Předčasný porod FN Brno

66
12.4.13 13:26

předčasný porod FN Brno

Zdravím zkušenější a prosím o radu. Hrozí mi předčasný porod, jsem 33t, jde už doslova o dny, hospi na JIP nic moc. Každopádně kam jít rodit. Bohunice nebo Obilní trh? Poraďte dle zkušeností. Jde mi samozřejmě především o péči při porodu v případných komplikacích. Je mi jasné, že všude je pro a proti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1522
12.4.13 13:40

@Jitusska Ahojky, já ještě nerodila, ale kamarádka, která rodila v 7. měsíci, takže předčasně musela automaticky na Obilňák, že tam se dělají předčasné porody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.13 13:42

Jitu cstč porodu samotného, jsou pro mne No.1 Bohunice. Každopádně jestli netrváš na nadstandartu, tak větší luxus na šestinedělí je taky tam. Jinak mimi už bude na týdny v pohodě, tak vzhledem k péči o dítko je to jedno. Kamarádka v Bohunicích rodila taky v tomto týdnu. ;)
Ale ono to stejně bude o tom, kde jsi tedˇležela. Jestli na Obilnáku, budeš rodit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
12.4.13 13:44

Co znám holky co rodily dřív, tak všechny na obilnaku. Ale v předporodnim kurzu říkali, že do 32.tt jenom obilnak, od 32.tt se dá jít i do bohunic a od 36.tt kamkoli. Tak záleží na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.4.13 13:54

Na JIp jsem ležela v bohunicích i z domu to mám 5minut. Takže už to tam i znám a bylo to v pohodě, spokojenost. Můj gynekolog mi ale doporučuje radši obilňák. Co se vizuální stránky a možnosti nadstandartu týče-jasně bohunice. Mimčo už je v pořádku, plíce jsme dohnali kortikoidama, takže strach nemám. Nakonec to dopadne tak, že skočíme do auta a pojedeme tam, kde to bude nejblíž :) MMj.je třeba do porodnice volat, že jsem na cestě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.13 14:04

@Jitusska jestli ti budou dělat SC, tak asi ano. Jinak ne, zazvoníš a oni si tě na porodním převezmou. Kamoška tam porodila malinkou holčičku - 1280 g a byla 34 tt. Všechno v pořádku. Malou jí tam vypiplali a předali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.4.13 14:11

Tak ta byla droboučká, jejda. To my jsme teda obři po tátovi, 43cm a 2200g už teď, takže toho se nebojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
12.4.13 14:11

Příspěvek upraven 29.10.15 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.4.13 14:13

:) SC by být neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
12.4.13 14:18

A jen se tak zeptám, když už se tu řeší Brněnské porodnice, jaký máte názor na porodnici u Milosrdných bratří???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.4.13 14:25

Milosrdný si strašně chválí, přístup a je to tam prý hezké. Mám spoustu kamarádek, co rodí jedině tam. Ale problém je tam prý ohledně těch koplikací, jakože péče o novorozence, když je něco špatně…tak nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
12.4.13 14:31

@Jitusska Já přemýšlím, že bych se tam telefonicky objednala na prohlídku porodního, vím že u Milosrdných ta možnost je myslím ve středy. No a pokud to dělá i fakultka, tak i tam bych si to chtěla prohlídnout. Kamarádka taky právě rodila u Milosrdných a říkala, že si nemohla na nic stěžovat, že všeho tam bylo dostatek a přístup personálu taky úžasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.4.13 14:38
@Jitusska píše:
Tak ta byla droboučká, jejda. To my jsme teda obři po tátovi, 43cm a 2200g už teď, takže toho se nebojím.

Tak to nemáš co řešit, váha je luxusní, zase na druhou stranu - štráchat se každý den s mlíkem přes celý město by bylo taky zbytečný, takhle budeš mít malýho „za humny“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.4.13 14:42

Myslíš to v případě bohunic nebo obilňáku? Jinak ty milouše hodně doporučují, za podívání to určitě stojí a pokud nečekáš komplikace, já bych šla tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.4.13 14:42

Volila jsem Bohunice, ale porod byl jen o 5 týdnů dříve. Ne předporodním ležela holčina, 32 nebo 33tt a při rozjezdu porodu se v noci lékaři rozhodli pro převoz rychlou na Obilňák.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková