Porodnice Jičín 2018

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
962
17.7.18 19:33

Porodnice Jičín 2018

Ahoj

máte někdo čerstvou zkušenost s porodem v Jičíně? Rodila jsem tam v roce 2015, tak mě zajímá, zda se něco změnilo..Přála bych si jinou polohu než vleže pokud to bude zdravotní stav dovolovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.7.18 20:14

Ahoj, já tam rodila minulý rok na konci října. Byla jsem prvorodička a ještě tomu mladá (věk 22).. Podle toho se mnou bylo zacházeno. :lol:… Přijali mě ráno v 5 hodin a byla jsem tam do 23.50. Takže jsem v podstatě celý den byla na „hekárně“ a těsně před porodem jsem šla na sál (kam jsem málem ani nedošla :mrgreen:). Ten den jsem tam byla jediná, proto nějak nevím, proč se ke mě porodní asistentka chovala nepříjemně (snad z nudy?).. Doktor co mě ráno vyšetřoval se ke mě choval jak ke kusu hadru. (takovou bolest jsem do té doby nezažila!)… Asi cca 8 hodin jsem se dost trápila bolestmi, celá jsem se klepala. Sestřičky a asistentka ze mě dělaly neschopnost hysterku a že si vymyslím. A já se fakt snažila, nikoho jsem nerušila. Nechala jsem je v klidu. Všechnu bolest jsem zvládala sama s manželem… Nechtěla jsem jim vysvětlovat, že mám panickou poruchu a takto se nechovám schválně, ale že mám panickou ataku. Už tak si o mě asi myslely kdoví co.. Po pár krušných hodinách bolestí jsem chtěla epidurál, ten jsem nedostala kvůli špatným výsledkům krve (taky nevím proč, nevysvětlily mi to)… Dost mě zarazilo, že mi neudělali ultrazvuk (rodila jsem v 36 týdnu) možná předpokládali, že v tomto týdnu miminko nemůže být moc veliké (syn měl 3000g a 48 cm) - rodit později, tak se bojím, že mohl v tomto nastat problém, jelikož jsem relativně drobná a syn mohl být větší. Ozvi dělali pravidelně a až na tu jednu porodní asistentku a vyšetření od lékaře jsem byla spokojená. Po porodu jsem syna u sebe skoro neměla, ale nejspíš to bylo tím, že se báli, jelikož byl narozen předčasně. Na oddělení šestinedělí jsem také byla spokojená (opět až na jednu sestřičku :D ). Syna mi dali až třetí den po porodu - do té doby jsem si ho chodila „půjčovat“ což mě dost vadilo. Ale mnoho věcí přičítám sobě a své nezkušenosti - teď bych nějaké věci chtěla jinak a asi se i ozvala. Nebylo mi příjemné, že mě považovali za mladou a blbou.. Ale další porod se chystám tak či tak mít opět v Jičíně 8)… PS. Prosím anonym, jsem nejspíš jemné kritická… :(

• Citovat
  • Upravit
141
17.7.18 20:35

Taky mě zajímá zda se něco změnilo.V roce 2015 jsem tam byla spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
18.7.18 08:36

Anonymní : jasný to chápu, já s sebou nemít dulu tak bych dopadla nejspíš podobně.. naštěstí dula z nich vymámila co se dalo, jinak by mi taky neřekly proč, co a jak.. já byla právě na vyvolání, 3 dny na oxitocinovým zátěžovým testu a pořád se to nehnulo, jen umělý kontrakce, které k ničemu nevedly..až 3 den ( což tedy nechápu proč to neudělali dřív.. ) mi daly teprve tabletku..po ní se to do 2h rozjelo, akorát při přerušení oxitocinu se mi ztratily kontrakce, takže jsem ho pak měla napíchnutý celý porod :/ Naštěstí ten třetí den měla službu úžasná PA, která mě pak rodila - měly jsme už připravený i porodní vak, že budu rodit v dřepu tam, ale pak si přiběhl nějaký mladý doktor a zakázal kvůli ozvám..bylo to už dlouhé, tak právě po druhé bych si to chtěla zkusit i jinak než vleže..je fakt že jsem byla po 3 dnech v kontrakcích fakt vysílená a omdlévala tam potom už, takže jsem nakonec byla ráda, že mám vše za sebou a ikdyž jsem měla svoje porodní přání, respektovali to - ale dle mě jen díky PA která byla nakloněna přirozeným porodům ( ta už tam bohužel nedělá ) jinak jsem byla pak i na oddělení šestinedělí TA s Porodním přáním… ale neřešila jsem to..

Pořád si říkám, ať už v jakékoliv porodnici, že pokud vše půjde tak, jak má, vše bude zdravotně v pořádku, a já budu prostě chtít rodit třeba v kleče nebo na čtyřech, tak snad nikdo mě nemůže násilím otočit a položit na záda :D člověk musí asi bojovat a mít svoje práva…tentokrát si také připravím porodní přání, některé body změním, když už člověk ví, co ho v jičíně čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
18.7.18 11:44

sestřenka tam rodila podzim 2016 a velmi spokojená. Volba polohy byla možná, rodila v kleče na porodním lůžku. Jelikož je dobná a malá, ztratila trochu víc krve. Zaplatili si nadstandard a mohli být i s manželem dvě noci spolu i s miminkem na jednom pokoji.
Někde se tam jako sestra pohybuje moje bývalá spolužačka Petra Borůvková. Sestřenka si jí chválila, stejně jako všechny ostatní sestřičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
18.7.18 11:48

@sarlotaaa lepší než porodní plán je dokument Dříve vyslovené přání. Jinak ano, pokud je člověk dostatečně psychicky silný a stojí si za svým, zvládne to i když všichni kolem ukecávají a melou jak toto ne, toto nesmíte, ublížíte miminku i sobě, musíte takhle ..... Sem zvědavá na sebe v prosinci jako prvorodička :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
18.7.18 12:17

@jancabr Děkuji :) vyloženě porodní plán jsem neměla - měla jsem porodní přání.. ale každý si to tam přebral po svém..některý i mrmlaly že jsem u porodu měla dulu i manžela, ale přežily to :D tentokrát to chci bez duly, je to finančně náročnější..a člověk když je na mateřské, těžko se dává takových peněz mimo.. ale člověk už ví, do čeho jde..jako prvorodička jsem byla fakt vystrašená, ikdyž jsem toho měla hodně načteného, porody zvířat na denním pořádku, ale toto bylo fakt jiné…bohužel to co jsem chtěla, se nesplnilo a byl to spíš opak toho, co jsem si přála zažít.. takže trauma z porodu celkem dlouho :roll: doufám, že druhý porod smaže tu hrůzu z prvního :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková