Porodnice Havlíčkův Brod

4548
11.8.08 13:59

Porodnice Havlíčkův Brod

Ahoj, chystám se jet rodit do Havlíčkova Brodu, jestli tam dojedeme. Byla jsem tam na předporodním kurzu, ale stejně jsem zapomněla pár věcí, na které jsem se chtěla zeptat.

Aromaterapie - co je k dispozici, jaké oleje, už připraveno pro masáž popř. použití ve vaně?

Hudba - slyšela jsem, že jen radio či kazeťák. Je to pravda, jestě stále nejsou vybaveni na přehrávání z CD?

Jinak samozřejmě ocením jakékoliv jiné postřehy, rady a doporučení. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2596
11.8.08 16:25

Aho já jsem rodila v Havl.Brodě dvakrát byla jsem naprosto spokojená personál příjemný měla jsem u jednoho porodu praktikantku a ta byla fakt užasná ještě taková zapálená.Aromaterapii jsem nevyužila ani hudbu tak nějak se to vyvíjelo ulně jinak než jsem měla naplánováno.U prvního jsem tam byla asi dvacet hodin a celou dobu jsem kvůli komplikacím musela ležet tak jsem nevyužila nic.U druhýho jsem tam byla zase jen třináct minut a opět jsem nestihla nic využít byl to hroznej fofr odrodily mě jen asistentky lékař nestihl přijít.Po porodu byli taky milí, sestry hodně pomáhaly s přikládáním.Ted jsem ale slyšela že jak se rodí hodně dětí maj tam dost nabito a nestíhaj já jsem rodila naposled v roce 2004.Přeju ti rychlej a pohodovej porod.
AHOJ ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
11.8.08 20:26

Já a mé dva porody v HB :evil: :cry: :? :evil: :x :cry: :(

asi tak,první holčičku v roce 2005 ráno v 6praskla voda,přijela jsem kolem poledne bez bolestí,nechali mě že se nic neděje,vše v klidu,ráno přišel dr.a byl to fofr,že je dítko dlouho bez plodovky,injekce,tableta,injekce,antibiotika,injekce,stahy po 2 minutách stále už od 2hodiny noční,najednou tlak na spodek,sestra na moje náléhání že už to bude řekla jste prvorodička to ještě potrvá bylo 8.55 a Sabinku jsem porodila 9.15 na sál jsme přešly z PA na poslední chvilku ani jsem se neuložila a malá byla venku.

Druhý porod v roce 2008,leden-v 6 praskla voda,přijela jsem kolem poledne,nechali mě že je to táhlý porod otevřená na 4cm a sestup žádný!
Natáčení ozvů se pořád nezdálo. V18.00 přišla jiná služba,přišel doktor na žádost PA že se něco nezdá v18.20,rychlá prohlídka doktorem a už to lítalo,křik jestli nechtějí exitus okamžitě nasál. Náš klučina se narodil CR 18.33. Křísili ho,skoro uškrcen! Mě měli převést na JIP po cestě jsem ve výtahu skolabovala a skončila napojená na hadičky na ARO.

Všichni příjemní byli do té doby než mi lékaři přišli říct že mě při operaci někdo do rány přenesl inf. ZLATÝ STAFILOKOK a pak už mi dětská sestra nechtěla podat ani plínu. Léčili mě neuvěřitelně dlouho a stafilokok stále žije :cry:

Znám ale spoustu maminek které si nemůžou tuto nemocnici vynachválit,ale já moc hezké vzpomínky nemám,snad jen opravdu ty moje zlatíčka že mám u sebe a jsou zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
11.8.08 22:26

Sabika - tak to je asi první vyloženě negativní „posudek“ na tuhle porodnici, co jsem slyšela/četla. Hlavně, že jste v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
12.8.08 08:52

Já si právě vybrala HB také právě proto že jsem slyšela jen a jen chválu a ono v podstatě když nenastane problém tak věřím že je vše OK,ale máme asi jen smůlu :cry:
Manžel by mohl též vyprávět byl u obou porodů a má z toho také zažítky.
Máme to do HB skoro 40 km a do Čáslavi asi 15km a vybrali jsme Brod.
Po prvním porodu jsem si říkala no tak si to asi moc beru,přečetla jsem pár článků že vlastně porod 26hodin co mi napsaly do zprávy není zase tak hrozný a že se to stává a tak jsem druhýho bobíška chtěla porodit také tam,ale opět mě překvapili :cry: bohužel né pozitivně.

