 2 mesici a musim rict ze jsem byla spokojena samozrejme jsou tam sestry ktere jsou neprijemne ale zvladlo se to.-)co vzit sebou doporucuji pantofle do sprchy a sladke.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
10.4.11 08:34

Ahoj,
no hele - co vím a co se kde píše, je s touhle porodnicí nespokojenost. Ale:

1. I kdyby to bylo všechno pravda, maj tady špičkový vybavení a neonatologii a když se kdekoliv cokoliv s dítětem stane, vezou ho do Budějek. Takže bych zkousla zuby, máma to tam těch pár dní nějak vydrží, hlavně že bude postaráno o dítě, ne?
  2. Já tu rodila 2×, je fakt že přístup k rodičce někdy jak ke kusu masa, ale záleží na jaký natrefíš sestry, doktory. ALe ve finále jsem spokojená.
  3. Když se někomu něco nelíbí a je nespokojenej, dá to všude vědět. Napíše recenzi, založí diskuzi… ale když někomu něco sedne a vyhovuje - dá o tom taky vědět? Ne. Nebo jen minimum lidí. Takže když pak někdo hledá na něco názory, logicky nachází jen ty špatný. A to se týká úplně všeho, nejen porodnic..... :wink:

Závěr? Klidně bych tu rodila zas… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.11 09:26

Já jsem tu už do jedné diskuze psala na toto téma, je to fakt o směně, na kterou narazíš, ale zas taková hrůza to tam fakt není, vem si s sebou stoprocentně pantofle do sprchy (rodila jsem v červnu a ten smrad z očistek tam byl teda děsnej, tak si nedovedu představit, že bych tam šla do sprchy bosa), taky se hodí čistící ubrousky na zadeček, já teda nevím, jestli se tam něco nezměnilo od loňského června, ale ty tam teda neměli,jinak ti dali všechno, stačilo se zeptat. Ačkoliv jsem neměla zrovna dobrou zkušenost (i jsem chtěla podat stížnost na jednu PA), tak bych tam šla znovu.

Marfuška (anonym proto, že je to dost osobní věc)

• Citovat
  • Upravit
4572
10.4.11 09:56

Ahoj :-) děkuji vám moc za odpovedi.. ja sama o sobe se nebojim porodu a ani porodnice,ale jsem clovek co si nenencha nic libit,tak abych kvuli tomu nebyla „sizena“ urazena apod… ja se rozhoduji nad krumlovem pac tam maji moznost porodu do vody… ale zase na druhou mam jistotu ze do porodky v cb stihnu dojet :-) a co treba,jak to tam chodi s vecmi na miminko,pleny apod?? ja do porodky pujdu na cucendo,ale az nekdy v cervnu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.4.11 10:10

je pravda že já se taky dlouho nemohla rozhodnout.. ale oni nepříjemný sestraa zacházení jako s kusem masa je asi všude stejné, když si vemeš že to tam ty lidi dělají jako práci, každý den, tak nám se to pak může takhle jevit.. já dělám průvodčí ve vlaku, a vím že občas člověk nemá náladu ale i přesto jsem vždy měla profesionální přístup a úsměv vždy po ruce, protože vím jak je to pak na prd když jsou lidi na sebe škaredý. Nicméně pravda je že v Budějovicích mají dobré vybavení, pro případ že nastanou komplikace, vozí tě z porodnic v okolí právě sem.. takže tam asi toho mýho fazoláčka taky přivedu na svět, i když pro to budu muset něco vytrpět
Ty pantofle do sprchy jsou fakt nutný asi všude na místech kde je více lidí, třeba i bazény atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
10.4.11 10:20

ahojky,já v ČB porodnici rodila syna v roce 2008 a byla jsem spokojená!!měli sme po porodu komplikace a jsem opravdu jen ráda,že sme rodili tady a né v Krumlově jak sem se původně rozmýšlela.je pro mě víc,že je tu případná nejlepší péče pro mimi kdyby se něco stalo-což nikdy nemůžeš dopředu vědět,než to,abych měla u porodu svíčky a podobně :roll:
u porodu na mě byli všichni mod milí-až teda na jednu blond nádheru :roll: ale víš co,nejsi tam navěky,tak to přejdeš.čekáme druhé mimi a budu zde rodit zase :andel: jinak na neonatologii je zlatý personál!!

• Citovat
  • Upravit
4572
10.4.11 10:32

to je jasne,ze se to da pretrpet,ale zase si rikam,pokud bude personal neprofesionalni a protivny,tak ja bych nerada mela stresovy porod… taky myslim predevsim na miminko nez na sebe… ale porod by mel byt pohodlny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
10.4.11 10:43

Ahoj :-) já sice rodila před 7 týdny v Krumlově, ale chodila jsem na předporodní kurz do červeného kříže v Budějcích, je to vždy ve čtvrtek a vede ho porodní asistentka, která k porodnici pracuje. Řekne ti všechno co potřebuješ vědět a docela otevřeně odpovídá i na otázky ohledně nástřihu - traduje se že ho dělaji automaticky, tatínka u porodu - že prý nestíhají dorazit atd.
Přeju hodně zdraví a krátký porod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
10.4.11 10:47
koale píše:
Ahoj :-) já sice rodila před 7 týdny v Krumlově, ale chodila jsem na předporodní kurz do červeného kříže v Budějcích, je to vždy ve čtvrtek a vede ho porodní asistentka, která k porodnici pracuje. Řekne ti všechno co potřebuješ vědět a docela otevřeně odpovídá i na otázky ohledně nástřihu - traduje se že ho dělaji automaticky, tatínka u porodu - že prý nestíhají dorazit atd.
Přeju hodně zdraví a krátký porod :-)

já jdu na kurz az v kvetnu… a u porodu chce byt mamka,kdyz to pujde.. ja si ji tam protlacim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
10.4.11 18:35

já rodila v lednu a naprostá spokojenost :palec: , U porodu super PA i porodník, zavčasu mi řekli, kdy mám zavolat manželovi a byl se mnou celou dobu.
Na šestinedělí nebyl problém, když jsem potřebovala čistý prádlo pro malou nebo i pro sebe, první den a půl jsem měla jejich anděla, protože by byla škoda si ušpinit od krve svoje.
Měla jsem štěstí na opravdu příjemnou sestřičku, která mi vše vysvětlila, nešlo nám první přisátí k prsu a ona byla fakt ochotná přijít pokaždý když jsem potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
10.4.11 19:19
lennel píše:
já rodila v lednu a naprostá spokojenost :palec: , U porodu super PA i porodník, zavčasu mi řekli, kdy mám zavolat manželovi a byl se mnou celou dobu.
Na šestinedělí nebyl problém, když jsem potřebovala čistý prádlo pro malou nebo i pro sebe, první den a půl jsem měla jejich anděla, protože by byla škoda si ušpinit od krve svoje.
Měla jsem štěstí na opravdu příjemnou sestřičku, která mi vše vysvětlila, nešlo nám první přisátí k prsu a ona byla fakt ochotná přijít pokaždý když jsem potřebovala.
:palec: :palec: to je super… snad me to taky potka :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
10.4.11 19:40

Já tam rodila císařem a nemůžu si stěžovat.Jak na JIPce tak na 6nedělí to bylo v pohodě.Samozřejmě taky se tam našla sestra která byla nepříjemná,ale ty se najdou všude si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.11 21:48

To je pravda, s tím kojením fakt pomůžou, teda mě tam krásně rozkojila zrovna ta nejprotivnější sestra z neonatologie a to jsem taky rodila císařem. Jinak oni ti věci na mimčo dají sami, i ti přinesou vložky. Když ti to dojde, tak se zeptej a neměl by být problém, všechno ti docela vysvětlí a je fakt, že tam prostě nebudeš snad moc dlouho, v nejlepším případě jen tři dny. Já jsem si i řekla o horkou vodu do konvičky a nebyl problém, takže jsem si už od začátku dělala kojící čaj(pak jsem si už pro vodu chodila sama, jen jsem se optala kam a bylo to v pohodě).

Marfuška

• Citovat
  • Upravit
4572
10.4.11 21:51
Anonymní píše:
To je pravda, s tím kojením fakt pomůžou, teda mě tam krásně rozkojila zrovna ta nejprotivnější sestra z neonatologie a to jsem taky rodila císařem. Jinak oni ti věci na mimčo dají sami, i ti přinesou vložky. Když ti to dojde, tak se zeptej a neměl by být problém, všechno ti docela vysvětlí a je fakt, že tam prostě nebudeš snad moc dlouho, v nejlepším případě jen tři dny. Já jsem si i řekla o horkou vodu do konvičky a nebyl problém, takže jsem si už od začátku dělala kojící čaj(pak jsem si už pro vodu chodila sama, jen jsem se optala kam a bylo to v pohodě).Marfuška
:palec: to je super… :-) to vis jsem prvorodicka a jde mi o omje pohodli a aby malej mel co nejlepsi peci lekaru,ale preci jen to neni nic moc co tu koluje… :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková