Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím zkušenější a prosím o radu. Hrozí mi předčasný porod, jsem 33t, jde už doslova o dny, hospi na JIP nic moc. Každopádně kam jít rodit. Bohunice nebo Obilní trh? Poraďte dle zkušeností. Jde mi samozřejmě především o péči při porodu v případných komplikacích. Je mi jasné, že všude je pro a proti. Děkuji
@Jitusska Ahojky, já ještě nerodila, ale kamarádka, která rodila v 7. měsíci, takže předčasně musela automaticky na Obilňák, že tam se dělají předčasné porody.
Jitu cstč porodu samotného, jsou pro mne No.1 Bohunice. Každopádně jestli netrváš na nadstandartu, tak větší luxus na šestinedělí je taky tam. Jinak mimi už bude na týdny v pohodě, tak vzhledem k péči o dítko je to jedno. Kamarádka v Bohunicích rodila taky v tomto týdnu. ![]()
Ale ono to stejně bude o tom, kde jsi tedˇležela. Jestli na Obilnáku, budeš rodit tam.
Co znám holky co rodily dřív, tak všechny na obilnaku. Ale v předporodnim kurzu říkali, že do 32.tt jenom obilnak, od 32.tt se dá jít i do bohunic a od 36.tt kamkoli. Tak záleží na tobě.
Na JIp jsem ležela v bohunicích i z domu to mám 5minut. Takže už to tam i znám a bylo to v pohodě, spokojenost. Můj gynekolog mi ale doporučuje radši obilňák. Co se vizuální stránky a možnosti nadstandartu týče-jasně bohunice. Mimčo už je v pořádku, plíce jsme dohnali kortikoidama, takže strach nemám. Nakonec to dopadne tak, že skočíme do auta a pojedeme tam, kde to bude nejblíž
MMj.je třeba do porodnice volat, že jsem na cestě?
@Jitusska jestli ti budou dělat SC, tak asi ano. Jinak ne, zazvoníš a oni si tě na porodním převezmou. Kamoška tam porodila malinkou holčičku - 1280 g a byla 34 tt. Všechno v pořádku. Malou jí tam vypiplali a předali ![]()
Tak ta byla droboučká, jejda. To my jsme teda obři po tátovi, 43cm a 2200g už teď, takže toho se nebojím.
A jen se tak zeptám, když už se tu řeší Brněnské porodnice, jaký máte názor na porodnici u Milosrdných bratří???
Milosrdný si strašně chválí, přístup a je to tam prý hezké. Mám spoustu kamarádek, co rodí jedině tam. Ale problém je tam prý ohledně těch koplikací, jakože péče o novorozence, když je něco špatně…tak nevím. ![]()
@Jitusska Já přemýšlím, že bych se tam telefonicky objednala na prohlídku porodního, vím že u Milosrdných ta možnost je myslím ve středy. No a pokud to dělá i fakultka, tak i tam bych si to chtěla prohlídnout. Kamarádka taky právě rodila u Milosrdných a říkala, že si nemohla na nic stěžovat, že všeho tam bylo dostatek a přístup personálu taky úžasný.
@Jitusska píše:
Tak ta byla droboučká, jejda. To my jsme teda obři po tátovi, 43cm a 2200g už teď, takže toho se nebojím.
Tak to nemáš co řešit, váha je luxusní, zase na druhou stranu - štráchat se každý den s mlíkem přes celý město by bylo taky zbytečný, takhle budeš mít malýho „za humny“ ![]()
Myslíš to v případě bohunic nebo obilňáku? Jinak ty milouše hodně doporučují, za podívání to určitě stojí a pokud nečekáš komplikace, já bych šla tam ![]()
Volila jsem Bohunice, ale porod byl jen o 5 týdnů dříve. Ne předporodním ležela holčina, 32 nebo 33tt a při rozjezdu porodu se v noci lékaři rozhodli pro převoz rychlou na Obilňák.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.