Já ti přeji hodně štěstí a velmi pohodový porod a doufám že budeš mít jen a jen kladné zkušenosti. A hlavně zdravé miminko!

K otázkám:Aroma-je možnost,ale nám bylo řečeno přinést popřípadě svojí,ale jinak ochotné sestřičky jsou i PA.

Hudba-na většině pokojů jsou jen přehrávače na kazety s rádiem,ale myslím (nevim jistě) švagrová byla na pokoji s vanou a tam prý CD přehrávač je,ale stopro to tvrdit nemohu.

Když si do nemocnice zavoláš oni ti to poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
12.8.08 22:19

Ahoj já mám z Brodské nemocnice plno špatných zkušeností hlavně s dětským oddělením ale právě porodnice a porodní sály si nemůžu vynachválit. ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
10.5.10 15:08

Já jsem rodila v HB v roce 2006 a mám s ní tu nejlepší zkušenost. Až na pár vyjímek - bylo vše úplně super.Teď jsem v 37tt a jdu tam rodit zase. Už teď tam docházím na pravidelné kontroly, takže můžu říct, že jsou tam výborní lékaři i výborné sestřičky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
25.6.10 16:52

J8 jsem rodila v HB v roce 2007 a až na pár věcí jsem byla vcelku spokojená.Přelo srpen/září čekáme druhého prcka a budu rodit opět tam.
Jen teda co mně nehovělo a i ted z toho mám vítr je to koupání miminek v umyvadle:(to zas bez manžela nezvládnu zlatá vanička…se prostě bojím na jedné ruce držet a druhou mýt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
15.6.11 15:33

Co do porodnice HB

Ahoj, prosím vás poradí někdo co si mám vzít do porodnice v Havlíčkově Brodě, abych toho netáhla zbytečně moc nebo něco nechybělo? A jak je to prosím s předporodníma kurzama?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
15.6.11 16:53

ahoj, vezmi si s sebou určitě plenky pro dítě a porodnické vložky pro sebe (oboje se dá ale koupit i přímo v nemocnici ve zdravotnických potřebách), toaletní papír, pantofle, ručník + kosmetiku pro sebe, kosmetika na miminko tam je, ale můžeš použít i svou vlastní :)

můžeš si donést vlastní čaj (třeba kojicí), je tam čajová kuchyňka, kde si ho můžeš uvařit :) jídlo bylo docela dobrý, akorát večeře o víkendu naprd, takže si kdyžtak nech něco donést ;)

vyfasuješ erární košili i oblečení pro miminko, ale můžeš mít i vlastní :)

župan jsem s sebou neměla a stejně mi bylo pořád tak vedro, že bych ho asi nepoužila (leda kdybych třeba chtěla jít ven, což jsem nechtěla :lol: )

ohledně kurzů - zavolej si přímo do porodnice, tam ti řeknou, kdy bude příští kurz a případně tě na něj zapíšou ;)

tak, určitě jsem na spoustu věcí zapomněla, tak se kdyžtak ptej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.6.11 17:48

Pokud hodláš kojit, tak ještě kromě výše jmenovaného fenyklový čaj a pečivo den staré pro sebe ke snídani, dávají čerstvé a to těm miminkům dobře nedělá. Měla jsem i vlastní hrnek, protože ty pidi mi nestačili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
16.6.11 07:39

Děkuji moc za info..myslím, že je lepší si vše zjistit od maminek co tam rodili :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
16.6.11 07:40

děkuji, vidíš s tím čajem by mě to netrklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
16.6.11 15:23

co se týče pečiva, tak se to dá udělat i tak, že si jeden den tu housku schováš a druhý den si vytáhneš tu starou a tu čerstvou si zase schováš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
30.9.11 16:51

Recenze

Nějaká nová recenze, zkušenost s porodnicí v HB? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková