Porodnice Pardubice vs. Chrudim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13943
19.1.12 11:51

Porodnice: Pardubice vs. Chrudim

Zdravím maminky :mavam:

Chtěla bych poprosit o zkušenosti hlavně s porodnicí v Chrudimi, nebo ještě lépe, pokud by měl někdo možnost srovnání. Já jsem rodila v Pardubicích, jenže tenkrát jsem tam pracovala a měla jsem tam protekci.
Mám ještě pár měsíců čas, ale ráda bych si udělala jasno a rozhodla se, kam chci. Například, mám v Chr. možnost zvolit si polohu k II.době? Mají tam vanu (myslím pro I.dobu, předpokládám, že porody do vody tam nejdou)? Jaký je přístup k porodu celkově? Kdo porod vede, jakou roli hraje PA a hlavně jakou roli hraje matka? Jaká je péče na novorozeneckém odd.? Ještě mě určitě napadne spousta dalších otázek.. Ocením každou zkušenost, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
686
19.1.12 12:09

Ahoj,já rodila v nemocnici v Chrudimi a za mě dobré :kytka: Vanu tam mají,ale já jí samozřejmě nevyužila :D Jinak co se týče personálu,byli všichni milý,starostlivý,nepřipadala jsem si tam nijak špatně,neměla jsem nakázáno dělej tohle,nebo tamto :D snažili se všichni pomoct a ulehčit to.Péče na novorozeneckém také dobrá,nenechali nás v tom plácat a radili s kojením,vážením atd.Za mě tedy porod v Chrudimi bez problémů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 13:29

ahoj,taky toto řeším,ale vzhledem k tomu, že bydlím v chrudimi, tak bude cr nejlepší.reference sem na ně slyšela jen dobré.porod do vody prý možný není. Řeším otázku, zda je nutné se předem registrovat..nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.1.12 13:34

To určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
19.1.12 14:48
veru saruch píše:
ahoj,taky toto řeším,ale vzhledem k tomu, že bydlím v chrudimi, tak bude cr nejlepší.reference sem na ně slyšela jen dobré.porod do vody prý možný není. Řeším otázku, zda je nutné se předem registrovat..nevíte?

Není to nutné :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.2.12 13:40

AHoj, já v Chrudimi rodila v r. 2010. teď mne čeká druhá vlna :-) koncem června… A opět volím Chrudim, jednak to máme blízko, ale hlavně jsem si na nic nemohla stěžovat, celý porod byl personál úžasný, pomáhal, vůbec jsem v ničem netápala a necítila se špatně… Na novorozeneckém to bylo také fajn, sestřičky ochotné a milé… Tak doufám, že je to tam stále takové :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.2.12 13:41

Díky všem, co přispěli svojí zkušeností. Už jsem rozhodnutá pro Chrudim, tak jen budu doufat, že to stihneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.2.12 13:50

Také jsem na to myslela, hodně se dočítám, že druhý porod je rychlejší… Mno - než vyrazíme, než předáme dcerku, dojedeme jéje to bude zajímavé :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
2.4.12 18:45

Tak já stále nevím, už jsem byla rozhodnutá pro Chrudim, ale teď jsem zas kdesi slyšela, že tam přivazujou nohy?? To snad ne! 8o
Stále jsem se ještě nedozvěděla odpovědi na můj úvodní příspěvek, tak kopíruji, snad někdo pomůůůůže :)
Kdo porod vede, jakou roli hraje PA a hlavně jakou roli hraje matka? Co porodní plány, jsou zvyklí s nima pracovat? Polohu si opravdu nemám šanci zvolit jinou než na zádech?? Jak s informovaností? Automaticky vám řeknou, co s váma hodlají dělat nebo se člověk musí na všechno ptát?
Já jsem čím dál tím víc v pasti :,( Chtěla bych jít do Pardubic kvůli novo odd., ale nechce se mi tam kvůli PS :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
2.4.12 18:55

V chrudimi my vyšli vstříc.Řekla bych že porod vedli hodně dobře a byli se mnou maximálně trpělivý.Spokojená s personálem jsem byla 100%.Škoda že je tato nemocnice méně sponzorovaná a tak je zde potřeba mít vše své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.4.12 18:55

No mě se zdálo, že porod vedla víceménně PA, doktorku jsem viděla na příjmu, pak když mmi praskla vodu a když mě šila..
Já teda byla na 100% spokojená s celkovým přístupem personálu. Porodní plán jsem neměla, takže v tom ti neporadím, ale tuším, že to bude spíš asi podle toho, na koho u porodu narazíš.
Automaticky jsem byla informovaná o všem, co se dělo a dít mělo..
Jestli je možná jiná poloha než na zádech, tak na to ti taky odpovědět nemůžu.
Já volila Pardubice, jsem odsud a navíc, kdyby s Matym něco bylo, tak bych si to do smrti vyčítala, že jsem nerodila tady ale v Chrudimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
2.4.12 18:56

Přivazujou to je pravda,ale mě se tak rodilo líp i když bych si o to tedy neřekla tak mi to vůbec nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
2.4.12 18:57

Já jsem z Hk a měli tu stop stav. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.4.12 18:58

V Pardubicích mě naštěstí nikdo nepřivazoval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
2.4.12 20:03

Právě vím, že v Pcích nepřivazujou (což se mi teda naprosto, ale naprosto příčí, s tím nejsem schopná se smířit), ale zase mám zkušenosti i špatné (zbytečná aplikace Oxytocinu, pak dokonce zakázaného Dolsinu, hopsání po břiše, zbytečná hysterie okolo ozev, když už je prostě zachytit v porodním kanálu nelze, kontinuální napojení na monitor,…), a to jsem byla kulich, tak se bojím, co se bude dít, když už tam dlouho nepracuju a neznají mě :roll:

@kralicinka1 Co všechno je prosím potřeba do Chrudimi mít??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková