Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj chci se zeptat jestli jste nektera rodila v tete porodnici a jak jste byla spokojena nemuzu se vubec rozhodnout kam do porodnice ![]()
Kamarídka tam rodila, a asi byla spokojená, páč tam šla i podruhý
Rozhodovala se mezi Porubou a Vítkama, ale nakoec si vybrala intimnější prostředí a tak.
Já bych být jí šla do Poruby, protože tam mají perinatologii - což by se jí bylo u prvního hodilo, měl poporodní infekci a druhej den jí ho stejně do Poruby vezli (a ona musela být 24 h bez něj a ani pak enbylo jistý, že v Porubě dostane lůžko); pro mě je asi důležitější odborný zázemí…
@karolina_a_betuska ty jo, ty převozy.. kdybych měla podepsat reverz na sebe, tak bych bez mimima nebyla. Nechápu to a slyším případy každý den že všech stran. Si to snad predstavuju blbě, ale ikdybych měla sedět na židli vedle mimina a bez postele, tak bych ho nenechala samotné. Add to mají i fifejdy, ne?
Já se rozhoduju mezi fifejdami a vítkovicemi, no a rozhodnu se asi až před porodem a po prohlídce:) vítkovice všichni chválí, fifejdy mají lepší vybavení a jsou blíže. Koho znám, nadává na přístup poruby. Ale vybavení mají nejlepší.
@MarieOVMUC No tady šlo o to, že ona byla 24h po porodu a prostě ji nepustili. A to lůžko nakonec dostala
Ale prostě za tu nejistotu by mi to nestálo, já být jí asi jdu do tý Poruby rovnou. (Ona je MUDr., tak by třeba měla taky jiný zacházení
)
No, nevím. Mi malou vzali tři dny po porodu kvůli žloutence a nosili mi ji jen na kojení a kompletně jsem se zhroutila, dostala jsem horečky a dr prostě museli udělat výjimku a já jsem mohla na novorozeneckem polosedet u lůžka s lampou a cučet na minco:) já bych klidně podepsala reverz, ale druhé mi nikdo nikam nebude odnášet bezeme. Ještě jak jsem dneska cetla denicek o batolatku s mrtvici po nestovicich, jak byl v noci sám na jip a plakal.. kdyby ch měla být oblečená jak kosmonaut, prostě bych to nepřežila být bez dítěte, když mě potřebuje. Tím nic neříkám proti té konkrétní mamince, já to mám prostě v hlavě uspořádané takle. Úplně mám z představy, že by to bylo moje dítě, stažený žaludek.
@MarieOVMUC
Já jako dula doprovázím do všech tří Ostravských porodnic a můžu říct, že pokud jde maminkám o bonding, tak nejlépe podporují ranou vazbu mezi matkou a dítětem z ostravských porodnic právě na fakultce. Plný dvouhodinový bonding bez separace na měření a vážení není problém domluvit a dokonce lze domluvit i bonding po CS. Pokud si rodiče vybukují observační pokoj za poplatek přímo na porodním sále, nemusí být matka po operaci převezana na JIP. Po dobu operace může zahřívat dítě na svém holém hrudníku otec a až maminku zašijí a přivezou na ten pokoj, předá dítě na hrudník rodičce a ta kojí a užívá si dítě kůže na kůži, jak po normálním porodu.
@Jana Čurdová fakultka je v porubě? Já nikdy nevím, jestli fifejdy nebo poruba, kdyz někdo říká fakultka:) já to mám nejblíže na fifejdy, pak vítkovice, do poruby bych nerada. Hodně mamin mě před porubou zrazovala, personál prý nebyl nejmilejší.
Rada bych využila nějakou přípravu nebo pomoc, já se porodu děsím a ten první se skakanim po břiše a spackanym epiduralem už chci zapomenout..
@MarieOVMUC
ano Fakultní nemocnice je v Ostravě Porubě. Já mám velice dobré zkušenosti s personálem a hlavně s vedením primářem porodního oddělení.
Určitě Vám doporučuji jít se do těch porodnic kouknout a zjistit jak to tam na Vás dýchne, to je hodně individuální, já bych nedala na zkušenosti druhých… pro každou maminku je důležité něco jiného.
@misa147
Ve Vítkovicích donedávna nazývali bondingem, jen těch pět minut přivítání dítěte na bříšku… pak následovalo ošetření zvážení a šup do peřinky. Plný dvouhodinový bonding bez separace na měření vážení, jsem tam ještě nezažila… je pravda, že jsem tam skoro třičtvrtě roku nebyla a maminky mi dnes na plavání těhulek říkaly, že se ledy hýbou a že prý jim na prohlídce slíbili, že jim bonding ve Vítkovicích nyní umožní. Tak uvidíme ![]()
Vim, ze je to u starsi diskuse, ale neda mi to. Ja mela syna po porodu v cervnu 2012 na hrudi nepretrzite 2 hodiny, nemusela jsem ani nijak bojovat, doprovazel me manzel. Takze ledy se tam hybou uz docela dlouho. Kdybych chtela mimi na pokoj hned, nebyl by problem, ale po porodu jsem omdlela, takze jsem syna u sebe nakonec nemela, necitila jsem se na to…a dodnes me to mrzi. Je fakt, ze v tomto me personal moc nepodporil a byli spis pro to, abych syna mela prvni den na novorozeneckem. Ale jinak Vitkovice doporucuju. ![]()
Já jsem tam rodila před třemi týdny. Vše, co jsem chtěla mi splnili. Mimco nevazili, nebrali mi ho, hned, jak jsem ho vytlačila mi ho dali na břicho, nechali dotepat pupecnik a malý byl celou dobu semnou.
Taky, hned po sprse po porodu jsem si malého zase vzala a nikdo mi nebránil
Taky bych chtěla rodit ve Vítkovické porodnici, je to nejblíže od nás a i když se přítel bojí, že tam nestihnem dojet, tak nechci jinde..
Byla jsem se na jaře podívat v Porubě, prostředí moderní a čisté, ovšem na pokoji se tísnily čtyři maminky aji s postýlkama, takže málo místa a vůbec žádné soukromí, hlavně v době návštěv, kdy tam u vedlejší postele řvala celá rodinka Hujerovic a další miminka se tím budily, takže tam nee.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.